To ιαπωνικό διαστημόπλοιο Hayabusa2 επιστρέφει στη Γη από τον αστεροειδή Ryugu

To ιαπωνικό διαστημόπλοιο Hayabusa2 επιστρέφει στη Γη από τον αστεροειδή Ryugu

JAXA

Η ιαπωνική διαστημική υπηρεσία, JAXA, επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι το διαστημόπλοιο Hayabusa2 αναχώρησε από τον αστεροειδή Ryugu, τον οποίο μελετούσε, και επιστρέφει στη Γη.

Όπως ανακοινώθηκε, η υπηρεσία έθεσε σε λειτουργία τους κινητήρες του σκάφους για τον έλεγχο τροχιάς χωρίς προβλήματα και η κατάσταση του διαστημοπλοίου είναι καλή και θα ακολουθήσει σειρά δοκιμών στα όργανα του σκάφους- μεταξύ των οποίων και το ηλεκτρικό σύστημα προώθησης- για την επιστροφή στον πλανήτη μας.

Το διαστημικό ρομπότ εκτοξεύτηκε από το διαστημικό κέντρο της Τανεγκασίμα στις 3 Δεκεμβρίου 2014 και έφτασε στον Ryugu τον Ιούνιο του 2018, εξοπλισμένο με έναν «στολίσκο» μικρών σκαφών, οχημάτων και οργάνων για μελέτη της επιφάνειας του αστεροειδούς.

Σκοπός της αποστολής είναι η καλύτερη κατανόηση της πρώιμης ιστορίας και εξέλιξης του ηλιακού συστήματος, καθώς και ο ρόλος που αστεροειδείς τέτοιου τύπου μπορεί να έπαιξαν στην εμφάνιση της ζωής στη Γη. Τα δείγματα θα αποσταλούν στη Γη με ειδική κάψουλα επιστροφής τον Δεκέμβριο του 2020, όπου θα μελετηθούν εκτενώς από επιστήμονες, με πολύ πιο προηγμένο εξοπλισμό από ό,τι υπάρχει στο διαστημόπλοιο.

Ο Ryugu ανήκει σε έναν ιδιαίτερα αρχέγονο τύπο αστεροειδών, γνωστό ως C-type- ένα κατάλοιπο από την πρώιμη περίοδο του ηλιακού συστήματος.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *