Το 1898, οι Βρετανοί άρχισαν την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γέφυρας πάνω από τον ποταμό Tsavo στην Κένυα. Κατά τη διάρκεια των επόμενων εννέα μηνών, άτυχοι εργάτες των σιδηροδρόμων έγιναν ο στόχος δύο ανθρωποφάγων λιονταριών (τώρα είναι γνωστό ότι ήτανε αδέλφια). Αυτά τα λιοντάρια ήταν τεράστια, μετρήθηκαν πάνω από τρία μέτρα σε….
μήκος. Στην πρώτη επίθεση, μέσα στη νύχτα, τα δύο λιοντάρια άρπαξαν άνδρες από τις σκηνές τους, μεταφέροντας τους στο δάσος και τους καταβρόχθισαν Σύντομα έγιναν τόσο ατρόμητα που δεν μετέφεραν τα θύματα τους στο δάσος αλλά τα καταβρόχθιζαν λίγα μέτρα μακρυά από τις σκηνές. Το μέγεθός τους, η αγριότητα τους και η πονηριά τους ήταν τόσο εκπληκτικά, γεγονός που έκανε τους ντόπιους να πιστέψουν ότι δεν ήταν πραγματικά λιοντάρια, αλλά μάλλον δαίμονες, ή ίσως η μετενσάρκωση αρχαίων τοπικών βασιλέων που προσπαθούσαν να απωθήσουν τους Βρετανούς εισβολείς (η πεποίθηση των νεκρών βασιλέων ότι ξαναγεννιούνται ως λιοντάρια ήταν κάποτε πολύ κοινή στην Ανατολική Αφρική). Τα δύο ανθρωποφάγα ζώα πήραν το παρατσούκλι The Ghost γιατί δρούσαν στο σκοτάδι και πολλοί εργαζόμενοι φοβήθηκαν τόσο που έφυγαν κατά εκατοντάδες από την περιοχή. Η κατασκευή των σιδηροδρόμων διακόπηκε. Κανείς δεν ήθελε να είναι το επόμενο θύμα των «διαβόλων – λιονταριών”.
Τελικά, ο αρχιμηχανικός που ήταν επιφορτισμένος με το έργο κατασκευής των σιδηροδρόμων, John Henry Patterson, αποφάσισε ότι η μόνη λύση ήταν να σκοτώσει τα λιοντάρια. Κινδύνεψε να φαγωθεί κι’ αυτός, όμως τελικά κατάφερε να σκοτώσει το πρώτο τον Δεκέμβριο του 1989, και το δεύτερο δύο εβδομάδες αργότερα. Μέχρι τότε τα λιοντάρια είχαν σκοτώσει 140 άτομα! Ο Patterson βρήκε και τη φωλιά τους, μια σπηλιά κοντά στην όχθη του ποταμού Tsavo, η οποία περιείχε τα λείψανα πολλών ανθρώπινων θυμάτων, καθώς και κομμάτια από ρούχα και κοσμήματα Το σπήλαιο εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι και σήμερα και αν και πολλά οστά έχουν εκταφεί, λέγεται ότι πολλά εξακολουθούν να παραμένουν στο εσωτερικό του. Μερικοί εμπειρογνώμονες πρόσφατα ισχυρίστηκαν ότι τα λιοντάρια έφαγαν μόνο περίπου 35 ανθρώπους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σκοτώσαν και πολλούς άλλους. Όπως και άλλα ζώα, μπορεί να σκότωσαν ανθρώπους ακόμη και όταν δεν ήταν πεινασμένα.
Σήμερα, τις γεμισμένες γούνες των ανθρωποφάγων λιονταριών του Tsavo μπορεί να δει κανείς στο Μουσείο Field του Σικάγου. Οι αρχές της Κένυας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την οικοδόμηση ενός μουσείου αφιερωμένο στα λιοντάρια αυτά, οπότε τα φαντάσματα θα μπορούσαν να επιστρέψουν και πάλι στον Tsavo.
http://kanapedatos.blogspot.gr/
Use Facebook to Comment on this Post