ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία ενεργοποίησε αιφνιδιαστικά τους διηπειρωτικούς πυραύλους Topol-M στρέφοντας τους προς την Τουρκία!

Η Ρωσία ενεργοποίησε αιφνιδιαστικά τις στρατηγικές δυνάμεις της στην περιοχή του Βόλγα και συγκεκριμένα τους διηπειρωτικούς πυραύλους Topol-M στρέφοντας τους προς την Τουρκία.
Πρόκειται σαφώς για ένα μήνυμα προς την Άγκυρα που ψάχνει αφορμή για να εισβάλει στη Συρία και βεβαίως προς τις ΗΠΑ που αναμοχλεύουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και βλέπουν με καλό μάτι την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ την οποία δεν κατάφεραν πέρυσι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού γενικού επιτελείου Igor Yegorov «οι στρατηγικές δυνάμεις στην περιοχή του Βόλγα ξεκίνησαν ασκήσεις με τα συστήματα των διηπειρωτικών πυραύλων Topol-M».

Ανώτερη στρατιωτική πηγή ανέφερε επίσης, σύμφωνα με το Ria-Novosti πώς «η ρωσική στρατηγική διοίκηση πυραύλων, έπειτα από προεδρική εντολή ξεκίνησε ασκήσεις στην περιοχή Yoshkar-Ola, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Οκτωβρίου». Στις ασκήσεις συμμετέχουν περίπου 2.000 στρατιώτες και περίπου 200 κινητές συστοιχίες πυραύλων.

Για τις στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας, αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη άσκηση που πραγματοποιείσαι μέσα στον μήνα Οκτώβριο με συστήματα πυραύλων Topol-Μ, και αυτό κάτι σημαίνει.

Οι πύραυλοι Topol-Μ είναι ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων της Ρωσίας. Ο πύραυλος που κωδικοποιείται ως IBCM, μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 10.500 χιλιομέτρων με απόκλιση μόλις 200 μέτρα! Άρα διαθέτει μέσα στο βεληνεκές του την Μέση Ανατολή και την περιοχή των τουρκοσυριακών συνόρων!

Μεταφέρει είτε μια κεφαλή μεγάλης ισχύος ή έξι πολλαπλές κεφαλές 150 χιλιάδων τόνων ΤΝΤ, έκαστη. Μια μοίρα κινητών πυραυλικών συγκροτημάτων Topol-M αποτελείται από τρία συγκροτήματα κινητών μονάδων εκτοξευτών και μια μονάδα διοίκησης.

Αναλυτές αναφέρουν πώς η κίνηση αυτή από πλευράς Μόσχας είναι επίδειξη δύναμης που στοχεύει στην Τουρκία και στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά στην πρώτη το μήνυμα είναι μην τολμήσετε να εκμεταλλευτείτε την κατάσταση στη Συρία για να ρίξετε τον Άσαντ. Είναι κάτι που ούτε να ακούσει δεν θέλει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και έχει καταστήσει σαφές στον Ρ.Τ. Ερντογάν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν πρόσφατα.

Το μήνυμα έχει αποδέκτη και τις ΗΠΑ ασφαλώς που με πρόσχημα την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του ISIS θα ήθελαν να καταφέρουν πλήγματα στο συριακό στρατό και να οδηγήσουν σε πτώση τον Άσαντ.

Η Μόσχα μάλιστα έχει προειδοποιήσει πώς σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει από τα αεροπορικά πλήγματα κατά των τζιχαντιστών στη Συρία είναι έτοιμη να ενισχύσει τη Συριακή αεροπορία με αεροσκάφη και αντιαεροπορικά συστήματα S-300.

Ένα μέρος των συστημάτων βρίσκεται ήδη στη Συρία από πέρυσι και μπορούν μέσα σε λίγες ημέρες να μεταφερθούν και τα υπόλοιπα τμήματα προκειμένου τα συστήματα να καταστούνε επιχειρησιακά.

Η κινητικότητα της Ρωσίας με αφορμή τις εξελίξεις στη Συρία έχει διαφανεί εδώ και μήνες, όταν ενίσχυσε και τις ναυτικές της δυνάμεις στη Μεσόγειο.

Αυτή τη στιγμή ανοιχτά των συριακών ακτών βρίσκεται το πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva, η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου που χάρη σε μια σειρά από αξιόπιστους αισθητήρες και την ναυτική έκδοση του α/α συστήματος S-300,μπορεί να “σκεπάσει” κυριολεκτικά όλη την Ανατολική Μεσόγειο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *