To Twitter «παγώνει» τις μαζικές διαγραφές ανενεργών λογαριασμών

To Twitter «παγώνει» τις μαζικές διαγραφές ανενεργών λογαριασμών

REUTERS/Mike Blake

Το Twitter ανέφερε πως θα «παγώσει» τα σχέδια για τη διαγραφή ανενεργών λογαριασμών, μετά από αντιδράσεις χρηστών, μία ημέρα αφού ανακοίνωσε τους σχεδιασμούς για τη μεγαλύτερη εκκαθάριση που έχει κάνει ως τώρα.

Όπως αναφέρει το BBC, το κοινωνικό δίκτυο τώρα λέει πως δεν θα διαγράψει λογαριασμούς μέχρι να υπάρξει μια διαδικασία για δημιουργία ψηφιακών «μνημάτων» για τους νεκρούς χρήστες στην πλατφόρμα του. Μάλιστα, παραδέχτηκε πως το να μην υπάρχουν κανόνες και κάποια πολιτική από πλευράς του στο συγκεκριμένο θέμα αποτελεί παράλειψη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αναλαμβάνεται δράση σχετικά με τους ανενεργούς λογαριασμούς εξαιτίας προβληματισμών που έχουν να κάνουν με ρυθμιστικά πλαίσια λειτουργίας. Όπως υπογραμμίστηκε, όταν οριστεί πλήρως ποια θα είναι η διαδικασία, θα λάβουν χώρα διαγραφές λογαριασμών πρώτα στην ΕΕ- κάτι που θα συμβεί προς συμμόρφωση στο GDPR.

«Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση, και θα σας κρατήσουμε ενήμερους» ανέφερε η εταιρεία σε μια σειρά από tweets την Τετάρτη.

Τη Δευτέρα το Twitter άρχισε να έρχεται σε επαφή με χρήστες που δεν είχαν συνδεθεί μέσα στους τελευταίους έξι μήνες, προειδοποιώντας τους πως οι λογαριασμοί τους θα διαγράφονταν, εκτός και αν συνδέονταν και συμφωνούσαν στους νέους κανόνες λειτουργίας της εταιρείας.

Ωστόσο, μετά από σειρά δημοσιευμάτων από ΜΜΕ, η εταιρεία παραδέχτηκε πως δεν είχε λάβει υπόψιν της τη δυνάμει ψυχολογική επίδραση που θα είχε η διαγραφή λογαριασμών που ανήκαν σε χρήστες οι οποίοι έχουν πεθάνει. Ενδεικτικά, γράφοντας στο TechCrunch, ο Ντριου Όλανοφ, ειδικός σε θέματα επικοινωνίας στην επενδυτική φίρμα Scaleworks, υποστήριξε πως «η καρδιά του βούλιαξε» όταν έμαθε για τα σχέδια του Twitter, καθώς συχνά έμπαινε και έβλεπε τον λογαριασμό του πατέρα του, πολλά χρόνια μετά τον θάνατό του. «Είναι ο τρόπος μου, περίεργος ή όχι, να τον θυμάμαι. Να κρατώ το πνεύμα του ζωντανό. Τα tweets του είναι στιγμές που μοιράστηκε με τον κόσμο» έγραψε ο Όλανοφ. «Και το Twitter τις πετάει σαν τσαλακωμένο χαρτί και σκουπίδια σε ένα καλάθι σκουπιδιών».

Άλλα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, έχουν διαδικασίες με τις οποίες επιβεβαιωμένοι συγγενείς νεκρών μπορούν να ζητήσουν ο λογαριασμός ενός νεκρού χρήστη να παραμείνει στο δίκτυο, αλλά «παγωμένο». Οι αλληλεπιδράσεις με τον λογαριασμό είναι εξαιρετικά περιορισμένες, προκειμένου να αποφευχθούν «trolling», προσβλητικές συμπεριφορές κ.α.

Το Twitter ανέφερε πως θα φτιάξει και αυτό ένα τέτοιο εργαλείο.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *