To Internet of Things έρχεται πλέον και με δορυφόρους

To Internet of Things έρχεται πλέον και με δορυφόρους

Η NanoAvionics, μία εταιρεία από το Βίλνιους της Λιθουανίας, εκτόξευσε προσφάτως τρεις νανοδορυφόρους, προκειμένου να βοηθήσουν στην επέκταση των εφαρμογών του Internet of Things στην περιοχή.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η χρήση μικροσκοπικών δορυφόρων σχήματος κύβου είναι η βέλτιστη πρακτική για τέτοιου είδους εγχειρήματα, σε συνδυασμό με το σημαντικά χαμηλότερο κόστος. Βασικός στόχος για την καθολική επικράτηση του Internet of Things παραμένει η σταθερή προσφορά υπηρεσιών mobile Internet για όλους τους εμπλεκόμενους στο δίκτυο υπηρεσιών του Διαδικτύου των Πραγμάτων, κάτι που -σύμφωνα με τους αναλυτές- μπορεί να καταστεί εφικτό μόνο με τη χρήση δορυφόρων.

Υπό αυτό το πρίσμα, η πρωτοβουλία της NanoAvionics είναι επενδυμένη με έναν μανδύα πρωτοπορίας, καθώς θα φανεί και η βιωσιμότητα του σχεδίου χρήσης νανοδορυφόρων για αυτό το σκοπό σε βάθος χρόνου. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ίδιας της λιθουανικής εταιρείας, έχουν ήδη προκύψει μερικά συμβόλαια χρήσης της τεχνολογίας αυτής για σκοπούς πανεπιστημιακής έρευνας, αλλά και για ανάγκες περιβαλλοντικής παρακολούθησης.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αναδύεται μία νέα εποχή στη διαστημική τεχνολογία, την οποία ονομάζουν ως το νέο Διαστημικό Παράδειγμα, ή New Space Paradigm, στο οποίο εντάσσονται με ολοένα και πιο δυναμικό τρόπο οι νανοδορυφόροι. Εάν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι η πορεία της NanoAvionics δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως επιτυχημένη, με αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της και παράλληλη άνοδο επιχειρηματικών συνεργασιών, τότε αυτό το νέο πεδίο χρήσης των νανοδορυφόρων είναι ένα από τα ζητήματα υψηλού ενδιαφέροντος των εταιρειών και των επιστημονικών κέντρων.

Η σύνδεση της ιστορίας των νανοδορυφόρων με εκείνη της επέκτασης του Internet of Things, η οποία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, είναι ένα ακόμα στοιχείο που προσθέτει επιχειρήματα σε όσους πρεσβεύουν ότι η επόμενη εποχή του Διαδικτύου δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από τις εξελίξεις στο Διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, μία μελέτη της πορείας σχεδίων όπως αυτό τη NanoAvionics, θα βοηθήσει στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το μέλλον.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *