εργαλεία seo για την προώθηση ιστοσελίδων

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε εργαλεία seo που είναι χρήσιμα για όλους όσους ασχολούνται τόσο με την προώθηση ιστοσελίδων όσο και με την κατασκευή ιστοσελίδων. …

εργαλεία seo

Παράγοντας ταξινόμησης (Ranking Monitor)
Κάθε ειδικός πάνω στην προώθηση ιστοσελίδων (seo optimization specialist) αντιμετωπίζει συχνά τη συνηθισμένη διαδικασία του ελέγχου της θέσης της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης. Αυτός ο έλεγχος μπορεί να γίνεται χειρωνακτικά (manually), όμως εάν έχουμε πολλές λέξεις και 5-7 μηχανές αναζήτησης να ελέγξουμε, τότε η διαδικασία του χειροκίνητου ελέγχου είναι πραγματικά πολύ κουραστική και εκνευριστική.

Το εργαλείο Ranking Monitor module κάνει ολόκληρη τη διαδικασία αυτόματα. Μπορούμε να δούμε όλη την πληροφορία πάνω στη θέση της ιστοσελίδας μας στις μηχανές αναζήτησης για όλες τις λέξεις και όλες τις μηχανές αναζήτησης. Επίσης μπορούμε να δούμε στατιστικά στοιχεία πάνω στη θέση της ιστοσελίδας μας σε προηγούμενες χρονικές περιόδους καθώς και αν η ιστοσελίδα μας έχει ανοδική ή καθοδική τάση για συγκεκριμένες λέξεις. Αυτή η πληροφορία παρουσιάζεται και σε οπτικοποιημένη μορφή, με γραφικά. Αυτό το εργαλείο είναι πολύτιμο για την προώθηση στις μηχανές αναζήτησης

Εργαλεία seo ελέγχου δημοτικότητας (Link Popularity Checker)

Αυτό το λογισμικό ελέγχει όλες τις διαθέσιμες μηχανές αναζήτησης και δημιουργεί μια ολοκληρωμένη λίστα από backlinks στην οποία έχει ήδη διαχωρίσει τα διπλότυπα. Για κάθε σύνδεσμο, μπορούμε να δούμε σημαντικές παραμέτρους όπως γι παράδειγμα το κείμενο του συνδέσμου καθώς και το PageRank του συνδέσμου που κάνει την αναφορά. Αυτές οι δυο παράμετροι είναι πολύ σημαντικές για την κατάταξη της ιστοσελίδας. Η συγκεκριμένη λίστα είναι πολύ χρήσιμη διότι από τη μια μπορούμε να βλέπουμε την ολοκληρωμένη λίστα με τα backlinks και από την άλλη μπορούμε να παρατηρούμε πιο είναι το μέγεθος της συγκεκριμένης λίστας σε συνάρτηση με το χρόνο.

SEO εργαλείο Site Indexation Tool

Αυτό το πολύ χρήσιμο εργαλείο θα μας δείξει όλες τις σελίδες που έχουν ταξινομηθεί από μια συγκεκριμένη αναζήτηση. Είναι ένα εργαλείο που πρέπει να έχουν όλοι όσοι ασχολούνται με την κατασκευή ιστοσελίδων. Δίπλα σε κάθε σελίδα παρουσιάζεται και το PageRank της αντίστοιχης σελίδας.

SEO εργαλείο Log Analyzer

Όλη η πληροφορία που σχετίζεται με τους επισκέπτες της ιστοσελίδας καταγράφονται στα αρχεία log files του server που φιλοξενεί την ιστοσελίδα μας. Το εργαλείο log analyzer παρουσιάζει αυτή την πληροφορία με οπτικοποιημένες αναφορές. Η πληροφορίες που παρουσιάζονται περιλαμβάνουν:
Τις ιστοσελίδες από τις οποίες ήρθε ο επισκέπτης
Τις λέξεις που χρησιμοποίησε ο επισκέπτης
Από ποια χώρα ήρθε ο επισκπέτης
και πολλά περισσότερα

Εργαλείο SEO Page Rank Analyzer

Αυτό το εργαλείο συλλέγει ένα μεγάλο σύνολο πληροφοριών πάνω σε μια λίστα ανταγωνιστικών ιστοσελίδων που εμείς καθορίζουμε. Για καθεμία από τις ανταγωνιστικές ιστοσελίδες βρίσκει αυτόματα κάποιες παραμέτρους όπως για παράδειγμα το Google PageRank, το πλήθος των εισερχομένων συνδέσμων καθώς και την παρουσία κάθε ιστοσελίδας στους καταλόγους του DMOZ και του Yahoo. Αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για να αναλύσουμε τον ανταγωνισμό για κάθε ερώτημα αναζήτησης.

SEO Εργαλείο Keyword Suggestion Tool

Το εργαλείο Keyword Suggestion Tool συλλέγει τις σχετικές λέξεις που σχετίζονται με την ιστοσελίδα μας και παρουσιάζει τη δημοτικότητά τους, δηλαδή το πλήθος των ερωτημάτων ανά μήνα. Επίσης κάνει μια εκτίμηση πάνω στο ρυθμό ανταγωνισμού για τις συγκεκριμένες φράσεις.

SEO Εργαλείο HTML Analyzer

Αυτή η εφαρμογή αναλύει τον κώδικα html μιας ιστοσελίδας. Κάνει μια εκτίμηση πάνω στο βάρος και στην πυκνότητα των λέξεων που μας ενδιαφέρουν και δημιουργεί μια αναφορά πάνω στη σωστή βελτιστοποίηση για τη συγκεκριμένη σελίδα. Είναι χρήσιμο κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας μας καθώς και ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανάλυση του ανταγωνισμού. Μας επιτρέπει να αναλύσουμε τις html σελίδες τόσο offline όσο τις κατασκευάζουμε στον υπολογιστή μας και δεν τις έχουμε ανεβάσει στο internet) όσο και online (αφού τις ανεβάσουμε στο internet)

Τέλος να σημειώσουμε οτι τα εργαλεία seo είναι πολύτιμα για την προβολή στα Social Media, τη διαφήμιση στο Google καθώς και στην προώθηση στο google

Πηγή: http://www.infopolis.gr/ergaleia-seo/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *