social media για προώθηση ιστοσελίδων

Στο άρθρο αυτό θα εξετάσουμε τη χρήση social media για προώθηση ιστοσελίδων. Τα social media αποτελούν πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας.  …
Η προώθηση ιστοσελίδων από την άλλη είναι το ζητούμενο για κάθε σύγχρονο κατασκευαστή ιστοσελίδων. Πλέον η κατασκευή ιστοσελίδων είναι στενά δεμένη, αν όχι ταυτισμένη, με την προώθηση ιστοσελίδων. Όλοι θέλουν την πρώτη σελίδα στο google. Όμως η προώθηση στο google ξεκινάει από τα πρώτα βήματα που κάνει ο κατασκευαστής της ιστοσελίδας. Άραγε ο κατασκευαστής της ιστοσελίδας επέλεξε να τονίσει όσα πραγματικά ενδιαφέρουν τον επισκέπτη; φρόντισε να βάλει σε περίοπτη θέση το link για τα social media; φρόντισε να διευκολύνει τη seo στρατηγική; Φρόντισε να διευκολύνει το χρήστη στη χρήση social media; Επομένως η κατασκευή ιστοσελίδων απαιτεί γνώσεις προώθησης ιστοσελίδων και γνώσεις προώθησης social media.

Απόψεις για την προώθηση ιστοσελίδων

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση και διασπορά λανθασμένων πληροφοριών σχετικά με τη χρήση social media για προώθηση ιστοσελίδων. Το ζητούμενο είναι το πόσο επηρεάζονται τα αποτελέσματα του google από τις καταχωρήσεις και την παρουσία στο facebook και στο twitter, και αν ναι, σε ποιο βαθμό. Κάποιοι ειδικοί στο seo δίνουν μεγάλη αξία στα social media για την προώθηση ιστοσελίδων, ενώ κάποιοι άλλοι δεν θεωρούν τα social media στρατηγικό κομμάτι της seo στρατηγικής τους για την προώθηση των ιστοσελίδων τους αλλά απλά τα χρησιμοποιούν για να φέρουν κίνηση και αναγνωρισιμότητα στην εταιρεία τους.

Απόψεις για τη διαφήμιση στο Internet

Κατά τη γνώμη ειδικών της google, το facebook και το twitter αντιμετωπίζονται σαν όλες τις υπόλοιπες σελίδες. Επομένως όσα συμβαίνουν στο facebook και στο twitter λαμβάνονται υπόψη από τη google και αποτυπώνονται στα αποτελέσματα της αναζήτησης. Όμως αυτό που δεν λαμβάνεται υπόψη είναι το πλήθος των φίλων στο facebool ή το πλήθος των followers στο twitter. Αυτά τα νούμερα δεν επηρεάζουν καθόλου τα αποτελέσματα της ταξινόμησης του google. Αυτό όμως που αναμφίβολα μετράει πολύ είναι το Google+, διότι είναι προϊόν της ίδιας της Google. Από την άλλη όλα όμως μετράνε όταν εξετάζουμε συνολικά τη διαφήμιση στο Ιντερνετ. Εκεί μετράνε όλα. Η διαφήμιση στο Ιντερνετ αναφέρεται στη συνολική κίνηση που περιμένουμε για την ιστοσελίδα μας, και όχι για την κατάταξή της στο google. Εκεί συνδυάζεται η κατάταξη στο google, η διαφήμιση στο google, η προβολή στα social media και πολλά άλλα. Η διαφήμιση στο Internet είναι ο συνδυασμός όλων αυτών.

Απόψεις για την προβολή στα Social Media

Όλα αυτά δεν πρέπει να μας οδηγήσουν στο συμπέρασμα οτι πρέπει να αγνοήσουμε την προβολή social media και δεν πρέπει να γράφουμε στο Twitter ή στο Facebook. Σε όλους μας αρέσει να στέλνουμε tweet. Σε όλους μας αρέσει να λαμβάνουμε πολλά tweet για να ενημερωνόμαστε. Σε όλους μας αρέσει να μιλάμε με φίλους στο facebook και να μαθαίνουμε τα νέα αυτών και των φίλων τους. Αυτές τις δυο μεγάλες ιστοσελίδες social media, το facebook και το twitter, μπορούμε να τις θεωρούμε ως δυο μεγάλες λεωφόρους που θα φέρουν επισκέπτες και κίνηση στην ιστοσελίδα μας. Η προβολή social media είναι ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο που δεν πρέπει να το ταυτίζουμε με την προώθηση ιστοσελίδων. Η προβολή social media είναι ένας τρόπος για να μαθαίνουμε ποιοί ενδιαφέρονται για την εταιρεία μας αλλά και τι λένε για την εταιρεία μας στις συζητήσεις τους, δηλαδή να μάθουμε τη γνώμη τους. Το facebook, το twitter και η προβολή social media γενικότερα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χτίσουμε τη φίρμα και την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας μας. Όμως αυτό δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα οτι η google λαμβάνει και καταγράφει όλες τις εξελίξεις που συμβαίνουν στα social media. Άλλο πράγμα είναι η προβολή στα Social Media και άλλο πράγμα η προώθηση google.

Επίσης, πάλι κατά τη γνώμες των ειδικών της google που έχουμε διαβάσει σε σχετικά άρθρα, είναι εντελώς λάθος η άποψη οτι όποιος έχει πολλά like στη σελίδα του έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστεί στις πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης της google. Στην πραγματικότητα, εάν μια σελίδα έχει μεγάλο πλήθος από likes, τότε πιθανότατα είναι πολύ καλή και με πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο, επομένως η google θα τη βγάλει στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων της. Όμως η αιτία που η google θα βγάλει τη σελίδα στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων της δεν είναι το πλήθος των like, αλλά το οτι το περιεχόμενο της σελίδας είναι ενδιαφέρον και ο κόσμος θέλει να το διαβάζει.

social media για προώθηση ιστοσελίδων

Ενδεχομένως μετά από 10 χρόνια το google να είναι πολύ έξυπνο και να καταλαβαίνει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων όπως απεικονίζονται μέσα στα social media. Τότε ενδεχομένως να λάβει πολύ περισσότερο σοβαρά τα μηνύματα που έρχονται από τα social media. Σήμερα όμως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Σήμερα απλά βλέπει τα social media όπως ακριβώς βλέπει και τις υπόλοιπες σελίδες.

Πηγή: infopolis.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *