Φωτιές στη showbiz ανοίγουν τα ψεύτικα accounts στο Twitter

Έχει ενδιαφέρον τελικά το φαινόμενο των ψεύτικων accounts στο Twitter και το παγκόσμιο εμπόριο λογαριασμών που συμβαίνει.

Ήδη εδώ και μερικούς μήνες σας είχαμε ενημερώσει σχετικά με το δωρεάν εργαλείο που έχει βγάλει η Social Bakers, που δίνει το ποσοστό των ψεύτικων followers για κάθε Twitter λογαριασμό, ενώ πριν από …
λίγες ημέρες σας δώσαμε μία εικόνα για το μέγεθος της αγοράς σχετικά με το εμπόριο.

Μπαίνοντας σήμερα στο σχετικό site της Social Bakers μπορεί να βρει κανείς τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις σχετικά με τους Twitter λογαριασμούς που ψάχνει ο κόσμος, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από τη showbiz.

Σχετικό είναι και το χθεσινό άρθρο του BBC, το οποίο επικαλείται το εργαλείο της Social Bakers και δίνει στον λογαριασμό του 19χρονου Justin Bieber ποσοστό άνω του 50% ψεύτικους followers.

Δηλαδή από τα 37 εκατομμύρια followers μόνο τα 17,8 εκατομμύρια σχετίζονται με πραγματικά προφίλ χρηστών. Τι σημαίνει αυτό; Με βάση αυτό το αποτέλεσμα, ο 19χρονος καλλιτέχνης περνάει στη δεύτερη θέση των δημοφιλέστερων καλλιτεχνών, αφού η αντίστοιχη καταμέτρηση στο λογαριασμό της Lady Gaga έδωσε 19 εκατομμύρια πραγματικούς followers.

Να δείτε που το φαινόμενο αυτό θα έχει και συνέχεια…

Πάντως οι δυνατότητες που προσφέρουν τα social media για διαφήμιση στο διαδίκτυο και την προώθηση ιστοσελίδων που μπορούν να σχετίζονται με όλους τους τομείς της κοινωνικής , οικονομικής και πολιτικής ζωής αποτελούν προάγγελο της συνέχισης παρόμοιων τακτικών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *