«Σκάει» η φούσκα της Siemens

Σε μεγαλοπρεπές φιάσκο οδηγείται η κοινοβουλευτική έρευνα για το σκάνδαλο Siemens λίγες ώρες μετά την εκδήλωση της προκλητικής πρόθεσης των εκπροσώπων της γερμανικής εταιρίας να ασκήσουν αγωγή εναντίον της Ελλάδας ώστε να μην αναγνωριστεί το…
δικαίωμα απαίτησης αποζημίωσης.

Αυτή την ώρα συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου το οποίο θα ελέγξει την βασιμότητα της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το συγκεκριμένο σκάνδαλο. Όμως, οι εισηγητές των κομμάτων αντί να λειτουργήσουν συναινετικά – απέναντι στην γερμανική πρόκληση – εξακολουθούν να επιδίδονται σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Αναλυτικά, ο κ. Σήφης Βαλυράκης ανέφερε ότι «Η μητρική Ζίμενς διοχέτευσε μαύρο χρήμα σε αξιωματούχους, κυβερνητικούς από το 1989 και τουλάχιστον έως το 2008. Από πλευράς δικαιοσύνης δεν έχουν προκύψει ενδείξεις για παράνομες πράξεις υπουργών και υφυπουργών, αντίθετα από την έρευνα της εξεταστικής προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις που ενδεχομένως τελέστηκαν από τέως υπουργούς – Μαρκογιαννάκη και Αλογοσκούφη. Επιβάλλεται να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων έξω από κομματικές γραμμές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ακούμε όλοι μας να λένε αν θα πάει κανείς φυλακή, και εξηγούμε ότι η Βουλή δεν συλλαμβάνει, δεν στέλνει στη φυλακή. Η Εξεταστική επιτροπή ανέδειξε το οργανωμένο έγκλημα… αναδείξαμε την ευθύνη του συναδέλφου Μαντέλη». Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της εξεταστικής που ερεύνησε την συγκεκριμένη υπόθεση μίλησε και για την πρόθεση άσκησης αγωγής κατά της Ελλάδας από την Siemens λέγοντας ««εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι» – η Siemens απειλεί ότι θα καταθέσει αγωγή κατά της χώρας. Διαπραγμάτευση με την Ζιμενς να κάνουμε – ναι. Η ναζιστική Γερμανία δεν πληρώνει αποζημιώσεις και συνέταξε ένα νόμιμο δάνειο, το κατοχικό, αλλά δεν πληρώνει γιατί έχει δύναμη και δεν απαιτούμε γιατί έχουμε αδυναμία. Η ζίμενς θα μας βάλει να πληρώσουμε εμείς το κόστος; Aπό τον μόνο που αισθανθήκαμε υποστήριξη ήταν από τον πρωθυπουργό, όλους τους άλλους τους βρήκαμε αντίθετους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο…».

Ο κ. Τζαβάρας ανέφερε ότι «Περιμένουμε ειλικρίνεια και καθαρότητα προθέσεων από την πλειοψηφία και αντ αυτών ακούσαμε ότι στη συζήτηση αυτή δεν θα κάνουμε τίποτα άλλο από το να δώσουμε με την ψήφο μας το δικαίωμα για εκδίκαση της υπόθεσης. Να μάθει να λέει τα λόγια της αλήθειας, της μετάνοιας και της αυτοκριτικής το ΠΑΣΟΚ και όχι ψεύτικα λόγια που συγκαλύπτουν αντί να αποκαλύπτουν… Προσπαθούν να δημιουργήσουν τη εντύπωση ότι κάτι επιλήψιμο έχουν κάνει μόνο για 2 πρώην υπουργοί της ΝΔ… η Ζίμενς βρήκε ανοιχτές πόρτες που εσείς ανοίξατε και άλωσε τον πλούτο του τόπου και κυρίως μας εξευτέλισε, εσείς δώσατε τη δυνατότητα στη Ζίμενς να πιστεύει ότι η χώρα είναι ένα αλώνι που ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει… Ακόμα και αυτές τις κρίσιμες στιγμές που ο Γιώργος Παπανδρέου δίνει μάχη στη σύνοδο κορυφής, εσείς βρήκατε την ώρα να παραπλανάται τη Βουλή και να στήνετε κατηγορίες. Υιοθετώντας λαϊκίστικα τερτίπια οδηγείτε τον λαό σε περισσότερη αγανάκτηση, γιατί του τάζετε ανάπηρη κάθαρση που αντί να καθαρίζει βρωμίζει την πολιτική» συμπλήρωσε ότι «Το κείμενο σας είναι πονηρό και ενισχύει τα επιχειρήματα κατά του πολιτικού κόσμου ότι όλοι είμαστε ίδιοι… Για τον Αλογοσκούφη υπάρχει ρητή διάταξη που τον απαλλάσσει…Το κείμενο αυτό στο όνομα της κρισιμότητας των στιγμών πρέπει με γενναιότητα, παρρησία και λεβεντιά να το αποσύρετε, αλλιώς εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε άγονες ψηφοφορίες».

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο κ. Θανάσης Παφίλης είπε ότι «Ρέει πολύ αίμα και από τα 2 κόμματα, οι διακηρύξεις αυτές εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους στόχους, ήθελαν να κρύψουν τα αίτια της κρίσης καταρχήν. Ότι για την κρίση φταίνε τα λαμόγια, και οι κλέφτες και όχι η αμύθητη κερδοφορία του κεφαλαίου. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, είχαμε πει ότι δεν θα υπήρχε ουσιαστικό αποτέλεσμα κι σήμερα μπορεί να κρίνει κανείς αν είχαμε δίκιο ή όχι. Δρομολογείτε το κουκούλωμα της υπόθεσης» ενώ ο κ. Κώστας Αιβαλιώτης του ΛΑΟΣ δήλωσε «Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ όζει συγκάλυψη και συνεννόηση μεταξύ των 2 κομμάτων και με την Γερμανία και το καμάρι της, την Ζίμενς. Πλημμελώς διερευνηθήκαν τα θέματα της άμυνας και της υγείας. Τα κομματικά ταμεία και οι ταμίες μένουν μακριά, κανένας λογαριασμός δεν άνοιξε και μένει μετέωρη η δήλωση Τσουκάτου για το 1 εκ μάρκα, δεν πρέπει να μας πει το ΠΑΣΟΚ που είναι αυτό το 1 εκ; Ο κ. Σημίτης έστειλε ένα υπόμνημα και δεν αναφέρει τίποτα, παρότι ήταν αρχηγός. Η δικογραφία επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις, υπάρχει το έμβασμα μέσω Αγροτικής Τράπεζας προς μια εταιρεία που έχει δημιουργήσει η νεολαία ΠΑΣΟΚ – το χαρτί το έχω καταθέσει 4 φορές». Τέλος ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) είπε «την ώρα που ο ελληνικός λαός περιμένει τα των Βρυξελλών η βουλή συζητεί για την υποτιθέμενη κάθαρση της SIEMENS. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο οδηγείται σ΄ ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο γιατί και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και SIEMENS επιθυμούν το κουκούλωμα του. Και αυτό γιατί και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο όχι μόνο σ΄ ότι αφορά τους πολιτικούς τους αλλά και στα ίδια τα κόμματα»

http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *