Εντυπωσιακές δοκιμές των αρμάτων T-90MS στην έρημο του Κουβέιτ [βίντεο]

Η ρωσική εταιρεία κατασκευής των αρμάτων μάχης T-90MS Uralvagonzavod αποκάλυψε ότι το άρμα πέρασε μια σειρά δοκιμών στην έρημο του Κουβέιτ και επέδειξε άριστη ικανότητα σε αμμώδες περιβάλλον.

Μάλιστα εκπρόσωπος της εταιρείας αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με χώρες της Μέσης Ανατολής για την προμήθεια του άρματος.

Ο ρωσικός κρατικός εξαγωγέας όπλων Rosoboronexport ήδη υπέγραψε σύμβαση για την άδεια παραγωγής στην Αλγερία περίπου 200 βαρέων αρμάτων μάχης Τ-90MS αξίας περίπου 1 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με τον αριθμό των προσφερόμενων μονάδων, σύμφωνα με τον Μπαρμπανόφ, η συναλλαγή είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες, ενδεχομένως το μεγαλύτερο συμβόλαιο εξαγωγής αρμάτων μάχης στην παγκόσμια αγορά.

Επιπλέον, άρματα μάχης Τ-90 εξήχθησαν στο Αζερμπαϊτζάν (100 μονάδες, οι παραδόσεις ολοκληρώθηκαν το 2014), Ουγκάντα (44 μονάδες, οι παραδόσεις έληξαν πριν από μερικά χρόνια) και Τουρκμενιστάν (6 μονάδες παραδόθηκαν το 2009). Οι παραδόσεις του Τ-90 των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ολοκληρωθεί το 2011. Κατά καιρούς έχει εξεταστεί, αλλά για διάφορους λόγους δεν έχουν εφαρμοστεί τα σχέδια, η προμήθεια του Τ-90 για τη Σαουδική Αραβία, τη Λιβύη, τη Συρία, και τώρα, το Ιράκ.

 
 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *