Νέος εκβιασμός : “Όχι στην έκδοση εντόκων γραμματίων” – Υποβάθμιση από Standard & Poor’s – Πόσο “στημένοι”!

«Όχι» στο ελληνικό αίτημα για επιπλέον εκδόση εντόκων γραμματίων ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων λέει η Ευρωζώνη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires.

Επίσης υποβάθμισε κατά μια βαθμίδα, σε Β-, την Ελλάδα η Standard and Poor’s.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οίκος αξιολόγησης είχε προγραμματισμένη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας στις 13 Μαρτίου, αλλά προκειμένου να πιέσει την κυβέρνηση.παραδέχεται ότι έκανε εκτάκτως και κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων κανόνων, την αρνητική αξιολόγηση σήμερα,λόγω δύο γεγονότων:

Επειδή ελήφθη η απόφαση της ΕΚΤ για τα ομόλογα
Λόγω της απουσίας συμφωνίας για την επέκταση του ισχύοντος προγράμματος
Αυτά τα δύο συμβάλλουν στο να ενισχυθούν τα μαξιλάρια ρευστότητας σε τράπεζες και ταμειακά διαθέσιμα ενόψει των λήξεων χρέους.

Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης, διατηρεί την αρνητική προοπτική (credit watch negative), υποδηλώνοντας ότι ενδέχεται να προχωρήσει και σε νέα κίνηση.

Το νέο «ραντεβού» της ελληνικής οικονομίας με την S&P παραμένει η 13η Μαρτίου, όπου θα εξεταστεί εκ νέου η κατάσταση – είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Φυσικά από την στιγμή που η Ελλάδα είναι εκτός αγορών και ουσιαστικά πτωχευμένη δεν υπάρχει καμία πρακτική επίπτωση από την υποβάθμιση…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *