Μοσκοβισί: Αισιοδοξώ για συμφωνία στο Εurogroup της Δευτέρας

Αισιόδοξος για συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και ευρωζώνη την ερχόμενη, Δευτέρα, στο Εurogroup, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Europe1…

Ερωτηθείς για το τι προβλέπει για τη συνάντηση της Ευρωομάδας τη Δευτέρα και εάν έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες σε περίπτωση διγλωσσίας από την Αθήνα, ο Πιερ Μοσκοβισί απάντησε ότι «η συνάντηση της Δευτέρας θα είναι δύσκολη αλλά αποφασιστική, διότι αφορά την εξασφάλιση των μελλοντικών χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας. Θα πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία και δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης ή μη».

Σύμφωνα με το Γάλλο επίτροπο, «είναι απαραίτητη η χρήση της ίδιας γλώσσας παντού και είναι απαραίτητη μια συμφωνία που να βασίζεται στην ευρωπαϊκή λογική. Αυτή η λογική είναι ο σεβασμός των δεσμεύσεων αλλά και συγχρόνως ο σεβασμός στη Δημοκρατία (…) να ακούμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγές, οι οποίες όμως θα πρέπει να γίνουν μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο… Είναι μια πρόκληση αποφασιστική, κεντρική και κρίσιμη που θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων της Δευτέρας. Η πρόκληση αυτή είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα και για την ευρωζώνη».

Ερωτηθείς εξάλλου, πώς βλέπει το γεγονός ότι μέλη της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνουν, ότι εάν δεν βοηθήσει η Ευρώπη θα στραφούν προς Κίνα ή Μόσχα, ο Επίτροπος δήλωσε ότι «εγώ δεν σκέπτομαι με αυτόν τον τρόπο, ούτε για διάφορα “Grexit”. Η θέση της Ελλάδας είναι φυσικά εντός της ευρωζώνης και υπάρχουν στην ευρωζώνη τα απαραίτητα εργαλεία για να χρηματοδοτηθεί, με την προϋπόθεση πάντα του σεβασμού των υποχρεώσεών της».

«Εγώ είμαι αισιόδοξος, γιατί εύχομαι να βρούμε μια συμφωνία, η οποία είναι δυνατή», επισήμανε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Πηγή: skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *