Ο ΕΝΦΙΑ πληρώθηκε, το Taxisnet δεν… ενημερώθηκε!

Άφωνοι έμειναν οι φορολογούμενοι, που ενώ πλήρωσαν κανονικά την α’ δόση του ΕΝΦΙΑ, διαπίστωσαν με έκπληξή τους πως το σύστημα Taxisnet δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για τη συναλλαγή αυτή, με αποτέλεσμα να έχουν χρεωθεί με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και να μην μπορούν να παραλάβουν -μεταξύ άλλων- φορολογική ενημερότητα.

Η προθεσμία για την καταβολή της α’ δόσης έληξε την περασμένη Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου. Ατέλειωτες ουρές σχηματίστηκαν έξω από τράπεζες, ενώ ένας ηλικιωμένος ξεψύχησε στη Θεσσαλονίκη, περιμένοντας να έρθει η σειρά του για να πληρώσει τη δόση στο γκισέ. Εκτιμάται πως περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι επέλεξαν να εξοφλήσουν τον φόρο τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας.

Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως η καθυστέρηση στην ενημέρωση του συστήματος οφείλεται στην πληθώρα των πληρωμών που έγιναν λίγο πριν από τη λήξη της προθεσμίας. Ειδικότερα, ο όγκος των δεδομένων των συναλλαγών, που έχουν συγκεντρωθεί από τις τράπεζες και αποσταλεί στο Taxisnet, είναι πολύ μεγάλος και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την ενημέρωση των ηλεκτρονικών καρτελών. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι «συνεπείς» φορολογούμενοι ήρθαν για πολλοστή φορά αντιμέτωποι με το… τέρας της γραφειοκρατίας, το οποίο… κατάπιε με συνοπτικές διαδικασίες την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Ουσιαστικά, έφυγαν για να ξανάρθουν στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ., έχοντας αυτή τη φορά μαζί τους την απόδειξη πληρωμής της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να παραλάβουν στη συνέχεια τη φορολογική ενημερότητα. Αποτέλεσμα… τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν εκ νέου στις Εφορίες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *