«ΒΟΜΒΑ» ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS: ΔΕΝ ΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑ-ΚΛΕΙΔΙ ΣΕΚΕΡΗ!!!

Η κ. ΝΙΚΟΛΑΚΕΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑ-ΚΛΕΙΔΙ (ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ), Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΦΩΤΙΖΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ!…

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η SIEMENS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!!


Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr

Η «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής» απέσπασε δύο δημοσιογραφικές αποκαλύψεις.

1.Την ουσιαστική ομολογία από την αρμόδια ανακρίτρια της υπόθεσης Siemens ότι δεν είναι στις προθέσεις της να καλέσει τον αξιόπιστο και πολλά γνωρίζοντα για το σκάνδαλο, μάρτυρα Ευάγγελο Σέκερη (μπατζανάκη του Σαμαρά).

2.Το αφεντικό της Siemens AE κ. Ξυνής θα προβεί σε απολύσεις των εργαζομένων στην γερμανική εταιρεία. Σύμφωνα δε με όσα μας αποκαλύπτει η Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στηSiemens AE κ. Γκούφα, η εταιρεία-κολοσσός στερείται έργων και όσο δεν υπάρχουν δουλειές και έργα, αυτή πάει όλο και χειρότερα, άρα θα έρθουν οι …διωγμοί των εργαζομένων! Κάτι, που τους είπε ο ίδιος ο κ Πάνος Ξυνής. Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι πάει στα σκουπίδια ο εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ ελληνικού Δημοσίου καιSiemens! Συμβιβασμός ο οποίος δέσμευε την γερμανική εταιρεία να εξασφαλίσει και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας!!!
————————— ==================== —————————- ===========


Ομολογία-βόμβα από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του

μεγάλου σκανδάλου Siemens. Από τις προσεκτικές και φειδωλές δηλώσεις της κ. Νικολακέα, προκύπτει ότι δεν πρόκειται να καλέσει τον μάρτυρα-κλειδί Ευάγγελο Σέκερη (φωτό δεξιά). Ο μπατζανάκης του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ο άνθρωπος για τον οποίο με συνεχή δημοσιεύματά μας επισημαίναμε ότι «αν μιλήσει ο Σέκερης θα πέσει η κυβέρνηση», φαίνεται πως δεν προξενεί το ενδιαφέρον της κ. Νικολακέα για την ολοκλήρωση του ανακριτικού της έργου. «Τον είχαν καλέσει οι προηγούμενοι και προανακριτικά και ανακριτικά. Δεν χρειάστηκε να κληθεί πάλι», μας απάντησε η κ. Νικολακέα. 

Επίσης, η αρμόδια ανακρίτρια, αφού απέρριψε τις δημοσιογραφικές διαπιστώσεις μας ότι η ανακριτική διαδικασία δεν προχωράει, μας διαβεβαίωσε ότι αναμένεται σύντομα να καταθέσει το πόρισμά της (χωρίς να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο) ώστε να συνεχιστούν οι επόμενες διαδικασίες της Δικαιοσύνης.

Ο διάλογος που είχαμε με την ευγενική καθόλα ανακρίτρια της υπόθεσης Siemens, κατέδειξε επίσης και μια αμηχανία στις απαντήσεις της αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο πήρε πίσω την αρχική κλήτευση προς τον κ. Σέκερη, τον οποίον εδώ και τρεεισήμισι χρόνια δεν έχει ξανακαλέσει. Προσέξτε τον διάλογο:

Κυρία Νικολακέα, σε εκτενή ρεπορτάζ που κάνουμε για την Siemens σας έχουμε υποβάλει ερώτηση για ποιο λόγο δεν καλείτε τον κ. Σέκερη.

Νικολακέα: Κατ’ αρχήν τηλεφωνικά δεν μπορώ να σας πω τίποτα.

Πολύ ευχαρίστως να περάσω από το γραφείο σας.

Νικολακέα: Και πάλι δεν θα μπορέσω να σας πω και να σας δώσω στοιχεία για το τι κάνει ο ανακριτής και γιατί δεν καλεί ή γιατί καλεί τον άλλον. Τότε, παραβιάζουμε το καθήκον μας. Η ανάκριση είναι μυστική, έχουμε ευθύνη μεγάλη και δεν μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες σε κανέναν.

Απλά, θέλω να σας κάνω μια ερώτηση προσωπική. Τον κ. Σέκερη τον είχατε καλέσει πριν από τρεισήμισι χρόνια και ξαφνικά σταματήσατε την κλήση αυτή. Έκτοτε δεν τον ξανακαλέσατε…

Νικολακέα: Τον είχαν καλέσει οι προηγούμενοι και προανακριτικά και ανακριτικά. Δεν χρειάστηκε να κληθεί πάλι.

Όχι, τον καλέσατε εσείς πριν από τριάμισι χρόνια και την ώρα που ήταν καθ΄οδόν τον σταματήσατε, λέγοντάς του ότι «θα σας ξανακαλέσω». Έκτοτε δεν τον καλέσατε ποτέ τον μάρτυρα.

Νικολακέα: Κοιτάξτε, δεν μπορώ να σας πω τίποτε από το τηλέφωνο ούτε βεβαίως διά ζώσης, γιατί η ανάκριση είναι μυστική.

Σαφώς ναι, αλλά επειδή δημιουργείται στην κοινή γνώμη η απορία για ποιο λόγο ο κ. Σέκερης…

Νικολακέα: Η κοινή γνώμη δεν ασχολείται για τον ένα μάρτυρα και για τον άλλο. Η κοινή γνώμη δεν ξέρει τις υποθέσεις που χειριζόμαστε. Εσείς οι δημοσιογράφοι τα δημοσιεύετε.

Έτσι είναι. Πάντως, η υπόθεση αυτή αφήνει την εντύπωση ότι έχει βαλτώσει, δεν προχωράει.

Νικολακέα: Όχι, δεν είναι έτσι. Εμείς κάνουμε το καθήκον μας, δουλεύουμε συνεχώς, καθημερινά. Προχωράει η υπόθεση.

Το πόρισμά σας πότε βλέπετε να ολοκληρώνετε;

Νικολακέα: Σύντομα θα τελειώσει. Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς, αλλά πολύ σύντομα.

Βρίσκεται δηλαδή στα τελευταία στάδια;

Νικολακέα: Ναι, στα τελευταία στάδια, αλλά δεν μπορώ να σας πω ακριβώς πώς και τι και ποιες ενέργειες θα κάνουμε.

Κάποιους μάρτυρες που είχατε καλέσει, δίνοντάς τους διορία μέχρι 30 Σεπτεμβρίου δεν ήρθε κανείς.

Νικολακέα: Όποιος δεν έρθει, τι να κάνουμε! Θα κάνουμε ό,τι λέει ο νόμος και θα την περαιώσουμε την ανάκριση. Αλλά το πότε και ποιον και τι, το απαγορεύει ρητά ο νόμος. Υπάρχει η μυστικότητα της ανακρίσεως.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝSIEMENS AE: «Ο κ. ΞΥΝΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ»!


«ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ»!

Συγκλονιστικά τα όσα αποκαλύπτει η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στηSiemens AE κ. Γκούφα, τα οποία αν μη τι άλλο δείχνουν ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και γερμανικής εταιρείας πετιέται στα σκουπίδια. 
Η Siemens AE δεν έχει έργα, δεν έχει δουλειές κι έτσι πολλοί από τους 200 εναπομείναντες υπαλλήλους της εταιρείας, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο από την μια μέρα στην άλλη. Μάλιστα, όπως μας λέει η κ. Γκούφα, ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens ΑΕ κ. Ξυνής, τους μίλησε για απολύσεις. Μήπως λοιπόν γι’ αυτό τον λόγο ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται εσπευσμένως να ξεπουλήσει την Rosco στηνSiemens μπας και ανοίξουν οι δουλειές της;

Καταγγείλατε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των εργαζομένων στη Siemens τα όσα συμβαίνουν στην Siemens ΑΕ. 
Γκούφα: Το θέμα που μας καίει είναι οι απολύσεις. Προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα γιατί δεν τηρείται η συμφωνία.

Ευελπιστείτε σε κάτι;

Γκούφα: Ευελπιστούμε να ανατραπεί αυτό το καθεστώς ώστε να μην απολύεται ο κόσμος.

Θέτετε και το θέμα της Rosco.

Γκούφα: Πιστεύω ότι παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι. Εμείς τις δουλειές μας θέλουμε, βλέπουμε την κατάσταση της ανεργίας που υπάρχει στην Ελλάδα και όλο αυτό φοβίζει και εμάς τους εργαζομένους στην Siemens.

Σκέφτεστε να απευθυνθείτε στον Πρωθυπουργό ή στον Υπουργό Οικονομικών;

Γκούφα: Ναι, το έχουμε σκεφτεί. Θα μπορούσα να το θέσω άμεσα ως θέμα στο διοικητικό συμβούλιο και να αποφασίσουμε.

Προφανώς είστε όλοι οι εργαζόμενοι ανάστατοι, έτσι;

Γκούφα: Ναι, είμαστε.

Με τον κύριο Ξυνή μιλήσατε (φωτό κάτω);

Γκούφα: Μιλάει πολύ αλλά επί της ουσίας δεν λέει τίποτα. Το θέμα κύριε Βραχιολίδη είναι ότι δεν υπάρχουν δουλειές, δεν υπάρχουν έργα. Και εφόσον δεν υπάρχουν δουλειές στην χώρα, πόσα μπορεί να κάνει η οποιαδήποτε εταιρεία.

Τι μου λέτε δηλαδή, ότι η Siemens καταρρέει στην Ελλάδα, πέφτει οικονομικά;

Γκούφα: Δεν ξέρουμε λεπτομέρειες για το πώς πάει η Siemensστην Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι η Siemens είχε έργα και τώρα δεν υπάρχουν έργα και αυτό μας ανησυχεί για εμάς μας ενδιαφέρουν να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Αν λοιπόν δεν δούμε να αλλάζει το σκηνικό και να έρχεται η ανάπτυξη για την οποία μας μιλάει η κυβέρνηση τι να κάνει η οποιαδήποτε εταιρεία.

Πόσοι εργαζόμενοι έχετε μείνει στην Siemens;

Γκούφα: Ακριβώς δεν ξέρω, πάντως είμαστε γύρω στους διακόσιους. Τριακόσιοι ογδόντα εργαζόμενοι ήμασταν 28 Φεβρουαρίου που έχουμε status. Μιλάω για την Siemens ΑΕ γιατί έχουμε και άλλες δύο εταιρείες στον όμιλο.

Ο κ. Ξυνής σας είπε εάν πρόκειται να απολύσει προσωπικό;

Γκούφα: Θα απολύσει, ναι.

Σας είπε ότι θα απολύσει;

Γκούφα: Ναι, ναι. Σας είπα άλλωστε, αν δεν υπάρχουν έργα πώς θα απασχολήσει τον κόσμο; Ουσιαστικά είμαστε σε φαύλο κύκλο κύριε Βραχιολίδη. Αν δεν υπάρξουν έργα, δεν θα ανοίξουν οι δουλειές και δεν θα απασχοληθεί ο κόσμος. Αυτό λέει και ο κ. Ξυνής.

Δεν σας είπε κάτι άλλο ο κ. Ξυνής; Κάποια άλλη δικαιολογία ή αν έχει κάποια άλλη προοπτική. Ή βρίσκεται και αυτός με την πλάτη στον τοίχο;

Γκούφα: Μίλησε αρκετά αλλά ουσιαστικά αυτό μας είπε, ότι δεν υπάρχουν δουλειές.


ΑΒΡΑΜΠΟΣ: «ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ. ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗSIEMENS».
«…ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΟΥΤΣΕΝΡΟΪΤΕΡ»!
Ένας ακόμη μάρτυρας που θα έδει να καλέσει η κ. Νικολακέα είναι ο κ. Δημήτρης Αβράμπος για τον οποίο είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο της «Ε.Ω. της Κυριακής». Ωστόσο δεν έχει κληθεί ενώ και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν θα βοηθούσε ουσιαστικά στην έρευνα του ανακριτικού έργου. Ιδού τι μας είπε:

Δεν σας έχει καλέσει η αρμόδια για την υπόθεση Siemens ανακρίτρια, έτσι;

Αβράμπος: Όχι.

Ως σημαντικό στέλεχος της Siemens που ήσασταν δεν νομίζετε ότι θα μπορούσατε να συνεισφέρετε στη διαδικασία;

Αβράμπος: Δεν γνωρίζω αν μπορώ να συνεισφέρω. Υπήρξα υπάλληλος της Siemens ΑΕ πριν 15 χρόνια αλλά μετά από μια σύντομη παρουσία στην Ελλάδα έφυγα για το εξωτερικό και εργάστηκα στα κεντρικά της εταιρείας.

Δεν ήσασταν σε θέσεις-κλειδιά της εταιρείας; Ήσασταν παρών στον διαγωνισμό 7753/92 που κατέληξε σε σύμβαση μετά το 1994, άρα γνωρίζετε πράγματα και καταστάσεις.

Αβράμπος: Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκα σε κάποια θέση-κλειδί. Εγώ ήμουν ουσιαστικά ένας νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας τότε.

Είχατε όμως γνωριμία με έναν σημαντικό άνθρωπο, τον Γερμανό Κούτσενρότϊτερ τον οποίο κάλεσε η ανακρίτρια κα Νικολακέα αλλά δεν προσήλθε.

Αβράμπος: Τότε, ναι, σαφώς έπρεπε να έχω και επαφή με τους Γερμανούς συναδέλφους. Τώρα, συγκεκριμένα ονόματα δεν θυμάμαι, αλλά νομίζω ότι το όνομα αυτό που αναφέρετε κάτι μου λέει. 


“Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής”

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *