To Reuters δημιουργεί (πάλι…) κλίμα “ρωσικής εισβολής” στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ μιλάει για “πυρηνικό κτύπημα”…

“Ψυχροπλεμικό” κλίμα υψηλής στρατιωτικής έντασης επιχειρεί να δημιουργήσει το πρακτορείο Reuters στα σύνορα Ρωσίας με τις αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, καθώς τις τελευταίες ώρες μεταδίδει
συνεχώς πληροφορίες όπου υποτίθεται ότι ο ρωσικός Στρατός έχει μεταφέρει μεγάλες και βαριές δυνάμεις στα σύνορα με την ανακηρυχθείσα ανεξάρτητη περιοχή της Νέας Ρωσίας.
Κατά το πρακτορείο Reuters, η Ρωσία συγκέντρωσε ξαφνικά μεγάλο αριθμό προσωπικού (περί τις 10.000), άρματα μάχης, πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών, πυροβόλα και βαρέα όπλα στην πρόχειρη στρατιωτική βάση του Κουζμίνσκι, η οποία απέχει περί τα 50 χλμ. από τα σύνορα και υποστηρίζει ότι σε πολλά από τα οχήματα έχει αφαιρεθεί κάθε διακριτικό και αριθμός.

Φυσικά, μετά το πρώτο τηλεγράφημα του πρακτορείου η Μόσχα διέψευσε όλες τις εικασίες περί “επικείμενης επίθεσης ή εισόδου στην Ουκρανία στρατιωτών-εθελοντών” και τόνισε ότι “στρατεύματα έχουν σταλεί στη βάση για ασκήσεις”.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, επίσης, Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτώμενος(προβοκατόρικα…) από δημοσιογράφο του Reuters αν οι συγκεντρώσεις στρατευμάτων είναι προάγγελος εισβολής, του απάντησε ότι “Η ερώτηση δεν είναι σωστά διατυπωμένη” και τον “έκοψε” εκεί.

Υποτίθεται ότι ο αριθμός των τεθωρακισμένων και των βαρέων όπλων στη βάση έχει, γενικά, τριπλασιαστεί σε σχέση με το Μάρτιο και αυτό είναι φυσιολογικό αν γίνεται όντως άσκηση.

Το Reuters μεταδίδει ότι τέσσερις εμπορικές αμαξοστοιχίες ξεφόρτωσαν οχήματα και στρατεύματα στην περιοχή της βάσης, ενώ άλλα οχήματα και στρατεύματα αφίχθησαν οδικώς.

Από τα τρένα αποβιβάστηκαν τουλάχιστον 26 αναβαθμισμένα άρματα Τ-72SM και 30 συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών Uragan, πέραν των άλλων οχημάτων.

Παράλληλα, όλοι οι δρόμοι γύρω από τη βάση έχουν επισκευαστεί, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση βαρέων οχημάτων.

Την ίδια στιγμή ο Τσέχος Στρατηγός, Petr Pavel, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ την 1η Ιουνίου 2015, προχώρησε σε δηλώσεις ότι “Θεωρεί τη Ρωσία απειλή για την ασφάλεια όλων των χωρών της Συμμαχίας”!

Ο Στρατηγός ανέπτυξε αυτούς τους ισχυρισμούς του κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου «Ασφαλείας» που διεξάγεται στην Πράγα.

Και παράλληλα, ο Petr Pavel πιστεύει ότι εάν η Ρωσία ξεκινήσει μια επίθεση, τότε οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα είναι ανίκανες να την αποκρούσουν (γεγονός…) και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποδυθούν οι χώρες-μέλη της συμμαχίας σε αγώνα επανεξοπλισμού.

“Το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να αντιδράσει σωστά όταν αλλάξει η κατάσταση. Η Ευρώπη πρέπει να λάβει επιπλέον μέτρα για να αντιμετωπίσει τις απειλές από τη Ρωσία και το ISIL, αφού τα τωρινά είναι εκπληκτικά αναποτελεσματικά. Η συμμαχία έχει ένα σημαντικό ελάττωμα. Την περίπλοκη διαδικασία λήψης αποφάσεων του ΝΑΤΟ που αγκαλιάζει 28 χώρες μέλη και που όλες τους πρέπει να καταλήξουν σε κάποια απόφαση”.

Σύμφωνα με τον Τσέχο Στρατηγό “Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να πάρει μια δύσκολη απόφαση: Πότε θα ξεκινήσει έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας, ο οποίος μπορεί να μετατραπεί σε μια πυρηνική σύρραξη”..

Γενικά βλέπουμε ότι έχει αρχίσει να εκδηλώνεται και πάλι υψηλή ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, σε όλα τα επίπεδα, με τις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν πολύ τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.

Η υπόθεση της FIFA δεν έσκασε τυχαία.Αποτελεί πράξη υβριδικού πολέμου. Υπάρχει προσπάθεια των Αμερικανών να αποσπάσουν το μουντιάλ του 2018 από τη Ρωσία. Ας γίνει κατανοητό ότι ο βασικός μάρτυρας είναι ένα από τα πρώην αφεντικά της FIFA, ο 70χρονος Αμερικανός Τσακ Μπλέιζερ, όπου χρησιμοποιώντας μια συσκευή καταγραφής κρυμμένη σε ένα μπρελόκ, κατάφερε να χτυπήσει διάνα με τις αποκαλύψεις άλλων κορυφαίων αξιωματούχων της Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Λονδίνο το 2012, όπου συζητήθηκαν δωροδοκίες ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Η κύρια πηγή για την έρευνα είναι ο Μπλέιζερ», παραδέχτηκε πηγή που ασχολείται με την υπόθεση.

Ο γενειοφόρος Μπλέιζερ αποτέλεσε το γνωστότερο ποδοσφαιρικό παράγοντα στις ΗΠΑ και άνθρωπο-κλειδί στην προσπάθεια να αναλάβει η χώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, δηλαδή επί της ουσίας έδωσε το Μουντιάλ στις ΗΠΑ,όταν στη χώρα δεν ήξεραν αν η μπάλα ήταν στρογγυλή ή είχε σχήμα…ελιάς, όπως στο American Football.

Είναι φανερό ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν έναν “Total War” με Ρώσους και Κινέζους τώρα, επειδή σε μερικά χρόνια δεν θα έχουν τη γεωστρατηγική και οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Ήδη οι δύο υπερδυνάμεις έχουν αποφασίσει να αποδολαριοποιήσουν τον πλανήτη, και αν αυτό συμβεί, σε μερικά χρόνια οι ΗΠΑ θα έχουν χάσει οριστικά την πλανητική ηγεμονία τους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *