TO “EΠΙΚΙΝΔΥΝΟ” ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Ο Γέρων Παίσιος, είναι ίσως η δέυτερη τη τάξη σημαντικότερη προσωπικότητα της θρησκείας μας στον 20ό Αιώνα, μετά τον ‘Αγιο Νεκτάριο. Αναμφίβολα.

Ανθρωπος που μέσα του “ζούσε” ο ίδιος ο Θεός, δεν έκανε τίποτε άλλο απο το να διαδίδει το Λόγο Του, να παρηγορεί, να αγκαλιάζει όλους όσους προσέρχονταν σ’ αυτόν και να…προφητεύει. Να δίνει κουράγιο με τις προφητείες του, σε όσους είχαν ανάγκη να τις ακούσουν. Και δεν ήταν αυτές οι προφητείες για κάποιους ευκολόπιστους που απλώς τις άκουγαν για παρηγοριά. Κάθε άλλο. Ηταν η Αλήθεια του….
Μέλλοντος. Την οποία ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ. Κι ας μη θέλουμε να το παραδεχτούμε, επειδή μας είναι…βολικό.

Ο Παίσιος είπε πολλά για τη…γείτονα. Τόσα, που σίγουρα γεμίζουν απο μόνα τους ένα ολόκληρο βιβλίο. Δεν είναι ανάγκη να αναφερθούν απο αυτό εδώ το κείμενο. Οσοι θέλουν και έχουν το…κουράγιο να τα διαβάσουν, δεν έχουν παρα να προστρέξουν στο πιο γνωστό χριστιανικό βιβλιοπωλείο, που βρίσκεται, αν δεν απατώμαι, στην οδό Σίνα ή κάπου εκεί τέλος πάντων. Και τα είπε, επειδή ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ. Δε ξέρω πώς, μη με ρωτήσετε. Η ουσία είναι οτι ΓΝΏΡΙΖΕ. Και γνώριζε πολλά.

Τέλος πάντων, ας αφήσουμε τον Γέροντα στην…ησυχία του και ας έλθουμε στο…ψητό.

Ποιά και τί είναι ως κράτος η Τουρκία, για την οποία ο Γέροντας μίλησε τόσο …απαξιωτικά; Γιατί δημιουργήθηκε αυτό το κράτος και τι ρόλο έπαιξε και εξακολουθεί να παίζει στη διεθνή σκακιέρα; Είναι κράτος “παρίας” ή μήπως ένα κράτος που πραγματικά έπαιζε και θα εξακολουθεί να πάιζει στρατηγικό ρόλο στα παγκόσμια δρώμενα ως περιφερειακή μεγάλη δύναμη;

Πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν τις…απειλές της και να …φοβόμαστε συνεχώς οτι θα μας…καταπιεί μιαν ωραίαν πρωίαν, που λέει κι ο ποιητής;

Πάαααλι η Ιστορία (η Μεγάλη μας Κυρά) θα μας βοηθήσει να το καταλάβουμε. Γιά να ανοίξουμε λοιπόν και πάλι τα…”τεφτέρια” της να δούμε τι λέει.

Η σημερινή Τουρκία (Τουρκική Δημοκρατία – Türkiye Cumhuriyeti) υπήρξε προιόν των αποτελεσμάτων των Βαλκανικών πολέμων και του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά τις αλλεπάλληλες ήττες της τόσο στα πεδία των μαχών των Βαλκανίων, όσο και σε αυτά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ως μέλος του Γερμανικού Αξονα αλλά και της επανάστασης των Νεότουρκων υπο τον Μουσταφά Κεμάλ, η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει και διαμελίζεται. Η Ελλάδα, ως ο μεγάλος νικητής αυτών των πολέμων, παίρνει τη μερίδα του λέοντος, ανακτώντας τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Κρήτη και τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου (πλήν της Δωδεκανήσου που καταλήγει στους Ιταλούς) και κατόπιν ενα μεγάλο μέρος των παραλίων της Μικράς Ασίας που περιελάμβανε την επαρχία της Σμύρνης και της Περγάμου καθώς και ολόκληρη την ανατολική Θράκη μέχρι λίγο πρίν τον Βόσπορο και τη Κων/πολη σύμφωνα με τη Συνθήκη των Σεβρών. Στο μεταξύ ο Μουσταφά Κεμάλ, γίνεται κυρίαρχος του παιχνιδιού και καταλύει επισήμως την Οθωμανική Αυτοκρατορία ιδρύοντας την Ανεξάρτητη Τουρκία στις 21 Ιανουαρίου του 1920 και μετά τις μεγάλες διπλωματικές του συμφωνίες με την Γαλλία, Αγγλία (οι άλλες δύο νικήτριες του πολέμου) και κομμουνιστική Ρωσία υπό τον Λένιν, δανείζεται μεγάλα χρηματικά ποσά και εξαπολύει δυναμική αντεπίθεση, εκδιώχνει τους προδομένους (απο συμμάχους και κυβέρνηση) Ελληνες και τέλος, με τη Συνθήκη της Λωζάννης τον Ιούλιο του 1923, το κράτος που δημιουργεί ονομάζεται Τουρκική Δημοκρατία και παίρνει τη μορφή που ξέρουμε σήμερα. Ο Μουσταφά Κεμάλ, παίρνει το όνομα “Ατατούρκ” που σημαίνει “Πατέρας των Τούρκων” και ένα…νέο Εθνος έχει γεννηθεί.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Οχι και τόσο! Ετσι θέλουν να …ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ οτι είναι!

Ο Μουσταφά Κεμάλ το ήξερε ΜΙΑ ΧΑΡΑ αυτό. Και το ήξερε, διότι αυτό που κατάφερε στην ουσία, ήταν απλά να ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ! Ούτε νέο …έθνος κατάφερε να δημιουργήσει ούτε τίποτε. Κι αυτό διότι η κοινωνική σύσταση του πληθυσμού που διέμενε στα εδάφη αυτά δεν είχε ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ, δηλαδή αποτελούταν απο εθνότητες όπως Ελληνες (του Πόντου κυρίως), Αρμένιοι, Κούρδοι, Αραβες, Σουνίτες και Σιίτες μουσουλμάνοι, Τουρκμένοι και άλλες μικρότερες φυλές. Και γι’ αυτό σε πρώτη φάση, αποφασίζει να κάνει …εθνοκάθαρση, σφαγιάζοντας και εκδιώκοντας κυρίως τους Ελληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου και τους Αρμένιους, το χριστιανικό κομμάτι δηλαδή, αφήνοντας τους μουσουλμάνους (Κούρδους και λοιπούς) με την ελπίδα οτι λόγω…θρησκείας θα μπορέσει να τους… απορροφήσει κάποια στιγμή. Και για να το κατορθώσει αυτό, συγγράφει (με τη βοήθεια ξένων κυρίως καθηγητών) μια, δικής του εφεύρεσης, Ιστορία του Τουρκικού Εθνους σε τέσσερα βιβλία, Ιστορία Α’, Β’, Γ’ και Δ’, μια Ιστορία τόσο…απίστευτη και …τραγελαφική, η οποία δεν γίνεται φυσικά δεκτή απο καμμία επιστημονική κοινότητα.

Καταφέρνει όμως να γίνει αποδεκτή ΕΝΤΟΣ της επικράτειάς του και να διδαχτεί υπο τη μορφή “πλύσης εγκεφάλου” σε όλες τις γενιές των Τούρκων.

Επίσης, φροντίζει να εξαλείψει τον παραδοσιακό τρόπο γραφής, εισάγωντας το λατινικό αλφάβητο και εκγαθιδρύει ΚΟΣΜΙΚΟ κράτος αντί του θρησκευτικού, στην ουσία του κράτος “αθεεικό” για να λέμε τα πράματα με τ’ όνομά τους, με στόχο να εξαφανίσει ή να υποβαθμίσει τις θρησκευτικές ανισότητες που υπήρχαν στον πληθυσμό και να εντάξει, κατ’ αυτόν τον τρόπο, το κράτος του μέσα στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο Δυτικό κόσμο. Και να για γίνουν όλα αυτά πράξη και να διατηρηθούν και μετά τον θάνατό του, ορίζει “θεμοτοφύλακα” όλων αυτών των…αξιών τον τουρκικό στρατό, που του δίνει, μέσω του Συντάγματος, απεριόριστες εξουσίες. Κι έτσι, στην ουσία του, το Τουρκικό κράτος, διοικείται απο μιά “ελίτ” ευρωπαικής καταγωγής Τούρκων (κυρίως εκτουρκισμένων Ελλήνων, Σλάβων, Βουλγάρων και Ρουμάνων, αποτέλεσμα της πολιτικής του “παιδομαζώματος” που είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας νέας “ράτσας τούρκων), μορφωμένων στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και οι οποίοι, κατορθώνουν, μετά την εκδίωξη των ευπόρων Ελλήνων που κρατούσαν τα ινία της τουρκικής οικονομίας, και κατασχοντας τις περιουσίες τους, να εδραιωθούν ως η πολιτική και οικονομκή δύναμη που με τη βοήθεια του Στρατού, να αναλάβει και την διεθνή πορεία της χώρας.

Αυτά μας λέει η Ιστορία. Το θέμα είναι, μέσα απο την Ιστορία και μέσα απο την επικαιρότητα, να αντιληφθούμε ΓΙΑΤΙ ο γερο – Παίσιος την απαξιώνει τόσο με τα λεγόμενά του.

Προσεγγίζοντας τόσο κοινωνιολογικά, όσο και πολιτικά και γεωστρατηγικά το θέμα, βλέπουμε πως ΟΝΤΩΣ η Τουρκία είναι ένα κράτος το οποίο…ζεί και υπάρχει επειδή εξυπηρετεί στην ουσία του συμφέροντα μεγάλων δυνάμεων! Αυτές οι δυνάμεις, χρησιμοποιούν αυτή τη χώρα, την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ θα έλεγα, για να συντηρούν τα συμφέροντά τους στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και το κυριότερο, να έχουν ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ το μικρό, αλλά “ατίθασο” και κυρίως ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ Ελληνικό κράτος. Ενα κράτος, που – κατ’ ατυχία όλων αυτών – κατοικείται απο έναν ατίθασο, ανυπάκουο και δυσκολοκυβέρνητο λαό.

Μέχρι και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Τουρκία δεν υπάρχει κάν στα πολιτικά πράγματα του κόσμου. Αμέτοχη μέσα στην ουδετερότητά της, ασχολείται με το πώς θα τακτοποιήσει τα εσωτερικά της μετά το θάνατο του Κεμάλ. Tην πρώτη φορά που βλέπουμε την Τουρκία να …ανακατεύεται με τις …δικές μας υποθέσεις, είναι το 1956, όταν η Μεγάλη Βρεττανία την “βαζει” ως τρίτο παίχτη στο “παιχνίδι” της ανεξαρτησίας της Κύπρου απο αυτούς, οι οποίοι κατείχαν το νησί, τη στιγμή μάλιστα που είχαν βάλει το 1925, όταν κήρυξαν και επίσημα την προσάρτηση του νησιού στην αυτοκρατορία τους, τον Κεμάλ να υπογράψει σχετική συνθήκη παραχωρώντας στη Μ.Βρεττανία κάθε
δικαίωμα της χώρας του πάνω στο νησί. Η Τουρκία λοιπόν, μπαίνει και …επίσημα πλέον, ως φορέας συμφερόντων ξένης χώρας έναντι άλλων χωρών.

Η Μεγάλη Βρεττανία, που τότε ήταν η υπερδύναμη στην ευρωπαική περιοχή, εφαρμόζει το γνωστό της δόγμα του “διαίρει και βασίλευε”, προσλαμβάνοντας ως…μπράβο τη χώρα που η ίδια, μαζί με τη Γαλλία τότε, είχαν στηρίξει στη δημιουργία της. Σοφότατη κίνηση της Αγγλίας, διότι είδε και απο την εμπειρία της, τόσο στον πρώτο, όσο και στο δεύτερο πόλεμο αλλά και στον ελληνικό Εμφύλιο, οτι οι Ελληνες δεν υπάρχει περίπτωση να “ελεγχθούν” αλλοιώς κι οτι μέσα στον παρορμητισμό τους, είναι παντελώς απρόβλεπτοι. Αρα, η μόνη λύση είναι η…αντιπαλότητα μεταξύ των Τούρκων και των Ελλήνων, για να μπορούν έτσι να ελέγχονται και οι δύο “εξίσου”.

Η Ελλάδα όμως, παρά τις προόδους που έιχε κάνει στον οικονομικό τομέα έναντι των Τούρκων, ποτέ δεν κατάλαβε ή δεν ήθελε να καταλάβει, οτι στην ουσία της, η Τουρκία ΠΟΤΕ ΤΗΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, κι αυτό διότι, εάν έκανε κάτι τέτοιο, θα διαλυόταν άμεσα στα… εξ’ ών συνετέθη. Αυτοί που την πατρονάριζαν κατά καιρούς, αυτοί οι ίδιοι τη διαβεβαίωναν πως δεν έχει να …φοβηθεί ΤΙΠΟΤΕ απο την Ελλάδα και οτι οι εκάστοτε κυβερνήσεις της Ελλάδας ήταν “ελεγχόμενες” απο αυτούς.

Κι έτσι, η Τουρκία “έπαιζε” πάντα το ρόλο της καλά, φροντίζοντας η ελίτ που την κυβερνούσε τότε και τώρα, να μην ρισκάρει στο παραμικρό. Και πάντα να ενεργεί κάτω απο τις καθοδηγήσεις των πατρώνων της. Και γιατί άραγε η Τουρκία να φοβόταν και να ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να φοβάται έναν γενικευμένο πόλεμο με την Ελλάδα; Μα για τον απλούστατο λόγο του οτι η Ελλάδα είναι ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ! Πώς; Μα με το γεγονός οτι η Ελλάδα είναι ΟΜΟΙΟΓΕΝΗΣ χώρα, έναντι αυτής η οποία είναι ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ και η όποια ενότητά της ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ! Τόσο απλά!

Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό! Η Ελλάδα, έχει αποδείξει στο παρελθόν, τουλάχιστον στρατιωτικά, οτι “δεν παίζει” με τα όσια και τα ιερά της, όποιοι κι αν τη κυβερνούν, αν δεχτεί ΑΔΙΚΗ επίθεση στα εδάφη της. Το ένιωσε καλά η ίδια η Οθωμανική Αυτοκρατορία, που παρά τις τεράστιες προσπάθειες που έκανε, δεν κατόρθωσε ποτέ να υποτάξει μια …χούφτα επαναστάτες που παρά τις εμφύλιες διενέξεις τους, την ταπείνωσαν και την υποχρέωσαν να υπογράψει την ελευθερία (ενός κομματιού έστω) της πατρίδας τους.

Το ένοιωσε επίσης καλά και πολύ αργότερα, στις αρχές του 20ού Αιώνα, όταν όχι μόνο η Ελλάδα ελευθέρωσε σχεδόν όλα τα εδάφη της, αλλά και παραλίγο να την διαλύσει ΕΝΤΕΛΩΣ ως Αυτοκρατορία! Το ένοιωσαν επίσης οι άλλοι ευρωπαίοι, Ιταλοί και Γερμανοί, όταν η Ελλάδα κατετρόπωσε τους πρώτους στην Ηπειρο και παρα τρίχα να τους πετάξει εντελώς στην Αδριατική και τους δεύτερους, όταν τους αντιμετώπισε με λύσσα τόσο στα οχυρά, όσο και στη Κρήτη και αργότερα στα βουνά ως Αντίσταση, υπογράφοντας έτσι και την “αρχή του τέλους” τους απο τις απώλειες που τους προξένησε.

Το ένοιωσε και ο υπόλοιπος κόσμος, οι Αμερικάνοι, οι Αγγλοι, το ίδιο το ΝΑΤΟ, όταν είδαν το ελληνικό σύνταγμα που πήρε μέρος στον πόλεμο της Κορέας, να πετυχαίνει ΜΟΝΟ ΤΟΥ δύο τεράστιας σημασίας νίκες, καταλαμβάνοντας ένα ύψωμα στρατηγικής σημασίας και αναγκάζοντας τους κομμουνιστές σε υποχώρηση στο Κιν Σγέο Ταν.

Το είδαν όλοι ακόμη και σήμερα, όταν οι στρατιωτικοί διοικητές του ΝΑΤΟ εκθίαζαν τους Ελληνες πιλότους στον πόλεμο της Λιβύης, λέγοντας: “Δέκα τέτοιους να είχαμε θα τον είχαμε αποτελειώσει τον Καντάφι σε μια…νύχτα!” Είναι γνωστή άλλωστε τοις πάσι η κατα κράτος υπεροχή της Πολεμικής μας Αεροπορίας στις επι 37 χρόνια αερομαχίες που δίνει καθημερινά, αναχαιτίζοντας τα αντίστοιχα τουρκικά αεροσκάφη.

Μη κοιτάτε που ΔΕΝ τα λένε οι δικοί μας σκουπιδιάρηδες της πολιτικής. Επι 37 ολόκληρα χρόνια, στον πόλεμο ‘αυτόν είχαμε ΜΟΝΟΝ 2 νεκρούς πιλότους, έναντι 47 Τούρκων που είτε τα αεροπλάνα τους έπεσαν μέσα στη Τουρκία είτε έπαθαν…διάφορα στον αέρα και πέθαναν αργότερα σε κάποιο νοσοκομείο.

Επίσης, είναι φανερό ακόμη οτι το μίσος που υπάρχει στον ασιατικό πληθυσμό της (Σουνίτες, Σιίτες, Κούρδοι) με τους αστούς της “ευρωπαικής” κεμαλικής ελίτ οτι είναι ΑΒΥΣΣΑΛΕΟ! Ενα “τσάφ” περιμένουν οι μεν για να επαναστατήσουν εναντίον των δέ. Και το “τσάφ” αυτό, το περιμένουν χρόνια και χρόνια, “έτη και έτη” που λένε. Ιδίως οι Κούρδοι, οι οποίοι είναι ένα Εθνος που ακόμη και μέχρι σήμερα, στον 21ο Αιώνα, εξακολουθούν ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΣ, τη στιγμή που έχουν κράτος ακόμη και τα…Σκόπια!

Το ξέρουν και οι ίδιοι οι κεμαλιστές πως ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ “ΑΥΡΙΟ” γι αυτούς, αν η …”τρελλο- καμπέρω” Ελλάδα τα πάρει στο …κρανίο κάποια στιγμή και αρχίζει να καταρρίπτει ένα-ένα τα F-16 της τουρκικής αεροπορίας! Ούτε ψύλλος στον…κόκκινο κόρφο τους! Και το κακό γι΄αυτούς, είναι οτι η Ελλάδα, ως “σύμμαχος” χώρα, γνωρίζει σχεδόν ΤΑ ΠΑΝΤΑ γι’ αυτούς! Και αυτοί το ξέρουν και οι…άλλοι που τους πατρωνάρουν το ξέρουν! Ολοι το ξέρουν τελικά εκτός ίσως …από εμάς, το ΠΟΠΟΛΟ δηλαδή, που φροντίζουν οι δοσίλογες κυβερνήσεις μας να μας κρατούν υπο το καθεστώς του φόβου, της αν-ενημέρωσης και του…καλοπερασακισμού.

Η Τουρκία λοιπόν, συμπερασματικά απο τα ως άνω στοιχεία, δημιουργήθηκε, στηρίχθηκε και εξακολουθεί να υπάρχει, ως μοχλός πίεσης στα συμφέροντα των – κατ’ εποχή – μεγάλων δυνάμεων.

Κοινώς με δυό λόγια, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ! Οταν πάψει να είναι χρήσιμη στον οποιονδήποτε, ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Προχτές ήταν η Αγγλία αυτή που τη χρησιμοποίησε για να χειραγωγήσει τους Ελληνες στην υπόθεση της Κύπρου, ως χτές ήταν οι Αμερικάνοι, που τη χρησιμοποιούσαν για να εξακολουθούν να έχουν τις βάσεις τους ακέραιες στο ελληνικό έδαφος και να τις χρησιμοποιούν στις όποιες πολεμικές επιχειρήσεις τους ελέγχοντας την περιοχή και σήμερα είναι η …Γερμανία και η Εβραική Διεθνής του Χρήματος!

Και να τα κάνω λίγο πιο λιανά για να τα αντιληφθείτε.

Η Αγγλία, στο Κυπριακό ζήτημα, είχε στριμωχτεί στη γωνία. Ηταν βλέπεις και κείνη η ρημάδα η υπόσχεση που είχε δώσει τότε, στην αρχή του Πολέμου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στους Κυπρίους, οτι αν πάνε μαζί τους και συμβάλλουν στη νίκη των συμμάχων, η Κύπρος θα ενωθεί με την Ελλάδα. Επρεπε το λοιπόν με κάθε τρόπο να φέρει σε δύσκολη θέση τους Ελληνες “συμμάχους” και “φίλους”, που ως τα χτές έχυναν το αίμα τους για δαύτην στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, βοηθώντας την να τα βγάλει πέρα στην αναμέτρησή της με τη ναζιστική Γερμανία κι αυτή με τη σειρά της, επειδή το έπαιζε Υπερδύναμη και Αυτοκράτειρα, έπρεπε με κάθε τρόπο να μην ΤΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ η ήδη τρωθείσα …παγκόσμια εικόνα της και επειδή ακόμη δεν ήθελε ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ να χάσει τον έλεγχο του υπέρτατου στρατηγικούσημείου της Μεσογείου, ανακαλύπτει “απ το πουθενά” την Τουρκία, ως τρίτη χώρα με δικαίωμα λόγου, στα τεκταινόμενα της Κύπρου, εντελώς παράνομα, “σκίζοντας” επι της ουσίας τη συνθήκη που την έβαλε να υπογράψει για να παραιτηθεί απο κάθε δικαίωμα πάνω στο νησί. Η Ελλάδα του Παπάγου αιφνιδιάστηκε δυσάρεστα, ήταν το μόνο που ΔΕΝ μπόρεσε να προβλέψει.

Η σύμμαχος, φίλη και συμπολεμίστρια ενάντια στον φασισμό Αγγλία, καταπατάει τις υποσχέσεις της πίχνοντας πισώπλατη “μαχαιριά” στο Εθνος. Και καλείται τώρα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως πρωθυπουργός, να βγάλει τα κάστανα απ’ τη …φωτιά. Αλλωστε περίμενε χτύπημα, έτσι κι αλλοιώς, κάτω απ τη μέση απ τους Αγγλους επειδή τους είχε πετάξει ήδη έξω απ την Ελλάδα με την υπόθεση της POWER και οι Εγγλέζοι ήταν πολύ φουρκισμένοι μ’ αυτή την ιστορία. Είχε δύο δρόμους ο “παππούς”. Ή να παρατήσει το έργο της ανασυγκρότησης της Ελλάδας που μόλις έιχε αρχίσει να αποδίδει καρπούς ή θα ερχόταν σε κατα μέτωπο αναμέτρηση με τους “συμμάχους” και τους Τούρκους. Με αμφίβολα αποτελέσματα. Η χώρα μόλις είχε βγεί απο δύο πολεμικές αναμετρήσεις με ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ σε χρήμα και ανθρώπινες απώλειες. Αυτό της έλειπε τώρα, να ερχόταν και σε πόλεμο με την ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, γιατί γνώριζε πως πίσω απ’ την Τουρκία υπήρχαν οι Αγγλοι.

Για πρώτη φορά ΦΟΒΗΘΗΚΕ, παρά τις φωνές του πρόξενού μας στην Γηραιά Αλβιώνα και μεγάλου μας Εθνικού Ποιητή Γιώργου Σεφέρη οτι η Αγγλοι ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΝ με την Τουρκία και οτι ΠΟΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΝ, δεν ρίσκαρε. Μέγα λάθος για έναν Μεγάλο Πολιτικό Ανδρα. Στο μεταξύ έγινε και το “πογκρόμ” εναντίον των Ελλήνων στη Κωνσταντινούπολη με τα “Σεπτεμβριανά” του 1955, ήρθε κι έδεσε το γλυκό. Η Ελλάδα αναγκαστικά πλέον, αποδέχεται την Τουρκία και επιλέγει τη λιγότερο “χειρότερη” λύση γι’ αυτήν, την δημιουργία ανεξάρτητου κράτους με δύο κοινότητες, την Ελληνική και την Τουρκική κάτω απο τη σημαία μιας ενιαίας πολιτείας και με την εγγύηση πλέον των δύο κρατών, της Ελλάδας και της Τουρκίας και με τριτεγγυητή την Αγγλία, που διατηρεί στο ακέραιο τις βάσεις και τη στρατιωτική της παρουσία στο νησί. Απο δώ ξεκινάει και ο Ψυχρός Πόλεμος της Ελλάδας με την Τουρκία, ένας πόλεμος που στην ουσία είναι πόλεμος ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

Σειρά της Αμερικής τώρα να μπεί στο παιχνίδι, δημιουργώντας την δική της PAX AMERICANA στην περιοχή, προστατεύοντας στην ουσία το ίδιο το Ισραήλ που ακόμη βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τον Αραβικό κόσμο, πετώντας έξω την ήδη …γερασμένη Αγγλία. Και το καταφέρνει με “αιχμή του δόρατος” την Τουρκία.

Πάντα ελέγχοντας και χειραγωγώντας την Ελλάδα. Και το πετυχαίνει αυτό με τη δημιουργία πολιτικής ανωμαλίας (Αποστασία ’65) και εγκαθίδρυση στρατιωτικής Δικτατορίας, που αναγνωρίζει ΠΡΩΤΑ Η ΙΔΙΑ ως νόμιμη ελληνική κυβέρνηση. Και στα άδυτα των μυστικών υπηρεσιών και δή της CIA, σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους για την Κύπρο και τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας περιοχής του Αιγαίου, χρησιμοποιώντας και πάλι την Τουρκία. Οι Τούρκοι όμως αρκούνται σ’ αυτά που πέτυχαν με την Ελλάδα και δείχνουν “απρόθυμοι” να τεντώσουν κι άλλο το σχοινί, φοβούμενοι τα χειρότερα.

Κι εδώ μπαίνει ο Χένρυ Κίσσιγκερ, ο “μάγος” της διπλωματίας, που κινεί τα νήματα στο σκοτεινό παρασκήνιο και με τον τρόπο του πείθει τους Τούρκους οτι δεν είναι ανάγκη να φοβούνται τίποτε. Πρώτον, το πράγμα ελέγχεται πλήρως με τη δικτατορία στην Ελλάδα και δεύτερον, η Αμερική ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΠΟΤΕ πολεμική σύρραξη μεταξύ “συμμάχων”. Οι Τούρκοι τρώνε-δε τρώνε το παραμύθι, αλλά όταν “πέφτει” η Αμερικάνικη βοήθεια των ζεστών δολλαρίων, η κυβερνώσα “ελίτ” χαμογελάει πλατιά. Η συνέχεια γνωστή. Η Ελλάδα των προδοτών αποσύρει την Ελληνική Δύναμη απ το νησί, διαβρώνει την Εθνοφρουρά γεμίζοντάς την με χουντικά στελέχη, ο Γρίβας κάνει αντάρτικο πόλης με την ΕΟΚΑ Β’, ο Μακάριος χάνει τον έλεγχο και ο αρχι-προδότης Ιωαννίδης, ανοίγει την Κερκόπορτα για την εισβολή με το ηλίθιο και προδοτικό του πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου.

Η εισβολή ξεκινάει για τους Τούρκους με την αγωνία ανεβασμένη στο ζενίθ! Κι αν η Ελλάδα πράγματι θελήσει να εμπλακεί σε πόλεμο μαζί τους; Τι γίνεται; Ο πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ είναι όλη τη νύχτα “κολλημένος” σ΄ένα τηλέφωνο με ….άγνωστο συνομιλητή. Οι Τούρκοι είναι τόσο μουδιασμένοι και τα χάνουν με το παραμικρό, που υποκύπτουν με τη μία σε …δύο παιδαριώδη λάθη! Ρίχνουν πρώτα
2 δικά τους αεροπλάνα (χαχα) και μετά βυθίζουν…δικό τους πλοίο στέλνοντας τορπίλλη με λανθασμένες συντεταγμένες!!!! Μιλάμε για το ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ!

Αν η Ελλάδα αντιδρούσε ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ, αν ο Σαμψών δεν βρισκόταν στη ΚΟΣΜΑΡΑ του εκείνο το Σάββατο με το ΡΙΚ να παίζει πρωινά τραγουδάκια και να λέει τον καιρό, αν μετά ερχόταν έγκαιρα η ενίσχυση απ την Ελλάδα και δεν τη γύριζαν πίσω τα γουρούνια, οι μάρτυρες που πολέμησαν και διηγήθηκαν αργότερα τα γεγονότα, βεβαιώνουν ΡΗΤΑ οτι οι Τούρκοι θα είχαν ΝΙΚΗΘΕΙ με τη μία!!! ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ! Και φυσικά, τα πράγματα θα έπαιρναν ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΗ ΤΡΟΠΗ!

Η Τουρκία απο τότε και μετά, έχοντας πλέον διαπιστώσει και στην πράξη του λόγου το αληθές των Αμερικάνων περι μή αντίδρασης ή ελεγχόμενης αντίδρασης της Ελλάδας, ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.

Μάταια προσπαθεί να τη χαλιναγωγήσει ο Καραμανλής και να τη “μπεί” στους Αμερικανούς με την αποχώρηση απο το ΝΑΤΟ. Τον προλαβαίνει ο θάνατος του Μακαρίου, που έρχεται πάνω στην πιο δύσκολη στιγμή των διαπραγματεύσεων. Απο κεί και πέρα, η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Παπανδρέου αναλαμβάνει πρωθυπουργός, “χέζεται πάνω του” κυριολεκτικά με το που κάνουν “μπού” οι Τούρκοι και όπως αναφέρει και ο Βασιλης Κεραμάς στο βιβλίο του ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ, ο Παπανδρέου ξυπνούσε λουσμένος στον ιδρώτα πολλές φορές, με το που άκουγε το τηλέφωνό του να χτυπάει μέσα στη νύχτα, νομίζοντας πως οι Τούρκοι έκαναν….απόβαση στη Μυτιλήνη!

Στα Ιμια, το ίδιο σκηνικό ακριβώς. Οι Αμερικάνοι δεν “ήξεραν” καλά τον Σημίτη και, αφ’ ενός μεν ήθελαν να τον “τεστάρουν”, αφ’ ετέρου ετοίμαζαν ήδη την επιχείρηση “ΒΑΛΚΑΝΙΑ” με το να χτυπήσουν τον Μιλόσεβιτς. Στην Τουρκία το καθεστώς είναι τόσο διεφθαρμένο, οι “στρατηγοί” τόσο βουτηγμένοι στη διαφθορά, που χρηματίζονται πλέον φανερότατα. Σκάνδαλα επι σκανδάλων σκάνε μέρα με τη μέρα και η Αμερική μέσα στην αγωνία της μη τυχόν και χαθεί ο έλεγχος εκεί πέρα και κάνουν “μπράφ” οι – μέχρι πρότινος – ισλαμιστές που έιχαν πάρει για λίγο την εξουσία και την έχασαν πραξικοπηματικά, να τη ξαναπάρουν με απρόβλεπτες συνέπειες, σχεδιάζουν “ελεγχόμενη κρίση” στο Αιγαίο. Η Τουρκία της Τανσού Τσιλέρ και πάλι ως πολιορκητικός κριός, αναλαμβάνει να βρεί το αίτιο και να “στήσει” το σκηνικό.

Κάποιοι ήλίθιοι συμβουλάτορες της Τανσού, την πληροφορούν οτι τα νησάκια Καρντάκ (Ιμια), τοα αποία βρίσκονται ανατολικώς της Ψέριμου, δεν αναγράφονται ΠΟΥΘΕΝΑ οτι ανήκουν στην Ελλάδα!!! Περιχαρής η Τανσού, επικοινωνεί με τα “αφεντικά” της και τους αναφέρει οτι βρήκε τη λύση στο πρόβλημα και οτι το έχει “ψάξει” απο παντού το θέμα! Ετσι, λίγο πρίν τα Χριστούγεννα του 1995, ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο προσαράζει στη μεγάλη Ιμια και περιμένει να περάσει μια καταιγίδα. Τα ραντάρ όμως το εντοπίζουν και σπέυδουν στη περιοχή να ελέγχξουν το συμβάν. Ομως, ο τούρκος καπετάνιος δεν δέχεται κανέναν έλεγχο, γιατί λέει πως βρίσκεται σε…τουρκικό έδαφος! Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου, δες τους χάρτες σου, τι έπαθες, παλάβωσες νυχτιατικα, τίποτε, αυτός εκεί, το χαβά του. Στο τέλος, αναγκάζεται να φύγει και το επεισόδιο θεωρήθηκε …λήξαν!

Αμ, δε!

Στο μεταξύ, ένας Ελληνας βοσκός, που είχε πρόβατα στη μικρή Ιμια, θές απο πατριωτισμό, θές επειδή φοβόταν, καλού-κακού αναρτάει μια ελληνική σημαία, να βρίσκεται. Μετά απο λίγες μέρες, καποιοι “δήθεν” Τούρκοι δημοσιογράφοι, που – και καλά – θίχτηκε ο …πατριωτισμός τους, πηγαίνουν με ελικόπτερο της εφημερίδας “Χουριέτ” και κατεβάζουν την ελληνική σημαία και αναρτούν την Τουρκική στα καλά-καθούμενα! Και δε φτάνει μόνο αυτό, αλλά “βιντεοσκοπούν” και το γεγονός και το “στέλνουν” σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη!!! Το ελληνικό ΥΠΕΞ παρακολουθεί άναυδο την νέα τουρκική πρόκληση και – το χειρότερο! – Ελληνες πράκτορες της ΕΥΠ αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του ενός απο αυτούς έναν ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΜΙΤ και εκεί γίνεται Ο χαμός!

Αντιλαμβάνονται πλέον όλοι οτι επρόκειτο για νέο προκλητικό επεισόδιο και αποφασίζουν να δράσουν άμεσα. Εντονότατο το διάβημα προς την Αγκυρα, η οποία απαντά προκλητικά οτι το νησάκι αυτό είναι ΤΟΥΡΚΙΚΟ!!!!

Στο μεταξύ, ο βοσκός κατεβάζει την τουρκική και ξανανεβάζει την ελληνική σημαία!
Ο Σημίτης τα “χρειάζεται”. Ακόμα καλα-καλά δεν είχε αναλάβει πρωθυπουργός και να του λάχει κάτι τέτοιο!!! Ο Παπανδρέου – που στο μεταξύ ήταν ακόμα στο νοσοκομείο – τον αφήνει στη μοίρα του, δίχως να του πεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ! Ούτε συμβουλές, τίποτα! Τόσο πολύ τον αντιπαθούσε, που του πήρε, ετσιθελικά, το …θρόνο!

Οι Τούρκοι (κατα διαταγή των Αμερικανών) χοντραίνουν το παιχνίδι και απειλούν πως, αν η Ελλάδα δεν κατεβάσει τη σημαία της, θα χτυπήσουν! Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ περιμένει εντολή του Σημίτη, που στο μεταξύ τον έχει πιάσει κρύος ιδρώτας. Ενα έντρομο ανθρωπάριο, χωρίς δύναμη, χωρίς τίποτε, είναι έτοιμο να …βγεί στη Συγγρού για πιάτσα, προκειμένου να λήξει το επεισόδιο εδώ. Οι Αμερικανοί του Κλίντον χαμογελούν κάτω απ τα μουστάκια τους, αλλα δεν κάνουν καμμιά κίνηση, αντιθέτως, ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ να το τραβήξει κι άλλο το σκοινί για να δούν τι θα γίνει. Είναι σειρά τώρα της Τσιλέρ να αρχίσει να το σκέφτεται, γιατί έτσι και γίνει καμμιά “στραβή” ο πόλεμος θα είναι αναπόφευκτος και παρά το παραλήρημά της στα δελτία ειδήσεων της τουρκικής τηλεόρασης, οι της ΜΙΤ την πληροφορούν οτι το ΡΚΚ έχει μυριστεί θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα και περιμένει να χτυπήσει! Ασε που η στρατιά του Αιγαίου ήταν ανέτοιμη να ανταποκριθεί. Τα φίδια τη ζώνουν με άγριες διαθέσεις και φοβάται οτι μπορεί να της έχουν στήσει παγίδα οι Αμερικάνοι και να την εμπλέξουν σε πόλεμο στα καλα-καθούμενα. Οπως ανέφερε και η ίδια, σε συνέντευξή της που έδωσε τρία χρόνια αργότερα στον Observer, “Ηταν μια πολύ δύσκολη νύχτα για μένα και τους συνεργάτες μου”! Αμ, δε θάταν δύσκολη;

Εκείνο το βράδυ δεν παιζόταν κάν το πολιτικό της μέλλον, το ίδιο της το κεφάλι παιζόταν! Μάταια οι Αμερικανοί την διαβεβαίωναν οτι δε συντρέχει λόγος ανησυχίας, οτι ένα κράς-τέστ ήταν και τίποτε παραπάνω, οτι ελέγχουν απόλυτα τη κατάσταση και άλλα τέτοια.

Αμ ο Σημίτης; Οι στρατιωτικοί του ΚΥΣΕΑ αντί να δούν έναν αποφασισμένο πρωθυπουργό, αντικρύζουν ένα …φοβισμένο ανθρωπάκι που μετα βίας βγαίνει φωνή απο το στόμα του. Χρειάστηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ να τον ρωτήσει τρείς φορές αν εγκρίνει τον απόπλου του στόλου απ’ τη Σαλαμίνα. Στο τέλος με σβησμένη φωνή λέει το “Ναί” και εν μέσω καταιγίδας στο Αιγαίο, ο μισός στόλος ξεκινάει για τα Ιμια. Και μέσα σ΄ όλη αυτή την…αναμπουμπούλα και στον πανικό που έχει πέσει στους… “Γενναίους του Μπρακαλεόνε” του ΠΑΣΟΚ, ΚΑΝΕΝΟΣ δε του κόφτει να …ανατρέξει στα αρχεία του Κράτους να βρεί τη συνθήκη παραδόσεως των Δωδεκανήσων απο τους Ιταλούς στην Ελλάδα, η οποία αναφέρει ΡΗΤΩΣ τα νησάκια αυτά και μάλιστα με…την ΤΟΥΡΚΙΚΗ τους ονομασία!!!

Μόνον ο υπερήφανος Λαός μας όλος με μια φωνή, είναι ΕΤΟΙΜΟΣ να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη, ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ!

Οι φαντάροι μας, οι ναύτες, όλες οι Ενοπλες Δυνάμεις μας είναι με το χαμόγελο στα χείλη και το δάχτυλο στη σκανδάλη θεωρώντας οτι επιτέλους, ήρθε η ώρα να λύσουμε μια και καλή τους λογαριασμούς μας με τούτους εδώ που μας έχουν πρήξει χρόνια ολόκληρα.

Στο μεταξύ και μέσα στον γενικότερο πανικό, επιτέλους το ντοκουμέντο της συμφωνίας βγαίνει στον αέρα απο έναν καθηγητή του Πανεπιστημίου, ο οποίος έτρεξε την ίδια μέρα στην Εθνική Βιβλιοθήκη και βρίσκει αντίγραφο ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ 1947 που αναφέρει τα νησιά Καρντακ, τα οποία ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ στην ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ!!!

Φυσικά, νέος χαμός στις τηλεοράσεις, ο οποίος ασφαλώς και …φτάνει στα αυτιά όχι μόνο της Τσιλέρ αλλά και των Αμερικανών ηλιθίων!!! Αυτή τη φορά, το παιχνίδι χοντραίνει ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ και η κατάσταση ξεφέυγει απο κάθε έλεγχο. Η Αμερική τα χρειάζεται μόλις μαθαίνει το γεγονός και αμέσως τα μηχανάκια του Σταίητ Ντιπάρτμεντ παίρνουν φωτιά!

http://logioshermes.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

13 Comments

 1. Ανώνυμος

  Οι ΕΔ είναι ο μόνος στρατός κάποιας σοβαρότητας που έχει το Ελληνόφωνο κρατίδιο.

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Όποιος δεν έχει στρατό (ΕΔ)
  Προφητείες ονειρεύεται!!!!

  Τάδε έφη: Άγιος Ανάμεσα

  Reply
 3. Ανώνυμος

  6.05 δυστυχώς είσαι κι εσύ μέσα σε ένα μάτριξ ή ιδεατή πραγματικότητα. Για παράδειγμα νομίζεις ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας είναι Ελληνικές και άρα προτείνεις να σταματήσουν να έχουν φοβικότητα σύγκρουσης.

  Δηλαδή να μη φοβούνται την αντίδραση των σκοτεινών αφεντικών τους (τραπεζίτες) αν ξεκινήσουν πόλεμο με την Τουρκία. Στον πάτο του Αιγαίου θα πάνε όλοι οι περίφημοι πιλότοι μας αν πατήσουν τα κουμπάκια οι αμερικανοί. Ενώ μία εξέγερση τύπου αραβικών χωρών μπορούν να την ξεκινήσουν πολύ εύκολα αν κάποιος πάει να κουνηθεί (έχει στρατό ο Soros στα Εξάρχεια, και όχι μόνο όπως μας δίδαξε ο Δεκέμβρης 2008).

  Δεν γίνεται να απελευθερωθεί η Ελλάδα χωρίς βοήθεια από εξωγήινους.

  Reply
 4. Ανώνυμος

  Αρχαιε Χριστιανε αφου σ'αρεσει να γραφεις ολοκληρα κατεβατα φροντισε τουλαχιστον να τα γραφεις λιγο πιο απλα γιατι καπου καπου σε χανουμε.

  Reply
 5. ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

  Αντί οι Έλληνες,συντεταγμένα και στρατηγικά,να δραχθούν της χρυσής ευκαιρίας που η Τουρκία ουδέποτε είχε και ουδέποτε πρόκειται να έχη ε θ ν ι κ ή ταυτότητα και π ο λ ι τ ι σ τ ι κ ό υπόβαθρο(ενν.ενιαία) και να συνθέσουν την ιστορική επιδίωξη μιας δυναμικής και απροσχημάτιστης εισόδου των 'στα τουρκικά πράγματα,ειδικότερα τώρα που το Κουρδιστάν είναι εκεί παρόν και φλέγεται από τον πόθο της ανεξαρτησίας και απαιτεί βρενθυόμενο,οι ''Έλληνες'' αλλάζουν τα ιστορικά εγχειρίδια των ελληνοπαίδων προς την ενίσχυση της ''αμοιβαίας φιλίας μας'' και την εξάλειψη των ''εθνικιστικών παθών και αναφορών μας'',προς την εξάλειψη της ''ελληνικής μισαλλοδοξίας'' και του ''βαθέος ελληνικού κράτους'' που ''επιθυμεί'' την ανακατάληψη της Κωνσταντινούπολης!!Αντ'αυτού,εγκατάλειψη και διωγμός των Πομακοχωρίων με την εισαγωγή-επιβολή της τουρκικής από το ''εθνικό κέντρο'' και με τις τουρκικές φρεγάτες και τα πλοία να προσεγγίζουν απροσκόπτως και απειλητικότατα κάθε τόσο από το Σούνιο έως κ α ι την Ακρόπολη!Για να καταλήγουν οι Έλληνες με τέτοιους στυγνούς δικτατορίσκους κάθε λογής 'στο εσωτερικό των,φαίνεται από τα καθημερινά πράγματα πως έχουν αποβάλη και απωλέση τον κοινό νου των.Από ένα λαό που ασεβεί μονίμως επί του ε ν ι α ί ο υ ε θ ν ι κ ο ύ σ ώ μ α τ ό ς του,διχαζόμενος και πολυδιασπώμενος,ν α αναμένετε από των οθονών σας ''τίτλους τέλους'' από τα βάσανά του,α κ ό μ η και βιαίως,και ένας λαός που δεν κατανοεί τις παγκοσμίως αλλά και 'στον περίγυρό του συντελούμενες -ή και στρουθοκαμηλίζει,εθελοτυφλεί και τις αρνείται- κοσμογονικές αλλαγές,απαρνούμενος έξεις και συνήθειες και ανανεούμενος με προσανατολισμένη 'στην επίτευξη κριτηρίων ευημερίας της π λ ε ι ο ψ η φ ί α ς του Ο ι κ ο υ μ ε ν ι κ ο ύ Ελληνισμού νοοτροπία,ένας τέτοιος λαός χρειάζεται να πάθη και να υποσθή π ο λ λ ά δεινά για να διδαχθή,να συνετισθή,να φρονιματισθή,να διαπαιδαγωγηθή.Ε κ τ ό ς του αναντιρρήτου γεγονότος πως εκλείπει ο σ υ ν τ ο ν ι σ μ ό ς και η ο ρ γ ά ν ω σ η,επιχαίρει και βασιλεύει η α τ ο λ μ ί α,η φ ο β ι κ ό τ η τ α σύγκρουσης και ά μ ε σ η ς,ε υ θ ε ί α ς,τ α χ ε ί α ς αντιμετώπισης των ουσιωδών και σοβαρών τρεχόντων ζητημάτων και η (κοινωνική) υ π ο κ ρ ι σ ί α όσον και α ν α λ γ η σ ί α.

  Reply
 6. Ανώνυμος

  ακουσαν παισιο και πλακωσαν τα αθεα κουμμουνιστακια
  και το αλλο το κουμμουνιστακι το παιζει χριστιανος και ριχνει καταρες
  ρε ουστ ζωα

  Reply
 7. Ανώνυμος

  Δε λέει ότι είναι φτωχή η τουρκία ρε βλήμα, λέει ότι θα τους εξαφανίσουν οι "συμμάχοι" τους. Δηλαδή οι αμερικανοί και άλλα εβραιοκρατούμενα καθεστώτα που επιδιώκουν την παγκόσμια διακυβέρνηση.

  Αντίθετα η τουρκία επιδιώκει τον παντουρκισμό, και άρα θέμα χρόνου είναι η σύγκρουση της με τις δυνάμεις της νέας τάξης και ο νικητής αποκλείεται να είναι τα όρκ.

  Reply
 8. Ανώνυμος

  Μα μας ζαλίσατε με τόν αγράμματο αγαθό κατ'άλλα γέροντα πού έλεγε ότι τού κατέβαινε στό κεφάλι!! Είχα έναν φίλο κάποτε πετυχημένο εστιάτορα στήν Αμερική της δευτέρας δημοτικού!!! Ότι άκουγε στίς ειδήσεις η διαβαζε σε φυλάδες το μεγαλοποιούσε και το επανελλάμβανε με δικά του λόγια…δηλαδή ασυναρτησίες!!! Κατι τέτοιο μού θυμίζουν οι προφητείες τού γέροντα!! Ο φουκαράς δεν φταίει σε τιποτε, εσείς το παπαδαριό και οι καθυστερημένοι πιστοί φταίτε πού μας έχετε τρελάνει με τις βλακείες σας!! Το άρθρο σου μπορεί να λέει ότι θέλει για την Τουρκία, αλλά εγώ σου λέω ότι αυτοί ανήκουν στούς G-20 και εμείς στά αρχ@@@ της παγκόσμιας φτώχιας!! Κρίνε εκ τού αποτελέσματος και όχι φαντασιώνοντας!!!

  Reply
 9. Ανώνυμος

  Λοιπον Ερμη τοση φλυαρια τοσο μπλα μπλα δεν καταλαβαινω για το αποτελεσμα ολων οσων γραφεις.Ειναι σχεδον σ'ολους γνωστα μεσες ακρες ξεκινησες απο Παϊσιο και κατεληξες στη Τσιλερ και?αρες μαρες κουκουναρες.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *