To Χονγκ Κονγκ σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα τεχνητά νησιά του κόσμου

To Χονγκ Κονγκ σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα τεχνητά νησιά του κόσμου

REUTERS/ALY SONG

Ένα από τα μεγαλύτερα τεχνητά νησιά του κόσμου σχεδιάζει να δημιουργήσει το Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της πόλης.

Σύμφωνα με τον Guardian, πρόκειται για ένα εγχείρημα ύψους 624 δισ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (περίπου 70 δισ. ευρώ), που αφορά στην ανάκτηση περίπου 1.000 εκταρίων γης γύρω από το μεγαλύτερο νησί της περιοχής, το Λαντάου. Το εγχείρημα αυτό προωθείται ως λύση στα προβλήματα στέγασης στην πόλη, η οποία είναι γνωστή ως μία από τις πιο «τσουχτερές» αγορές κατοικιών στον πλανήτη.

Οι αρχές ελπίζουν να αρχίσουν τις εργασίες κατά το 2025, με σκοπό να αρχίσουν να διαμένουν κάτοικοι στο νησί το 2032. Το εν λόγω τεχνητό νησί θα είναι το πιο ακριβό πρόγραμμα υποδομής της πόλης μέχρι σήμερα, με κόστος τετραπλάσιο αυτού του διεθνούς αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ, που άνοιξε στο Λαντάου το 1998, και ξεπερνώντας το Palm Jumeirah στο Ντουμπάι, που θεωρείται ότι κόστισε 12 δισ. δολάρια. Θα έχει μέγεθος περίπου τριπλάσιο του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης και θα βρίσκονται σε αυτό μέχρι και 260.000 διαμερίσματα.

Οι επικριτές, σύμφωνα με τον Guardian, υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα πολύ δαπανηρό πρόγραμμα, που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στο περιβάλλον, και ειδικά στη θαλάσσια πανίδα- ενώ επίσης διαμαρτύρονται επειδή, όπως υποστηρίζουν, δεν ζητήθηκε η γνώμη των πολιτών.

Οι αρχές επίσης σχεδιάζουν τη δημιουργία και άλλου ενός τεχνητού νησιού, 700 εκταρίων, αλλά δεν αποκαλύφθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για το εγχείρημα αυτό ή το κόστος του.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *