βήματα seo για την προώθηση ιστοσελίδων

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα βήματα seo, δηλαδή βήμα προς βήμα ολόκληρη τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να …
 προωθήσετε την ιστοσελίδα σας. Στην εργασία μας χρησιμοποιούμε το λογισμικό Seo Administrator σε μεγάλη έκταση και σε αυτό το παράδειγμα θα παρουσιάσουμε τη χρήση του μέσα από παραδείγματα. Τα βήματα seo πρέπει να τα έχουμε στο μυαλό μας από τα πρώτα βήματα της κατασκευής ιστοσελίδων.

Πριν να ξεκινήσετε να εργάζεστε με μια ιστοσελίδα, πρέπει να καταγράψετε και να επεξεργαστείτε κάποιες βασικές πληροφορίες. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει αρκετά γρήγορα και μεθοδικά. Η πληροφορία που πρέπει να καταγραφεί εδώ πρέπει να είναι απολύτως επαρκής και εδώ ξεκαθαρίζουμε οτι δεν είναι απαραίτητο να είστε optimization guru για να καταφέρετε να πετύχετε αποτελέσματα. Από τη στιγμή που θα έχετε καταγράψει αυτή τη βασική πληροφορία, τότε θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Αρχικά θα ξεκινήσετε πειραματικά, δοκιμάζοντας να εμφανίζετε επιμέρους σελίδες στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης.
Τα βήματα seo πρέπει να τα ακολουθήσετε προσεκτικά ώστε να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα για την προβολή των ιστοσελίδων σας. Και να σημειώσουμε οτι όσο καλύτερα γίνει η προώθηση της ιστοσελίδας, τόσο μικρότερο θα είναι το κόστος για τη διαφήμιση στο ιντερνετ

βήματα seo

1. Αρχικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καταγράψετε μια λίστα με τις πιθανές λέξεις κλειδιά και να ελέγξετε το ρυθμό ανταγωνισμού τους. Στη συνέχεια κάνουμε διορθώσεις λόγω της μελέτης του ανταγωνισμού ώστε να επιλέξουμε τις λέξεις εκείνες που να είναι αρκετά δημοφιλείς ώστε να μας φέρουν επισκέπτες αλλά όχι και τόσο δημοφιλείς ώστε να μας αποκλείουν από την πρώτη σελίδα λόγω τεράστιου ανταγωνισμού. Οι λέξεις επιλέγονται χρησιμοποιώντας το κατάλληλο keyword suggestion tool. Επίσης αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται για να κάνουμε καλό έλεγχο στο ρυθμό ανταγωνισμού. Εμείς χρησιμοποιούμε το PageRank Analyzer module για να κάνουμε λεπτομερή ανάλυση των αποτελεσμάτων για τις πιο ενδιαφέρουσες λέξεις ώστε στο τέλος να καταλήξουμε στην οριστική μας απόφαση

2. Στη συνέχεια αρχίζουμε να χτίζουμε τα κείμενα για την ιστοσελίδα μας. Καλό είναι να γράφουμε να κείμενα αυτά μόνοι μας, αν μπορούμε, διότι μόνο εμείς γνωρίζουμε την επιχείρησή μας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Εάν όμως δεν μπορείτε να γράψετε εσείς ο ίδιος τα κείμενα για την επιχείρησή σας, τότε καλό θα είναι να αναθέσετε αυτή τη δουλειά σε εξειδικευμένους συνεργάτες που γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια πως να κάνουν αυτή τη δουλειά με τον καλύτερο τρόπο. Στην πράξη, η ποιότητα και η εκλυστικότητα των κειμένων είναι τα πιο σημαντικά σημεία σε μια ιστοσελίδα, και είναι αυτά που θα κρατήσουν τον επισκέπτη. Εάν το περιεχόμενο των κειμένων της σελίδας είναι καλό, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να κερδίζετε τόσο εισερχομένους συνδέσμους όσο και επισκέπτες.

3. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε το HTML Analyzer module για να δημιουργήσουμε την κατάλληλη πυκνότητα στις λέξεις κλειδιά.

4. Στη συνέχεια υποβάλλουμε την ιστοσελίδα σε διάφορους καταλόγους (directories) . Υπάρχουν δεκάδες από υπηρεσίες που μπορούν να κάνουν τη δουλειά αυτόματα, αντί για εμάς. Επιπλέον, το Seo Administrator σύντομα θα έχει μια υπηρεσία που μπορεί να αυτοματοποιήσει πλήρως αυτή τη διαδικασία.

5. Αφού ολοκληρωθούν αυτά τα αρχικά στάδια, στη συνέχεια πρέπει να περιμένουμε και να ελέγχουμε περιοδικά την θέση στις μηχανές αναζήτησης ώστε να μάθουμε εάν οι μηχανές αναζήτησης έχουν συμπεριλάβει την ιστοσελίδα μας.

6. Στο επόμενο βήμα, πρέπει να αρχίσουμε να ελέγχουμε τη θέση της ιστοσελίδας μας για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά. Αυτές οι θέσεις στην αρχή δεν θα είναι και ότι καλύτερο. Προφανώς θα ξεκινήσουμε από τις τελευταίες θέσεις, όμως θα έχουμε μια πρώτη αξιολόγηση της δυσκολίας που πρόκειται να συναντήσουμε, καθώς και μια εκτίμηση της εργασίας που πρόκειται να ακολουθήσει..

7. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε το Link Popularity Checker module για να καταγράψουμε τη δημοτικότητα της σελίδας μας και να εργαστούμε πάνω στη βελτίωση αυτής.

8. Τέλος χρησιμοποιούμε το Log Analyzer module για να αναλύσουμε το πλήθος των επισκεπτών και νε εργαστούμε πάνω στην αύξηση αυτών. Επίσης περιοδικά πρέπει να επαναλαμβάνουμε τα βήματα 6 εως 8.

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάσαμε τα βήματα seo που πρέπει να ακολουθήσετε για την προώθηησ της ιστοσελίδας σας. Εάν δεν ακολουθήσετε πιστά τα βήματα seo και επιλέξετε μόνο λίγα από αυτά, τότε πιθανώς να έχετε αντίθετο αποτέλεσμα.

Πηγή: http://www.infopolis.gr/bimata-seo/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *