Sharon Tate: Η ζωή και η άγρια δολοφονία της από τον Charles Manson

Ήταν μόλις 26. Πανέμορφη, επιτυχημένη, ανερχόμενη, σύζυγός του σκηνοθέτη…
Roman Polanski είχε, όλες τις προϋποθέσεις να γίνει η επόμενη μεγάλη σταρ του Hollywood. Όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για αυτήν, αφού έμελλε να μείνει στην ιστορία ως το sex symbol που δολοφονήθηκε άγρια στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της, από τον ψυχοπαθή Charles Manson, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα 20 Νοεμβρίου, σε ηλικία 84 ετών.

Γεννημένη στις 24 Ιανουαρίου του 1943, στο Ντάλας του Τέξας, η μικρή Sharon, ξεχώριζε ανάμεσα στα παιδιά της ηλικίας της για την ομορφιά της. Παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς ομορφιάς και διαπρέπει. Έφηβη πια, η Tate, βρίσκεται στην Ιταλία με την οικογένειά της και παρακολουθεί τα γυρίσματα της ταινίας «Περιπέτειες ενός Νεαρού Άντρα». Ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίας, o τότε μεγάλος σταρ Richard Beymer, την ξεχωρίζει ανάμεσα στον κόσμο, και της προτείνει να πάρει μέρος στην ταινία. Η Tate δέχεται και εκείνη είναι η στιγμή που αποφασίζει πως θέλει να γίνει ηθοποιός.

Η Tate μαγεύει τον φακό και οι συμμετοχές της στις ταινίες διαδέχονται η μία την άλλη. Όμορφη και εντυπωσιακή, δεν αργεί να γίνει το επόμενο σύμβολο του σεξ, σε ένα Hollywood που διψά για νέα πρόσωπα.

Ο τύπος την λατρεύει και την χαρακτηρίζει ως η νέα Barbie. Η ίδια δεν ενθουσιάζεται με τον χαρακτηρισμό, αλλά είναι και αυτός ένας τρόπος ώστε να μπορέσει να δει το αστέρι της να λάμπει.

Στα γυρίσματα της ταινίας «Η Νύχτα των Βρυκολάκων», συνεργάζεται με τον Roman Polanksi. Ο έρωτας δεν αργεί να έρθει και η Tate γίνεται η μούσα του, η γυναίκα του αλλά και ο άνθρωπος που θα φέρει στον κόσμο το παιδί τους.

Παντρεύονται τελικά με τον Polanski στις 20 Ιανουρίου του 1968. Ακριβώς 18 μήνες μετά, στις 20 Ιουλίου του 1969, το ζευγάρι ετοιμαζόταν να υποδεχτεί το πρώτο τους παιδί. Έμεναν μόλις 2 εβδομάδες για να κρατήσουν επιτέλους στα χέρια τους, τον γιο τους. Όμως η ζωή είχε άλλα σχέδια.

Την ίδια εποχή ένας άστεγος και πρώην κατάδικος, εν’ ονόματι Charles Manson, είχε καταφέρει να μαζέψει διάφορους παραβατικούς τύπους γύρω του, να τους πείσει ότι είναι ένας «προφήτης επί γης» και να δημιουργήσει μία «οικογένεια» με ένα ιδιότυπο συνδυασμό ιδεολογίας, ανάμεσα σε σεξουαλική απελευθέρωση, ναρκωτικά και παραθρησκεία.

Εμμονικός με τους Beatles, φοβικός και ρατσιστής πίστευε ακράδαντα ότι οι μαύροι θα εξεγείρονταν και θα νικούσαν όλους τους λευκούς, θα καταστρεφόταν ο κόσμος και οι μόνοι που θα μπορούσαν να επιζήσουν ήταν τα μέλη της «οικογένειάς» του.

Ωστόσο, ο χρόνος  περνάει και οι προφητείες του Manson δεν βγαίνουν. Οι μαύροι δεν είχαν εξεγερθεί και κάτι πρέπει να γίνει για αυτό. Έτσι το καλοκαίρι του 1969 αποφάσισε να διαπράξει ένα αποτρόπαιο έγκλημα για το οποίο θα κατηγορούνταν οι μαύροι και έτσι θα οδηγούνταν σε εξέγερση.

Πίσω στο βράδυ της 9ης Αυγούστου του 1969, η 8 μηνών έγκυος Sharon Tate, η οποία περιμένει την επιστροφή του Polanski από την Ευρώπη θα βγει έξω για ένα γρήγορο γεύμα στο αγαπημένο της εστιατόριο, το El Coyote, με τους φίλους της Jay Sebring (κομμωτή), Wojtek Frykowski (Playboy), και Abigail Folger (κληρονόμο αυτοκρατορίας καφέ). Όλοι μαζί επιστρέφουν στο σπίτι της Sharon γύρω στις 22.30.

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα φονικό», είπε ο παράφρονας Manson και τα λεπτά μέτρησαν αντίστροφα για το πιο φρικιαστικό έγκλημα στην ιστορία του Hollywood.

H Λίντα Κασάμπιαν, η Πατρίσια Κρενγουίνκελ και ο Τσάρλς “Τεξ” Γουότσον, το δεξί χέρι του Μάνσον, ήταν οι άνθρωποι που θα έκαναν υπερήφανο τον ηγέτη τους. Τους είπε ότι έπρεπε να σκοτώσουν και τώρα είχε έρθει η ώρα να το κάνουν πράξη.

Η 21η Ιουλίου ξημέρωσε και η καθαρίστρια των Polanski βρίσκεται μπροστά σε μία φρικιαστική σκηνή.

Ένας άνδρας βρισκόταν νεκρός στο αυτοκίνητό του, στην αυλή τα πτώματα άλλων δύο ανθρώπων και στο καθιστικό ήταν η Tate και ένας ακόμα φίλος της κατακρεουργημένοι μέσα σε λίμνη αίματος. Όλοι, εκτός από τον άνδρα στο αυτοκίνητο, είχαν μαχαιρωθεί πολλές φορές. Στην πόρτα της εισόδου έγραφε «PIG», με το αίμα της Tate.

Ο Roman Polanksi, σοκαρισμένος, δίνει εντολή να δημοσιευθούν οι σοκαριστικές φωτογραφίες του εγκλήματος, με σκοπό να μπορέσει να οδηγηθεί στους ενόχους.

Τελικά η Σούζαν Άτκινς, η οποία ήταν και η δολοφόνος της Tate, ήταν αυτή που ομολόγησε με περηφάνεια το έγκλημα, στέλνοντας όλη την «οικογένεια» αλλά και τον ίδιο τον Manson στην φυλακή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *