Α.Τσίπρας στο Stern: «Υποκριτικές οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας» – Δεν απέκλεισε βοήθεια από Ρωσία-Κίνα

«Για την Άνγκελα Μέρκελ οι πόρτες της Ελλάδας είναι ανοιχτές», δηλώνει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern ο Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει: «Είμαστε γνωστοί για τη φιλοξενία μας».

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, μάλιστα, ρωτήθηκε για το αν σκοπεύει να πάρει χρήματα από χώρες όπως η Ρωσία ή η Κίνα, που έσπευσαν να τον συγχαρούν μετά την εκλογή του την 25η Ιανουαρίου. Η απάντηση του ήταν η εξής:

«Το ενδιαφέρον των χωρών αυτών δείχνει το πόσο η Ελλάδα ελκύει το διεθνές ενδιαφέρον. Η Ελλάδα συνεχίζει στον δρόμο της σταθερότητας για να επιστρέψει η ανάπτυξη. Έχουμε για την ώρα στο μυαλό μας μια ευρωπαϊκή λύση, είμαστε χώρα της Ευρωζώνης», ανέφερε χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί αργότερα…

Τέλος, ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι ο οικονομικός «πόλεμος» κατά της Ρωσίας δεν θα έχει αποτέλεσμα και χαρακτήρισε «υποκριτικές» τις κυρώσεις.

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα γίνει καλύτερη χώρα σε περίπτωση που πάρει την παράταση των έξι μηνών που διεκδικεί από τους εταίρους της διατυπώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο περιοδικό Stern που δόθηκε πλήρης σήμερα στη δημοσιότητα.

Παράλληλα αποδέχεται το σκεπτικό Βαρουφάκη ότι όταν μπαίνει κανείς σε μια διαπραγμάτευση πρέπει να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του και το ενδεχόμενο ρήξης.

Ο πρωθυπουργός στέλνει επίσης το μήνυμα ότι το παλαιό πρόγραμμα έχει τελειώσει και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκπληρώσεις τους όρους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *