Tο πόρισμα «φωτιά» για την υπόθεση του ΤΤ

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους συγκαταλέγεται – σύμφωνα με το πόρισμα – και…

η νυν πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν δικαιολογούνται όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα εντοπίσθηκαν σε 6 λογαριασμούς του πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελου Φιλιππίδη.

Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου αναφέρει οτι απο το 2008 μέχρι το 2012 επαύξησε σημαντικά την περιούσια του με χρήματα άγνωστης προέλευσης.

Διαβάστε ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πόρισμα ( ΤΑ ΝΕΑ)

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν ο Δημήτρης Κοντομηνάς και 6 άτομα σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για επισφαλή δάνεια απο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ως δαιδαλώδη περιγράφει το πόρισμα τη δανειοδότηση των εταιρειών του Δημήτρη Κοντομηνά από το 2008-2012.

Η τράπεζα, σύμφωνα με το πόρισμα, έφτασε να είναι το 2011 ο μεγαλύτερος πιστωτής της Demco, καθώς την είχε χρηματοδοτήσει με ποσό ύψους 38.500.000 ευρώ.

Επιπλέον το πόρισμα κάνει λόγο για σύμβαση – απάτη, που κόστισε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 125 εκατ. ευρώ, αναφορικά με την έκδοση πιστωτικής κάρτας από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επέλεξε να συνεργαστεί με τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά για την έκδοση πιστωτικής κάρτας για λογαριασμό του Ταμιευτηρίου με διαδικασίες από την αρχή ως το τέλος έκνομες.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους συγκαταλέγεται – σύμφωνα με το πόρισμα – και η νυν πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Η κα. Σακελλαρίου ήταν μέλος της επιτροπής επιχειρηματικών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η οποία εισηγήθηκε στην διοίκηση της τράπεζας στις 19 Ιανουαρίου του 2012 να εγκρίνει την αναδιάρθρωση δύο υφισταμένων δανείων της Demco του κ. Κοντομηνά, συνολικού ύψους 38,5 εκ. ευρώ.

Η αναδιάρθρωση προέβλεπε την εκχώρηση ενός νέου δανείου 42,5 εκατομμυρίων ευρώ δεκαετούς διάρκειας.

skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *