Αύξηση εισαγωγών smartphones στην Ελλάδα παρά την κρίση

Σύμφωνα με την εταιρεία Canalys , οι αποστολές στην Ελλάδα άγγιξαν το 2012 τα
1,6 εκατομμύρια smartphone, έναντι 1,4 εκατομμυρίων το 2011.

Ο αριθμός των συσκευών που εισήχθηκαν από τις εταιρείες διανομής δεν είναι αναγκαστικά ακριβώς ίσος με τον αριθμό των smartphone που διατέθηκαν στην Ελλάδα, καθώς ένα μικρό ποσοστό των τηλεφώνων μπορεί να κατέληξε τελικά σε κάποια άλλη χώρα, όπου και πουλήθηκε.

Ωστόσο, το νούμερο αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι ολοένα περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν ένα smartphone, όταν πρόκειται να αγοράσουν καινούριο κινητό.

Μάλιστα, το αυξητικό ποσοστό βρίσκεται στον αντίποδα όσων ισχύουν για τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά προϊόντα, των οποίων οι πωλήσεις, λόγω της οικονομικής κρίσης, έκλεισαν σημαντικά μειωμένες.

 Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η μεγαλύτερη μερίδα των Ελλήνων καταναλωτών επικεντρώνεται στα πιο οικονομικά μοντέλα.

 Έτσι, από τα 1,6 εκατομμύρια «έξυπνα» κινητά, τα 600.000 είχαν τιμή έως 199 ευρώ, ενώ άλλα 400.000 κόστιζαν από 200 έως 299 ευρώ. Κάτι που σημαίνει πως τα ακριβότερα μοντέλα, με τιμή πάνω από 300 ευρώ, περιορίστηκαν στις 600.000 συσκευές.

 Η έκθεση της Canalys καλύπτει τις αποστολές smartphone σε περισσότερες από 50 χώρες, δίνοντας έτσι μία σαφή εικόνα για το πώς κινήθηκαν την περασμένη χρονιά οι παγκόσμιες πωλήσεις.

Η εταιρεία εκτιμά ότι η αύξηση των «έξυπνων» τηλεφώνων έφτασε το 2012 το 37%, την ίδια στιγμή που οι αποστολές των κινητών τηλεφώνων όλων των κατηγοριών, δηλαδή τόσο των «έξυπνων» μοντέλων όσο και των απλών, παρέμειναν σταθερές συγκριτικά με το 2011, αγγίζοντας τις 438,1 εκατομμύρια συσκευές.

Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει σημαντικά και την βιομηχανία κατασκευής ιστοσελίδων και κατασκευής e-shop για smartphones & tablets σαν εύλογο επακόλουθο της μεγάλης αύξησης των χρηστών που τις χρησιμοποιούν

 Όσον αφορά τα μερίδια των επιμέρους λειτουργικών συστημάτων, το Android έφτασε το 34% και το iOS το 11%.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *