επιθέσεις αρνητικού seo

Η προώθηση ιστοσελίδων έχει δυο κομμάτια: το πρώτο είναι πως θα προωθήσουμε την ιστοσελίδα μας και το δεύτερο είναι πως μπορούμε να προστατευτούμε από επιθέσεις αρνητικού seo . Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με το δεύτερο κομμάτι, δηλαδή με την προστασίας της δουλειάς μας στην προώθηση ιστοσελίδων.  …
Τα σημαντικότερα όπλα μας όταν κάνουμε προώθηση ιστοσελίδων είναι τα backlinks. Αυτό είναι που πρέπει να προστατέψουμε ώστε να μην κινδυνεύουμε από κακόβουλους ανταγωνιστές που θέλουν να υποβαθμίσουν τη σελίδα μας ώστε να προωθήσουν τις δικές τους σελίδες.

επιθέσεις αρνητικού seo

Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό Google Webmaster Tools και να ενεργοποιήσουμε τα Email Alerts ώστε να ενημερωνόμαστε άμεσα για κάθε επιθέσεις αρνητικού seo.

Σε αυτή την περίπτωση το google θα μας στέλνει email κάθε φορά που συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω:
Όταν η ιστοσελίδα σας δέχεται επίθεση από malware
Όταν υπάρχουν σελίδες που είναι μη ταξινομημένες
Όταν υπάρχουν προβλήματα συνδεσιμότητας στο server (server connectivity problems)
Όταν λαμβάνουμε ποινή από τη Google (penalty from Google)

Όσοι δεν έχετε συνδέσει την ιστοσελίδα σας με το Google Webmaster Tools καλό θα είναι να το κάνετε άμεσα. Αυτό κανονικά θα έπρεπε να γίνει ήδη από τα πρώτα βήματα της κατασκευής ιστοσελίδας. Ο σωστός κατασκευαστής ιστοσελίδων θα έπρεπε να το έχει ήδη κάνει. Το πρώτο βήμα είναι να μπείτε στο λογαριασμό μας και να επιλέξετε το “Webmaster Tools Preferences”. Στη συνέχεια θα ενεργοποιήσετε τα notifications και θα επιλέξετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για όλους τους τύπους ειδοποιήσεων. Και μετά θα πατήσετε “αποθήκευση”. Είναι ένα απλό βήμα στην κατασκευή ιστοσελίδων που όμως θα βοηθήσει πολύ τόσο στην προώθηση της ιστοσελίδας όσο και στην προστασία από επιθέσεις αρνητικού seo.

Το δεύτερο βήμα είναι να διατηρούμε λίστα με όλα τα backlinks, δηλαδή να αποκτήσουμε Backlinks Profile

Αυτή είναι η πιο σημαντική ενέργεια στη μάχη απέναντι στις επιθέσεις αρνητικού seo. Αυτό είναι που θα μας προστατέψει ώστε οι spammers να αποτύχουν. Πολύ συχνά, πραγματοποιούνται επιθέσεις αρνητικού seo ως εξής: ο επιτιθέμενος χτίζει χαμηλής ποιότητας backlinks ή redirects. Επομένως είναι ουσιώδους σημασίας να γνωρίζουμε πότε κάποιος δημιουργεί links ή redirects προς την ιστοσελίδα μας. Αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι στην προβολή ιστοσελίδας. Για να γίνει αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία παρακολούθησης που χρησιμοποιούμε στην προβολή ιστοσελίδας.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εργαλεία (tools) όπως είναι το Ahrefs ή το Open Site Explorer ώστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχουμε αν κάποιος χτίζει δίκτυο από inks προς το website μας. Όμως αυτό που προτείνουμε είναι το MonitorBacklinks.com το οποίο είναι το καλύτερο λογισμικό σε αυτή την κατηγορία των βοηθητικών προγραμμάτων για την προβολή ιστοσελίδας, διότι στέλνει και email alerts όταν η ιστοσελίδα που θέλουμε να προστατέψουμε δέχεται επίθεση μέσω backlinks ή χάνει σημαντικά backlinks.
Αντί να μπαίνουμε και να παρακολουθούμε την κατάσταση των backlinks, το λογισμικό Monitor Backlinks στέλνει κατευθείαν στο email μας όλα όσα χρειαζόμαστε να γνωρίζουμε ώστε να είμαστε προστατευμένοι.
Από τη στιγμή που θα κάνουμε τη δημιουργία του λογαριασμού μας, θα μας ζητήσει να δώσουμε το domain και να κάνουμε σύνδεση με το Google Analytics account. Συνήθως παρουσιάζει τα backlinks ακαριαία, αλλά μερικές φορές ενδέχεται να χρειαστούν κάποια λεπτά. Οι προκαθορισμένες ρυθμίσεις είναι να στέλνει ειδοποιήσεις μέσω email κάθε φορά που το site λαμβάνει νέα backlinks. Αυτά τα προγράμματα πέρα από την άμυνα θα μας βοηθήσουν πολύ γενικότερα στην προβολή ιστοσελίδων διότι θα μας παρέχουν έτοιμη τη λίστα των backlinks.

Το τρίτο βήμα είναι να προστατέψουμε τα backlinks που διαθέτουμε.
Στη διαφήμιση στο Internet δεν είμαστε μόνοι μας και η πρώτη σελίδα έχει μόνο δέκα θέσεις. Για αυτό το λόγο η διαφήμιση στο Internet απαιτεί να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί. Αυτό οδηγεί κάποιους σε κακόβουλες ενέργειες.
Πολύ συχνά, οι spammers προσπαθούν να διαγράψουν τα καλύτερα από τα backlinks που έχουμε αποκτήσει ώστε να μας μειώσουν τη δύναμη που διαθέτουμε στη διαφήμιση στο Internet. Συνήθως επικοινωνούν με τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας που έχει το link και ζητούν από το webmaster να διαγράψει το δικό μας backlink. Αυτό θα κάνει ζημιά στη διαφήμιση στο Internet της ιστοσελίδας μας
Για να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη μπορούμε να κάνουμε δυο πράγματα:
Από τη μια, όταν επικοινωνούμε με webmasters, πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε email address από το domain μας, αντί να χρησιμοποιούμε Gmail or Yahoo. Έτσι μπορούμε να πιστοποιούμε οτι είμαστε ο ιδιοκτήτης του domain. Από την άλλη πρέπει να διατηρούμε μια λίστα με τα καλύτερα backlinks που διαθέτουμε. Όταν το κάνουμε αυτό τότε θα μπορούμε να ελέγχουμε καλύτερα την κατάσταση του κάθε backlink. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε tags στα backlinks ώστε από τη μια να παίρνουμε τη μέγιστη από την αξία που μπορούν να μας δώσουν και από την άλλη να καταλαβαίνουμε ευκολότερα εάν ένα από αυτά σβηστεί.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *