Ανελέητο πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του ΙSIS υποσχέθηκε ο βασιλιάς Αμπντάλα

Η Ιορδανία «είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ» να πολεμήσει εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, μετά την εκτέλεση χθες ενός Ιορδανού πιλότου που κρατούσαν αιχμάλωτο οι τζιχαντιστές, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Συζητάμε για μια κοινή προσπάθεια μεταξύ των μελών του συνασπισμού ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες για να σταματήσει ο εξτρεμισμός και η τρομοκρατία, να υπονομευθεί, να αποδυναμωθεί και τελικά να εξοντωθεί το Νταές», δήλωσε ο Μοχάμαντ αλ Μόμανι χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο για το ΙΚ.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας προήδρευσε σήμερα μιας σύσκεψης υψηλόβαθμων αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, πρόσθεσε ο Μόμανι.

Ανελέητο πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους μέσα στην επικράτεια που ελέγχουν, υποσχέθηκε ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης για την ασφάλεια που έγινε στο Αμάν, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

«Διεξάγουμε αυτόν τον πόλεμο για να προστατεύσουμε την πίστη μας, τις αξίες μας και τις ανθρώπινες αρχές. Ο πόλεμος εναντίον τους θα είναι αμείλικτος και θα τους χτυπήσει στο δικό τους έδαφος», ανέφερε ο βασιλιάς Αμπντάλα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Τα σχόλιά του Αμπντάλα έρχονται μια ημέρα αφότου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δημοσιοποίησαν το βίντεο με το μαρτυρικό θάνατο του Ιορδανού πιλότου, τον οποίο οι ισλαμιστές έκαψαν ζωντανό.

Η Ιορδανία έχει εντείνει τις αεροπορικές της επιδρομές στη Συρία στο πλαίσιο του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού εναντίον του ΙΚ και ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει «μια ισχυρή, αποφασιστική και συγκλονιστική» απάντηση στην εκτέλεση του Μάαζ αλ Κασάσμπεχ.

«Όλες οι στρατιωτικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας εξετάζουν τις επιλογές τους. Η απάντηση της Ιορδανίας θα ακουστεί σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτή η απάντηση σε στρατιωτικό επίπεδο και επίπεδο ασφαλείας θα ανακοινωθεί την κατάλληλη στιγμή», σημείωσε ο Μομάνι.

Η Ιορδανία ήδη σήμερα ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε δύο τζιχαντιστές, έναν άνδρα και μία γυναίκα, που κρατούσε σε απάντηση για την εκτέλεση του πιλότου της.

Εξάλλου ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Άμπντελ Αζίζ χαρακτήρισε «αντίθετη στο ισλάμ και με όλες τις ανθρώπινες αξίες» την εκτέλεση του Μάαζ αλ Κασάσμπεχ, τον οποίο το ΙΚ έκαψε ζωντανό.

«Ενημερωθήκαμε με βαθιά θλίψη για το μαρτύριο του Ιορδανού πιλότου Μάαζ αλ Κασάσμπεχ», ανέφερε ο Σαουδάραβας βασιλιάς σε συλλυπητήριο τηλεγράφημά του προς τον βασιλιά της Ιορδανίας.

Αφού καταδίκασε έντονα αυτό το «ειδεχθές έγκλημα», ο βασιλιάς Σαλμάν εκτίμησε ότι πρόκειται για μια ενέργεια «αντίθετη στο ισλάμ και σε όλες τις ανθρώπινες αξίες».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *