Spectacles 3: Νέα έκδοση των «έξυπνων» γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας της Snap

Spectacles 3: Νέα έκδοση των «έξυπνων» γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας της Snap

REUTERS/LUCY NICHOLSON

Η Snap (Snapchat) ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα λανσάρει μια νέα έκδοση των γυαλιών ηλίoυ της, Spectacles, που θα έχει τη δυνατότητα να τραβά φωτογραφίες και βίντεο και να τα ανεβάζει απευθείας στο Snapchat.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Snapchat δυσκολεύεται να καταστήσει επικερδές το συγκεκριμένο αντικείμενο δραστηριότητάς της, ωστόσο εμφανίζεται να επιμένει, πειραματιζόμενη με την επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality- AR). Η νέα έκδοση, Spectacles 3, θα αρχίσει να διατίθεται το φθινόπωρο, στην τιμή των 380 δολαρίων- σχεδόν διπλάσια από αυτήν της προηγούμενης έκδοσης (200 δολάρια).

Τα Spectacles 3 έχουν διπλή κάμερα HD για βάθος και διαστάσεις στις φωτογραφίες και τα βίντεο, ενώ, μετά το ανέβασμά τους στο Snapchat, οι χρήστες θα μπορούν να εισάγουν νέο φωτισμό, τοπία και τρισδιάστατα εφέ. Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το Engadget, οι κάμερες θα επιτρέπουν την καταγραφή εικόνων σε 3D, ενώ τα γυαλιά θα επιτρέπουν την εισαγωγή εφέ augmented reality σε φάσεις όπου πριν δεν ήταν δυνατόν. Ο χρήστης θα μπορεί να προσθέσει 3D φίλτρα στο περπάτημά του, να τραβήξει ημι-τρισδιάστατες εικόνες των φίλων του και να προσθέσει εφέ 3D Lens πχ σε διαδρομές με ποδήλατα. Η μέγιστη διάρκεια συνεχόμενου βίντεο που επιτρέπεται είναι το ένα λεπτό (τη στιγμή που πριν ήταν 10 δευτερόλεπτα).

Σύμφωνα με τo The Verge, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, αν και η δεύτερη κάμερα αποτελεί επιπλέον επιβάρυνση από άποψης ενέργειας. Όπως υποστηρίζει η Snap, ο χρήστης θα μπορεί να τρβήξει 70 βίντεο και πάνω από 200 φωτογραφίες με μία φόρτιση, και τα 4 GB αποθηκευτικού χώρου στη συσκευή μπορούν να κρατήσουν 100 βίντεο ή 1.200 φωτογραφίες.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *