Πόσο πετυχημένο είναι το success story τελικά;

Υπάλληλοι ΙΔΑΧ

Κύριε Υπουργέ της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μήπως γνωρίζετε αν όντως μετακινήθηκαν όλοι οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το Νοέμβριο του 2012; Μήπως γνωρίζετε αν όσοι μετακινηθήκαν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής πληρώνονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, όπως παραδείγματος…

χάριν ασφαλιστικά ταμεία, κοινωνικές δομές κλπ; Μήπως γνωρίζετε αν οι προηγούμενοι φορείς –για ορισμένους εκ των μεταταχθέντων- ζητάνε πίσω χρήματα; Χρήματα τα οποία οι εργαζόμενοι ακόμα δεν έχουν εισπράξει αλλά οι προηγούμενοι φορείς τα θεωρούν «αχρεωστήτως καταβληθέντα». Πόσο success είχε τελικά το story του ξεριζώματος 2000 περίπου ανθρώπων από τις εργασίες τους εν μια νυκτί χωρίς έναν λόγο χωρίς καμία αιτία; Α! συγγνώμη, τότε μας μεταρρύθμιζε άλλος, όχι εσείς… Κύριε Υπουργέ, εσείς τι θα κάνατε αν δουλεύατε χωρίς να σας αμείβουν;

Κι επειδή ουδέν σοφότερο της αλήθειας, σας παραθέτουμε ενδεικτικά ορισμένους από τους φορείς που ακόμα δεν έχουν πληρώσει το προσωπικό που έχει μεταταχθεί σε αυτούς και προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες του: ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ΕΤΑΑ. Επίσης, σας αναφέρουμε ενδεικτικά τους φορείς για τους οποίους εκκρεμεί ακόμα η έκδοση ΦΕΚ: ΚΕΠ Χολαργού, ΡΑΕ κλπ. Ενημερωτικά, αναφέρουμε ότι στις 12 Νοεμβρίου 2013, οι συνάδελφοι που δεν έχουν ΦΕΚ απολύονται, παρόλο που έχουν οριστικά αποτελέσματα τοποθέτησης από το ΑΣΕΠ από τις 29 Απριλίου 2013.

Επειδή λοιπόν, μιλάτε για επιτυχημένες περιπτώσεις εφαρμογής κυβερνητικής πολιτικής μεταρρυθμίσεων, εξηγήστε μας, αν θέλετε, τι θα γίνει με τα ΦΕΚ που δεν έχουν εκδοθεί ακόμα με τον κίνδυνο ότι μετά τις 12-11-2013 θα απολυθούν οι συνάδελφοι αυτοί, με την μισθοδοσία όσων μετατάχτηκαν ήδη και ακόμα δε πληρώνονται, εκτός αν το πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα της μη πληρωμής μισθών.

Στο τέλος, αν θέλετε και μπορείτε, εξηγήστε στους συναδέλφους που θα υποβάλετε στο ίδιο μαρτύριο με εμάς, πώς τους εγγυάστε ότι θα τους βρείτε θέση εργασίας από τα αδιαμφισβήτητα κενά που υπάρχουν, μέσα σε 8 μήνες όταν στην περίπτωσή μας για 1882 μόνο συναδέλφους -και όχι 12.500- και μετά από 10 μήνες, ακόμα δεν έχετε ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Κύριε Υπουργέ, μπορεί να σας φανεί αστείο, αλλά εμείς εργαζόμαστε από ανάγκη, ο μισθός μας -όσος έχει μείνει- καλύπτει ανάγκες επιβίωσης και υποχρεώσεων της οικογένειας μας. Το να μένουμε χωρίς αυτόν, έστω και για ένα μήνα, καθιστά την εξυπηρέτηση των αναγκών μας δύσκολη έως αδύνατη.

Παρακαλούμε, έστω και τώρα, να αντιληφθείτε ότι δεν είμαστε αριθμοί, είμαστε άνθρωποι και οι αντοχές μας εξαντλούνται.

Μη δοκιμάζετε και την υπομονή μας…

ipalliloiidax.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *