“TO FACEBOOK ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ”

ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks, Julian Assange, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκυτο “Russia Today”, χαρακτήρισε το Facebook, ως το μεγαλύτερο εργαλείο κατασκοπείας στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Σύμφωνα με τον Assange, το Facebook συλλέγει -αυτόματα- εμπιστευτικά δεδομένα των εγγεγραμμένων χρηστών του και αργότερα η…..
πληροφορία αυτή μεταφέρεται στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Ο ιδρυτής της Wikileaks, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη, ότι το Facebook είναι το μεγαλύτερο “όχημα” κατασκοπείας, που δημιουργήθηκε -ποτέ- από τον άνθρωπο.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια πολύ λεπτομερή βάση δεδομένων για τους ανθρώπους, τις συνήθειές τους, τους κοινωνικούς δεσμούς τους, τις διευθύνσεις, τους τόπους διαμονής, τoυς συγγενείς τους και όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη διάθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ρόλο των κοινωνικών δικτύων στη διαμόρφωση των πρόσφατων επαναστάσεων στη Μέση Ανατολή, ο διάσημος δημοσιογράφος δήλωσε ότι το Facebook ήταν το πιο αηδιαστικό από όλα τα εργαλεία κατασκοπείας που εφευρέθηκε ποτέ.

Είπε ότι οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ότι η προσθήκη μιας επαφής στο Facebook, λειτουργεί ως “μαγνήτης” για την αμερικανική συλλογή πληροφοριών και την ενημέρωση της βάσης δεδομένων τους.

Υπάρχει μια ολόληρη διαδικασία γύρω από την κάθε δραστηριότητα στο Facebook.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι το Facebook, το Google και το Yahoo, όλες οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, έχουν ενσωματωμένες διεπαφές, για τη χρήση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι το Facebook είναι στα χέρια των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών; Όχι, λειτουργεί διαφορετικά.

Αυτό σημαίνει πως οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν νομικά και πολιτικά μέσα για να ασκήσουν τις πιέσεις που θέλουν.

http://www.liako.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *