Δε θα μείνει τίποτα ΟΡΘΙΟ στη Superleague! Με ποιους συναντήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης;

Ο Κώστας Βασιλόπουλος αποκαλύπτει όσα ειπώθηκαν στην μαραθώνια -μυστική- συνάντηση που είχε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ με όλα τα πρόσωπα που είχαν (ή και έχουν ακόμη)
καθοριστικά πόστα στον ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια. Ποιοι παραβρέθηκαν και ποιος ήταν ο στόχος του.

Αποφασισμένος να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ, ήταν κατά την τελευταία του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη ο Ιβάν Σαββίδης. Με εντολή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής (το Σάββατο είχε προηγηθεί το ισόπαλο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα), μια συνάντηση που δεν πήρε δημοσιότητα, αλλά πιθανότατα έδωσε στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την ευκαιρία να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει στην ομάδα και πως πρέπει να πορευτεί στο μέλλον.

Ο ομογενής επιχειρηματίας αποφάσισε να προκαλέσει μια συνάντηση όλων των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζεται ή συνεργάστηκε στο παρελθόν για θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ κάλεσε στη συνάντηση τον πρόεδρο Ιάκωβο Αγγελίδη, τον πρώην συνεργάτη του και νυν ευρωβουλευτή Θόδωρο Ζαγοράκη, τον πρώην τεχνικό διευθυντή της ομάδας Ζήση Βρύζα, τον Γιώργο Γεωργιάδη και τον Παντελή Κωνσταντινίδη.

Είναι η πρώτη φορά που ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με όλους όσοι έχουν εμπλακεί κατά περιόδους σε θέματα που αφορούν την ομάδα του ΠΑΟΚ. Κατά το παρελθόν ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου άκουγε ξεχωριστά τις απόψεις τους για να βγάλει συμπεράσματα και να λάβει αποφάσεις. Αυτή τη φορά πρωτοτύπησε και σε μια συνάντηση που είχε διάρκεια 5 (!) ωρών ζήτησε να καταθέσουν τις απόψεις τους για όλα όσα έχουν συμβεί στην ομάδα από την ημέρα που ο ίδιος απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Η συζήτηση ξεκίνησε από την εποχή του Γιώργου Δώνη και έφτασε μέχρι την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Οι προσκεκλημένοι του Ιβάν, κατέθεσαν τις απόψεις τους, διαφώνησαν, συμφώνησαν και προσπάθησαν να εξηγήσουν γεγονότα και καταστάσεις που επί τρία συνεχόμενα χρόνια στέρησαν από την ομάδα διακρίσεις και επιτυχίες.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι σε πολλές περιπτώσεις κατατέθηκαν διαφορετικές απόψεις, γεγονός που μάλλον διευκόλυνε τον μεγαλομέτοχο να εξάγει συμπεράσματα που ίσως του φανούν χρήσιμα στο μέλλον για να οδηγηθεί σε αποφάσεις που θα αλλάξουν την κατάσταση, ώστε να μην βρίσκεται κάθε άνοιξη ο ΠΑΟΚ στο σημείο… μηδέν, έχοντας ξοδέψει μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ο Σαββίδης άκουγε προσεκτικά τις απόψεις όσων συμμετείχαν στη συνάντηση χωρίς να εκφράζει άποψη, παρά μόνο θέτοντας ερωτήματα για διάφορα περιστατικά και αποφάσεις που λήφθηκαν στο διάστημα των τριών ετών που βρίσκεται στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Απέφυγε να τοποθετηθεί και να δώσει στίγμα της άποψης που διαμόρφωσε από την πεντάωρη συζήτηση και το μόνο που ζήτησε απευθυνόμενος στους Ιάκωβο Αγγελίδη, Γιώργο Γεωργιάδη και Παντελή Κωνσταντινίδη ήταν να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να τερματίσει η ομάδα 1η στα play off.

Ίσως ήταν το πρώτο βήμα για να διαμορφώσει ξεκάθαρη άποψη ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, αναφορικά με τους λόγους που η ομάδα δεν οδηγείται σε επιτυχίες επί τρία συνεχόμενα χρόνια και η Τούμπα είναι άδεια, ενώ ο ίδιος έχει διαθέσει ένα… σκασμό λεφτά. Ο Σαββίδης αναχώρησε για το Ροστόφ παίρνοντας μαζί του τις σκέψεις του για όσα άκουσε. Τις αποφάσεις του θα τις μάθουμε σύντομα.

Υ. Γ. Άσχετο, αλλά αυτή η δήλωση… «θα πάρω άλλα 20» του Βαγγέλη Μαρινάκη στη… φιέστα του Ολυμπιακού την Κυριακή, είναι προφανές ότι προδίδει φόβο. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τελεί υπό μεγάλη ψυχολογική πίεση. Αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *