To Facebook θέλει να κάνει τα Likes μία προσωπική υπόθεση

To Facebook θέλει να κάνει τα Likes μία προσωπική υπόθεση

Όταν ένα post στο Facebook ή μία φωτογραφία μας συνοδεύεται από πλήθος από Likes χαιρόμαστε, αλλά ποιες είναι οι αρνητικές συνέπειες όταν δεν υπάρχει κανένα Like;

Το πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη φέρεται να μελετά το ενδεχόμενο να κάνει ιδιωτικό τον αριθμό των Likes που συγκεντρώνουν τα διάφορα posts των χρηστών του. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα, τείνουν να αυτολογοκρίνονται απλώς και μόνο για να κερδίζουν περισσότερα Likes, υιοθετώντας ακόμα και απόψεις που δεν ενστερνίζονται, για να κερδίσουν όση περισσότερη διαδικτυακή εύνοια μπορούν από το σύνολο των online επαφών τους.

Ήδη το Facebook, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το TechCrunch, ξεκίνησε να πειραματίζεται με την απαλοιφή της καταμέτρησης των Likes στο προφίλ του κάθε χρήστη. Αυτό έγινε στην Αυστραλία όπου ο κάτοχος ενός προφίλ είναι και ο μόνος που μπορεί να βλέπει το συνολικό αριθμό των Likes που έχει συγκεντρώσει ένα post. Όλοι οι άλλοι χρήστες δεν μπορούν να δουν το πόσο καλά τα πήγε το ένα ή το άλλο post.

Το στοιχείο αυτό έχει δοκιμαστεί και στον Καναδά, ενώ πλέον σε δοκιμαστικό στάδιο εφαρμογής βρίσκεται και σε άλλες έξι χώρες του κόσμου. Δεν αποκλείεται, μετά από την μελέτη των συμπερασμάτων, το Facebook να προβεί σε μία καθολική εφαρμογή αυτής της επιλογής. Αυτή είναι η πρώτη φορά κατά την οποία το Facebook προσπαθεί να φέρει στο προσκήνιο ένα μέτρο που μπορεί να πλήξει την ρητορική του μίσους και τη διασπορά στοχευμένων απόψεων με μοναδικό σκοπό την άντληση Likes. Εκτός από τις αντιδράσεις στα posts, το Facebook θέλει να κάνει ιδιωτικές όλες τις μετρήσεις, όπως είναι ο αριθμός θέασης ενός βίντεο που ανεβάζει ένας χρήστης. Παρόμοιο πείραμα εκτέλεσε στο κοντινό παρελθόν και το Instagram, με μοναδικό του σκοπό να κάνει πιο ευχάριστη την εμπειρία χρήσης του, ακόμα και εάν ένα προφίλ δεν έχει ιδιαίτερη αποδοχή.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *