ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ: Όλα τα λεφτά η αντίδραση Σόιμπλε στην ερώτηση για Siemens και Χριστοφοράκο

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της κοινής συνέντευξης Βαρουφάκη-Σόιμπλε ήταν όταν ερώτηση υπέβαλλε ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Παντελής Βαλασόπουλος για το
ζήτημα της γερμανικής εμπλοκής στη διαφθορά και έφερε ως παράδειγμα αυτό της Siemens και του Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Ας σημειωθεί ότι το μεγαλοστέλεχος της ελληνικής Ζήμενς Μιχάλης Χριστοφοράκος καταζητείται στην Ελλάδα αλλά έχει διαφύγει στη Γερμανία, η οποία αρνείται να τον εκδώσει στη χώρα μας. Μάλιστα πριν αρκετό καιρό δημοσιεύτηκαν στον Τύπο φωτογραφίες του να ψωνίζει χαβιάρι σε κατάστημα του Μονάχου.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την ερώτηση και να είναι αμήχανος. Απάντησε τελικώς πολύ γενικά λέγοντας ότι ο καθένας έχει την ευθύνη να καθαρίζει το χώρο γύρω από το σπίτι του.

Αντιθέτως ο Γιάνης Βαρουφάκης πήρε το λόγο για να πει ότι ναι μεν ο καθένας είναι υπεύθυνος για το σπίτι του, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διαφθορά είναι διασυνοριακή και στο πλαίσιο της συνεργασίας στην ενωμένη Ευρώπη, οφείλουν να φροντίζουν όλοι για την πάταξη της, αναφερόμενος ευθέως στην στάση της Γερμανίας στο θέμα του Χριστοφοράκου.

Δείτε την ερώτηση στο 7 λεπτό του βίντεο που ακολουθεί…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *