SpaceX: Εκτόξευση άλλων 60 δορυφόρων για το πρόγραμμα Starlink

SpaceX: Εκτόξευση άλλων 60 δορυφόρων για το πρόγραμμα Starlink

twitter/SpaceX

Η SpaceX εκτόξευσε επιτυχώς την Τετάρτη άλλη μια «δόση» δορυφόρων για το πρόγραμμα Starlink, με τον πύραυλο να επιστρέφει και να προσθαλασσώνεται επιτυχώς, μετά από μια σειρά καθυστερήσεων λόγω καιρού.

Όπως αναφέρει το Space.com, ο πύραυλος Falcon 9, ο οποίος, με αυτή την εκτόξευση, πραγματοποίησε την τρίτη του πτήση, μετέφερε 60 επιπλέον δορυφόρους για τον αστερισμό δορυφόρων της εταιρείας, ο οποίος μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Οι δορυφόροι τέθηκαν επιτυχώς σε τροχιά περίπου μια ώρα μετά την εκτόξευση.

Ο συγκεκριμένος πύραυλος είχε προηγουμένως στείλει στο διάστημα μια κάψουλα Crew Dragon, στο πλαίσιο μη επανδρωμένης αποστολής της εταιρείας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καθώς και τρεις δορυφόρους για τον Καναδά.

Μετά την επιτυχή εκτόξευση, το πρώτο στάδιο του πυραύλου προσνηώθηκε επιτυχώς στη μη επανδρωμένη πλατφόρμα «Of Course I Still Love You» της εταιρείας στον Ατλαντικό. Με αυτή την επιστροφή, η SpaceX πραγματοποίησε την 49η της ανάκτηση πυραύλου.

Ο αναβαθμισμένος πύραυλος Falcon 9 της SpaceX είναι σχεδιασμένος για να μπορεί να χρησιμοποιείται μέχρι και 10 φορές, με μικρές εργασίες συντήρησης/ επισκευής στο ενδιάμεσο.

Η συγκεκριμένη εκτόξευση ήταν η τέταρτη του προγράμματος Starlink, ο κάθε δορυφόρος του οποίου ζυγίζει 260 περίπου κιλά. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός δικτύου που έχει σκοπό να παρέχει κάλυψη Ίντερνετ στην επιφάνεια της Γης από το διάστημα. Πλέον οι δορυφόροι του Starlink που βρίσκονται σε τροχιά ανέρχονται στους 240. Ο ιδρυτής της εταιρείας, Έλον Μασκ, έχει πει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 400 σε τροχιά για παροχή στοιχειώδους κάλυψης και τουλάχιστον 800 για την παροχή μεσαίας κάλυψης.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *