Σε πλήρη ανάπτυξη η επέκταση των πληρωμών μέσω smartphones

Η επέκταση των ανέπαφων πληρωμών, μέσω κινητών τηλεφώνων βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό η CaixaBank, η Gemalto, η Telefónica και η Visa Europe θα παρουσιάσουν την ερχόμενη εβδομάδα στη…

Βαρκελώνη, στην έκθεση «GSMA Mobile World Congress», μια εφαρμογή πληρωμών, που θα διατεθεί σε 3.500 επισκέπτες τής έκθεσης.

Η εφαρμογή, που αναπτύχθηκε από την Telefónica Digital, θα επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιήσουν ανέπαφες πληρωμές, μέσω κινητών, χρησιμοποιώντας μια προπληρωμένη κάρτα αντίστοιχης τεχνολογίας, συμβατή με την τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών, που έχει αναπτύξει η Visa. Η κάρτα εκδίδεται από την MoneyToPay, τη νέα θυγατρική τής CaixaBank, για προπληρωμένες κάρτες.

Η υπηρεσία ολοκληρώνεται με τη χρήση ενός έξυπνου κινητού τής Sony Mobile Communications και την τεχνολογία ηλεκτρονικού πορτοφολιού από την Telefónica Digital.

Στην εφαρμογή θα έχει φορτωθεί το ποσό των 15 ευρώ, προσφέροντας τη δυνατότητα για συναλλαγές μέσω τερματικών ανέπαφων πληρωμών σε όλους τους χώρους της έκθεσης. Επιπλέον, η εφαρμογή θα επιτρέπει πληρωμές σε όλα τα σημεία πώλησης ανέπαφων συναλλαγών, που έχει εγκαταστήσει η CaixaBank στη Βαρκελώνη, σε περισσότερα από 16.000 καταστήματα, εμπορικά κέντρα και καταστήματα, καθώς και σε 1.000 ταξί.

Σε δηλώσεις της, η Sandra Alzetta, Senior Vice President της Visa Europe, υπογράμμισε ότι το 2012 ο αριθμός των ανέπαφων συναλλαγών τετραπλασιάστηκε στην Ευρώπη και αναμένεται να τετραπλασιαστεί εκ νέου το 2013. Στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιούνται περίπου τέσσερα εκατομμύρια ανέπαφες συναλλαγές κάθε μήνα. Η εξέλιξη των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες στις ανέπαφες συναλλαγές, μέσω φορητών συσκευών, είναι φυσιολογική και στις αγορές, όπου η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη, η ανταπόκριση είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Όπως έχει αναφέρει ο Νίκος Καμπανόπουλος, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, για το 2013 αναμένεται η διάθεση στην ελληνική αγορά υπηρεσιών ανέπαφων πληρωμών και πληρωμών μέσω φορητών συσκευών, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω τη χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών έναντι των μετρητών.

Γενικότερα, όπως εκτιμούν αρμόδια τραπεζικά στελέχη, είναι πλέον θέμα χρόνου η επέκταση και η μετέπειτα ραγδαία ανάπτυξη νέων τρόπων πληρωμών και στην Ελλάδα. Η εποχή όπου η πλειονότητα των καταναλωτών θα κάνει τις συναλλαγές τους «ψηφιακά» μέσω της φορητής συσκευής που έχει μαζί του δεν ανήκει πλέον σε καμιά περίπτωση στο μακρινό μέλλον, αλλά προσδιορίζεται να συμβεί στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τραπεζικοί λογαριασμοί, πιστωτικές κάρτες, «μετρητά», όλα πλέον θα έχουν ενσωματωθεί στο κινητό τηλέφωνο τού κάθε πολίτη και θα του προσφέρουν τη δυνατότητα να αγοράσει από ένα εισιτήριο, για το λεωφορείο, μέχρι ένα αυτοκίνητο με ένα απλό «κλικ».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *