To Pixel 4 της Google θα ξεκλειδώνει με αναγνώριση προσώπου

To Pixel 4 της Google θα ξεκλειδώνει με αναγνώριση προσώπου

Το Google Pixel 4 αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή του τον ερχόμενο Οκτώβριο με μερικά πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Ένα από τα στοιχεία που θα έχει στον τεχνολογικό εξοπλισμό του το Google Pixel 4 και για το οποίο ήδη έχει κάνει λόγο η εταιρεία μέσα από τα teaser που έχει δώσει στη διαδικτυακή δημοσιότητα είναι η δυνατότητα της αναγνώρισης προσώπου του κατόχου του, με τρόπο παρόμοιο με εκείνο που λειτουργεί το iPhone Face ID. Οι πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής κάνουν λόγο για πιο αξιόπιστη λειτουργία σε σχέση με το σύστημα της Apple, αφού δεν θα είναι απαραίτητο να κρατά κανείς το τηλέφωνο απευθείας μπροστά στο πρόσωπό του.

Η Google υπόσχεται ένα αρκετά πιο εξελιγμένο τεχνολογικό σύστημα το οποίο θα μπορεί να αναγνωρίζει το πρόσωπο του κατόχου του τηλεφώνου καθώς αυτός το πιάνει από το τραπέζι, άμεσα και γρήγορα. Αυτό θεωρείται πως είναι μία εξέλιξη των αντίστοιχων συστημάτων σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μέχρι σήμερα.

Για να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο το σύστημα του Pixel 4, η Google εκμεταλλεύεται την τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του Project Soli, ενός εσωτερικού project που έχει αναπτύξει παράλληλα και εκμεταλλεύεται μία ειδική τεχνολογία ραντάρ, προκειμένου να εντοπίζονται καλύτερα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου.

Η Google τονίζει το γεγονός ότι όλη η λειτουργία του συστήματος γίνεται άμεσα και με τον πιο γρήγορο τρόπο, ακόμα και εάν ο κάτοχός του Pixel 4 το κρατά με την οθόνη προς τα κάτω. Το στοιχείο αυτό εκτιμάται ότι θα αποτελέσει μία από τις πιο πολυδιαφημισμένες λειτουργίες του επερχόμενου Pixel 4 σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ειδικά απέναντι στις iPhone υλοποιήσεις. Μένει να δούμε τι ακριβώς θα περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό του νέου Google Pixel 4, το οποίο θα έρθει στην παραγωγή τον Οκτώβριο.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *