προώθηση ιστοσελίδων με social media

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να κάνουμε προώθηση ιστοσελίδων με social media. Ο καλύτερος τρόπος για να δούμε την ιστοσελίδα μας ψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης είναι να κατασκευάσουμε μια καλύτερη ιστοσελίδα. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο κάνουμε εξωτερικά για να βοηθήσουμε μια σελίδα, αλλά είναι ο τρόπος με τον οποίο η σελίδα είναι κατασκευασμένη εσωτερικά. Η ιστοσελίδα πάνω από όλα πρέπει να έχει καλό περιεχομενο.  …
Επίσης η σελίδα πρέπει να έχει έγκυρο περιεχόμενο. Η σελίδα επίσης πρέπει να έχει κατασκευαστεί με σωστό τρόπο ώστε να έχει καλή οργάνωση και καλή δομή παρουσίασης της πληροφορίας η οποία να διευκολύνει τον επισκέπτη να βρει εύκολα αυτό που θέλει. Επίσης κατα την κατασκευή των ιστοσελίδων μας πρέπει να τοποθετούμε τις κατάλληλες meta ετικέτες, το κατάλληλο title καθώς και τα κατάλληλα tags.

Πέρα όμως από την ίδια την κατασκευή της ιστοσελίδας, υπάρχουν και κάποια ωφέλη που πηγάζουν από την προώθηση ιστοσελίδων με social media. Αυτό γίνεται διότι ένα σημείο κλειδί στον αλγόριθμο κατάταξης της google είναι να καταγράφει πόσα backlinks έχει από άλλες ιστοσελίδες προς τη δική μας καθώς και η ποιότητα αυτών των σελίδων από όπου ξεκινούν τα backlinks. Τα backlinks είναι ίσως το σημαντικότερο σημείο στην προώθηση ιστοσελίδων. Η προώθηση ιστοσελίδας είναι μια προσπάθεια στην οποία προσπαθούμε να δείξουμε οτι η σελίδα μας είναι πιο ενδιαφέρουσα σε σχέση τις υπόλοιπες σελίδες. Τα social media απεικονίζουν αυτό το βαθμό ενδιαφέροντος και γιαυτό έχουν σημαντική και περίοπτη θέση ανάμεσα στα εργαλεία για την προώθηση ιστοσελίδων.

Το facebook παραμένει ο ηγέτης στο internet με ημερήσια κίνηση 300 φορές μεγαλύτερη από το google. Το google έκανε μια προσπάθεια να περιορίσει αυτή τη διαφορά και να προσεγγίσει ένα μεγάλο κομμάτι της βάσης των χρηστών. Η προσπάθεια αυτή έγινε με το κοινωνικό δίκτυο google plus. Το google plus φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης και πληρεί τα παρακάτω σημαντικά χαρακτηριστικά:

Το περιεχόμενο καταγράφεται σχεδόν αμέσως, σε αντίθεση με το Twitter και το Facebook.
Κάθε νέο post έχει ένα μοναδικό url (οι πρώτοι 40 – 50 χαρακτήρες του άρθρου αποτελούν το url.
Το google ταξινομεί το κείμενο κάθε άρθρου και δημιουργεί ειδικές ετικέτες βασισμένες στις κεντρικές λέξεις κλειδιά.
Κάθε σύνδεσμος προς εξωτερικές σελίδες ταξινομείται και αυτός πράγμα που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερο page rank.
Τα posts που γίνονται shared ή τα posts που λαμβάνουν το +1 θεωρούνται ακόμα πιο σημαντικά.
Πρέπει να υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα σε σελίδες ή συγγραφείς που είναι πολύ ενεργοί και ακολουθούνται από πολύ κόσμο και στη μεγάλη αξία που λαμβάνουν τα άρθρα που προέρχονται από αυτές τις πηγές. Αυτό σημαίνει οτι το άρθρο από ένα συγγραφέα (δηλαδή ένα profile) που φτιάχνει σύνδεσμο προς εξωτερική σελίδα με καλογραμμένο κείμενο και το οποίο το διαβάζουν πολλοί άνθρωποι θα δώσει πολύ μεγαλύτερη αξία στη σελίδα από ένα συγγραφέα που δεν γράφει καλά κείμενα ή δεν ακολουθείται από πολύ κόσμο.

Τα social networks είναι το καταλληλότερο μέσο για την προβολή ιστοσελίδας. Η σωστή προβολή ιστοσελίδας απαιτεί σωστή και οργανωμένη προβολή στα social media. Τα βοηθούν να κάνουμε πολύ πιο στοχευμένα την προβολή της ιστοσελίδας μας. Το Google+ αυτόματα διαβάζει τον τίτλου του άρθρου ή της σελίδας που πάμε να κάνουμε share. To google δεν καταγράφει άμεσα τα links από post προς εξωτερικές σελίδες, όμως τα link αυτά τα ακολουθούν οι άνθρωποι και αυτό είναι πολύ σημαντικότερο για την προβολή της ιστοσελίδας. Γιαυτό είναι σημαντική η προώθηση ιστοσελίδων με social media και κυρίως με το google plus.

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάσαμε κάποια στοιχεία πάνω στην προώθηση ιστοσελίδων με social media.

Πηγή: http://www.infopolis.gr/proothisi-istosellidon-me-social-media/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *