Εθισμένοι στο smartphone

Ο ένας στους οχτώ ανθρώπους είναι εθισμένος στο έξυπνο κινητό του και όσο περισσότερο το χρησιμοποιεί τόσο μεγαλώνει ο εθισμός.
«Προσοχή κίνδυνος εθισμού» μάλλον πρέπει να αναγράφεται πάνω στο smartphone προειδοποιούν οι ειδικοί…

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Derby το 13% των κατόχων smartphone είναι εθισμένοι και ο μέσος χρήστης περνάει 3,6 ώρες την ημέρα ασχολούμενος με το κινητό του.

Ποια είναι όμως τα σημάδια του εθισμού με το κινητό. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η κακή διάθεση, η απομόνωση και η ζήλια αποτελούν ενδεικτικά σημάδια εθισμού, σε συνδυασμό με μια εμμονή με την φυσική εμφάνιση η οποία εκδηλώνεται με την λήψη πολλών selfies και την δημοσίευσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον δρ Zaheer Hussein, λέκτορα ψυχολογίας, που ήταν και ο επικεφαλής της έρευνας όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε το κινητό, τόσο μεγαλώνει και ο κίνδυνος εθισμού ενώ διαπιστώθηκε ένας ισχυρός θετικός συσχετισμός ανάμεσα στον ναρκισισμό και τον εθισμό στα κινητά

Η έρευνα διεξήχθη σε 256 άτομα μέσου όρου ηλικίας 29 ετών. Παρότι το 46,8% αυτών είπαν ότι με το smartphone βελτιώθηκαν οι κοινωνικές τους σχέσεις το 25% παραδέχθηκαν ότι τα κινητά τους τους δημιουργούσαν προβλήματα επικοινωνίας στις σχέσεις στην «πραγματική ζωή».

vita.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *