Τελευταία Νέα

To google earth ανακάλυψε σκελετό αμερικανικού πολεμικού αεροσκάφους σε αυλή σπιτιού

Σκελετό αμερικάνικου μαχητικού αεροσκάφους έχει στην αυλή της γνωστή οικογένεια της Λευκωσίας…

Η δημοσιοποίηση, ωστόσο, φωτογραφίας του μαχητικού αεροπλάνου από την αυλή της οικίας μέσω Google Earth προκάλεσε την παρέμβαση του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Γιάννου Δανιηλίδη, ο οποίος, κοντολογίς, αποφάνθηκε ότι κακώς δημοσιοποιήθηκε σε αγγλόφωνη εφημερίδα η σχετική φωτογραφία καθώς ρωτήθηκαν οι ιδιοκτήτες και διαφώνησαν με τη δημοσιοποίηση του θέματος…

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, όπως αυτά περιγράφονται στην απόφαση του κ. Δανιηλίδη, το εν λόγω μαχητικό αεροσκάφος εντοπίστηκε από κάτοικο του Ηνωμένου Βασιλείου με χρήση της εφαρμογής Google Earth και στη συνέχεια, ενημέρωσε την εφημερίδα μέσω email, θεωρώντας πως το να έχει κανείς ένα μαχητικό αεροπλάνο στην αυλή της οικίας του κάθε άλλο παρά σύνηθες φαινόμενο είναι.

Δημοσιογράφοι της αγγλόφωνης εφημερίδας εντόπισαν την ακριβή τοποθεσία του αεροσκάφους και της οικίας και επικοινώνησαν με την οικογένεια για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τον τρόπο απόκτησης και του κόστους αγοράς του μαχητικού αεροσκάφους, για να λάβουν απάντηση από την οικογένεια ότι δεν επιθυμούν οποιανδήποτε δημοσίευση επί του θέματος.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα προχώρησε στη δημοσίευση της δορυφορικής φωτογραφίας της οικίας με τον σκελετό του αεροπλάνου στην αυλή, με αναφορά στην περιοχή που βρίσκεται η τοποθεσία της οικίας καθώς και τα ονόματα των μελών της οικογένειας, τα οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν έπρεπε να αντιδράσουν, εφόσον ανήκουν σε επιφανή οικογένεια πολιτικών και θεωρούνται δημόσια πρόσωπα.

Ο κ. Δανιηλίδης επέβαλε τη διοικητική κύρωση της χρηματικής ποινής ύψους €300 στην αγγλόφωνη εφημερίδα για παραβίαση της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής. Στον μετριασμό της ποινής έπαιξε καταλυτικό ρόλο το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που υποβλήθηκε παράπονο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων εναντίον της συγκεκριμένης εφημερίδας.

topstory.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *