Τον νόμο της σιωπής επιβάλει η Superleague

Θύελλα προκαλεί η πρωτοφανής προσπάθεια λογοκρισίας στην οποία διολισθαίνει η Σούπερ Λίγκα. Η διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος…

επιχειρεί ουσιαστικά να απαγορεύσει οποιαδήποτε κριτική στα τεκταινόμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για μία τακτική μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο, σε ότι αφορά τα δημοκρατικά καθεστώτα, με την οποία η Σούπερ Λίγκα θέλει να περάσει διάταξη σύμφωνα με την οποία ΠΑΕ μέλος του συνεταιρισμού ή πρόσωπο συνδεόμενο με αυτή καθ οιοδήποτε τρόπο προβαίνει δημόσια σε δυσφημιστική ή απαξιωτική πράξη σε βάρος της Λίγκας ή του πρωταθλήματος, είτε ακόμη σε βάρος προσώπων με τις οποίες ο συνεταιρισμός έχει συνάψει συμβάσεις για τα δικαιώματα ή για την διαφημιστική προβολή, τότε θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμο από δέκα έως 300 χιλιάδες ευρώ.

Νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για αντισυνταγματική απόφαση η οποία προσκρούει στον νόμο περί ίσης μεταχείρισης των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, με την οποία ουσιαστικά απαγορεύεται κάθε κριτική στο πρωτάθλημα και τους χορηγούς του καταργώντας με τον τρόπο αυτό τον ρόλο της δημοσιογραφίας και της ελεύθερης έκφρασης.

Με την διάταξη αυτή η Σούπερ Λίγκα θέλει ουσιαστικά να προχωρήσει σε λογοκρισία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε μία περίοδο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για τους στημένους αγώνες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή η ειδική πειθαρχική διάταξη γίνεται με πρωτοβουλία εκπροσώπων ομάδων οι οποίες είναι υπόλογες στην δικαιοσύνη για την υπόθεση των χειραγωγημένων αναμετρήσεων και πως η συγκεκριμένη κίνηση επιχειρείται από άτομα που διολισθαίνουν στην παρανομία και προσπαθούν συνεχώς να επιβάλλουν τον νόμο της σιωπής.

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει πλήθος αντιδράσεων τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο αφού πλέον η λογοκρισία ξεφεύγει από τα όρια του ποδοσφαίρου.

skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *