SEO ενέργειες για προώθηση ιστοσελίδων

Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε τις πιο σημαντικές seo ενέργειες για προώθηση ιστοσελίδας και με ποιους τρόπους είναι εφικτό να τις επιτύχει κανείς. Αρχικά είναι απαραίτητος ο διαχωρισμός στις seo ενέργειες για προώθηση ιστοσελίδας που αφορούν το …
στήσιμο του διαδικτυακού σας χώρου (δηλαδή το on site SEO), αλλά και στις seo ενέργειες για προώθηση ιστοσελίδας που αφορούν το εξωτερικό τμήμα της προώθησης.

Στις πρώτες seo ενέργειες για προώθηση ιστοσελίδας τα πράγματα είναι λίγο περίπλοκα, μιας και είναι τμήμα της προγραμματιστικής τεχνικής που θα ακολουθήσει κανείς. Για παράδειγμα, πολλά inner links, δηλαδή εσωτερικοί σύνδεσμοι που κατευθύνουν στην κεντρική σελίδα, είναι μια καλή τεχνική για να ανέβει το κεντρικό keyword, δηλαδή η λέξη κλειδί του site σας.

Φυσικά η επιλογή του domain ονόματος με μια βασική λέξη – κλειδί είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσετε σε seo ενέργειες για προώθηση ιστοσελίδας. Ακόμα, η χρήση εργαλείων όπως το wordpress, με το οποίο μπορείτε να κατασκευάσετε μια δυναμική ιστοσελίδα , και που είναι εξαιρετικά φιλικά προς τις ενέργειες βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στα τελικά αποτελέσματα.

Τέλος, μια ακόμα λεπτομέρεια που μπορεί να φανεί χρήσιμη, είναι πως ορισμένες τεχνικές που μπορεί να είναι ελκυστικές για τον ανθρώπινο παράγοντα, να είναι αδιάφορες για τις μηχανές αναζήτησης. Για παράδειγμα, η χρήση flash μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην εικόνα της σελίδας σας, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που ονομάζουμε seo friendly.

Από την άλλη μεριά, οι εξωτερικές seo ενέργειες για προώθηση ιστοσελίδας επικεντρώνονται κυρίως γύρω από την τεχνική του back linking. Είναι λογικό, μιας και είναι το πιο άμεσο σημείο που κοιτάνε οι μηχανές αναζήτησης, όμως μπορεί να είναι και ρίσκο, αν δεν γίνει με σωστό τρόπο.

Κακής ποιότητας back linking δεν είναι αποτελεσματικό και αντίθετα, μπορεί να ρίξει κατακόρυφα το site. Αν η σελίδα σας φαίνεται πως κάνει spam, δηλαδή ενοχλεί με την συνεχή και ασταμάτητη επιβολή των συνδέσμων της, τότε δεν θεωρείται υγιής τεχνική και “κόβεται”.

Φυσικά, επειδή ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, τα πράγματα είναι δύσκολα, ακόμα και για εκείνους που ασχολούνται με seo ενέργειες για προώθηση ιστοσελίδας επαγγελματικά. Για αυτόν τον λόγο είναι προτιμότερο να επιλέγονται συνδυασμοί των τεχνικών, από εξειδικευμένους επαγγελματίες. To αυτό φυσικά ισχύει και για καθαρά διαφημιστικές ενέργειες στο διαδίκτυο όπως με την χρήση των συστημάτων διαφήμισης του google (google adwords) αλλά και του facebook

Άλλη of site seo τεχνική είναι το article marketing, η οποία είναι όλο και πιο αναπτυσσόμενη. Μετά μπορεί να είναι η ανταλλαγή συνδέσμων (link exchange ή και link farming), αλλά σίγουρα μέσα στις πλέον τοπ τεχνικές είναι η κινητικότητα της σελίδας.

To article marketing είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και για ηλεκτρονικά καταστήματα αφού ο σχολιασμός προιόντων και υπηρεσιών είναι πάντοτε ευχάριστος και πολλές φορές ωφέλιμος για τους υποψήφιους πελάτες. Για τις ξεχωριστές λειτουργίες ενός e-shop μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ

Το πόσοι επισκέπτες υπάρχουν σε ένα site, αποτελεί για τις μηχανές αναζήτησης ένα αξιόπιστο κριτήριο για την επιλογή υψηλής θέσης.

Πηνελόπη Σαλπέα
Υπεύθυνη εξυπηρέτησης της εταιρείας web design dreamweaver.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *