SOS: Κίνδυνος μόλυνσης με σκουλήκι-ταινία από αυτό το κρέας που τρώτε συνέχεια

4Υπάρχει μια τροφή που αν δεν την μαγειρέψετε σωστά, τότε διατρέχετε τον κίνδυνο να “επιτρέψετε” σε επικίνδυνα σκουλήκια να εισέλθουν στον εγκέφαλό σας!
Από τη στιγμή που καταναλώνονται και εισέρχονται στον οργανισμό σας, τα σκουλήκια αυτά μπορούν να κινούνται σε όλο το σώμα σας: στα μάτια σας, στους ιστούς σας και πιο συχνά, στον εγκέφαλό σας.

Ο λόγος γίνεται για το σκουλήκι-ταινία με την ονομασία “Spirometra”, το οποίο ζει στο εντερικό σύστημα πολλών ζώων, όπως τα σκυλιά και οι γάτες, χωρίς να τους δημιουργεί πρόβλημα. Μέσω των κοπράνων των ζώων, όμως, τα αυγά του σκουληκιού μπορεί να περάσουν στο νερό, όπου και επιβιώνουν για αρκετό χρονικό διάστημα. Από εκεί είναι πιθανό να εισέλθουν στον οργανισμό άλλων ζώων που πίνουν ή τρέφονται κοντά στο νερό.

Το σκουλήκι-ταινία μπορεί να βρεθεί σε πολλές μορφές, αλλά μόνο τρεις από αυτές μπορεί να μολύνουν εύκολα τον εγκέφαλο. Η δρ Helena Helmby από την Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του London School υποστηρίζει ότι στον ανθρώπινο εγκέφαλο έχουν καταγραφεί μόνο ταινίες από χοιρινό κρέας, δηλαδή από μολυσμένα γουρούνια.

Οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν από κομμάτια χοιρινού με δύο μορφές λοίμωξης:

-Η πρώτη μορφή της λοίμωξης είναι από την κατανάλωση μη-επαρκώς μαγειρεμένου χοιρινού κρέατος από μολυσμένους χοίρους, με αποτέλεσμα το σκουλήκι τύπου Taenia Soliumin να “εγκατασταθεί” στο έντερο.

-Η δεύτερη μορφή λοιμώξεων είναι στη μορφή προνύμφης, μέσω της επαφής με τα κόπρανα ενός μολυσμένου ανθρώπου ή χοίρου, η οποία μπορεί να φτάσει και στους ιστούς. Μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση γνωστή ως νευροίνωση εάν η προνύμφη εισέλθει στο νευρικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. Αυτό το είδος της λοίμωξης μπορεί να προκαλέσει συχνά επιληψία.

Για τους λόγους αυτούς οι ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη να μαγειρεύετε πάντοτε πολύ καλά το χοιρινό κρέας.

via

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *