“Βιβλικό” αφιέρωμα της USA Today στις προφητείες για την επίθεση στην Συρία!

Όταν η USA Today ή οι International Bussiness Timesκάνουν ολόκληρα αφιερώματα στις προφητείες-προρήσεις εν όψει της επικείμενης επίθεσης των ΗΠΑ στην Συρία, μήπως πρέπει να δούμε πιο σοβαρά το θέμα;…
Και συνδέουν την καταστροφή της Δαμασκού με την έλευση του … Αντίχριστου και τη Δευτέρα Παρουσία.

Ας δούμε τα βασικά σημεία του άρθρου:

“Οι προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για ενδεχόμενο χτύπημα στη Συρία, έχει κάνει ορισμένους ανθρώπους να μην προβληματίζονται μόνο για το μέλλον και για το τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες ημέρες, αλλά και πίσω, στις αρχαίες και αποκαλυπτικές προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο ορισμένες προφητείες και ορισμένοι χριστιανοί τις συνδέουν με τα γεγονότα στη Λιβύη στην Αίγυπτο και την Συρία.
«Δέστε, η Δαμασκός έχει παύσει να είναι πόλη, και θα είναι ένας σωρός από ερείπια» αναφέρει ο πρώτος στίχος στο 17 κεφάλαιο της Βίβλου στον Ησαΐα. Ορισμένοι Χριστιανοί πιστεύουν, ότι ένα τρομακτικό γεγονός θα αφήσει την πόλη μη κατοικήσιμη και θα οδηγήσει τον κόσμο στην θλίψη και στην έλευση του Αντιχρίστου. 

 
Η Δαμασκός είναι η πρωτεύουσα της Συρίας και μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου

Ο Ησαΐας σε ένα αλλο απόσπασμα ασχολείται με τον εμφύλιο στην Αίγυπτο και την άνοδο του ”άγριου Βασιλιά”. 

Διαβάστε τι λέει το 17ο κεφάλαιο:

1 Η ΟΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ. Δέστε, η Δαμασκός έχει παύσει να είναι πόλη, και θα είναι ένας σωρός από ερείπια. 


2 Οι πόλεις τής Αροήρ εγκαταλείφθηκαν· θα είναι για τα κοπάδια, που θα αναπαύονται εκεί, και δεν θα υπάρχει αυτός που εκφοβίζει. 

3 Και από τον Εφραϊμ θα εκλείψει η βοήθεια, και το βασίλειο από τη Δαμασκό, και το υπόλοιπο της Συρίας θα γίνει όπως η δόξα των γιων τού Ισραήλ, λέει ο Κύριος των δυνάμεων. 

4 Και κατά την ημέρα εκείνη, η δόξα τού Ιακώβ θα μικρύνει, και το πάχος τής σάρκας του θα γίνει ισχνό. 

5 Και θα είναι, όπως όταν ο θεριστής μαζεύει το σιτάρι, και θερίζει τα στάχυα με τον βραχίονά του· και θα είναι, όπως εκείνος που μαζεύει τα στάχυα στην κοιλάδα Ραφαείμ. 

6 Θα μείνουν, όμως, μέσα σ’ αυτή ρώγες, όπως στον τιναγμό τής ελιάς, δυο τρεις ελιές επάνω στην κορυφή των ψηλότερων κλάδων, τέσσερις πέντε επάνω στους μακρύτερους από τους καρποφόρους κλάδους της, λέει ο Κύριος ο Θεός τού Ισραήλ. 

7 Κατά την ημέρα εκείνη, ο άνθρωπος θα ανασηκώσει τα μάτια του προς τον Δημιουργό του, και τα μάτια του θα ενατενίσουν προς τον Άγιο του Ισραήλ. 

8 Και δεν θα ανασηκώσει τα μάτια του προς τους βωμούς, το έργο των χεριών του, ούτε θα σεβαστούν εκείνο που έκαναν τα δάχτυλά του ούτε τα άλση ούτε τα είδωλα. 

9 Κατά την ημέρα εκείνη, οι οχυρές πόλεις του θα είναι σαν ένα εγκαταλειμμένο κλαδί, και ένα ακρότατο κλωνάρι, που άφησαν εξαιτίας των γιων Ισραήλ· και θα είναι ερήμωση. 

10 Επειδή, λησμόνησες τον Θεό τής σωτηρίας σου, και δεν θυμήθηκες τον βράχο τής δύναμής σου, γι’ αυτό θα φυτέψεις αρεστά φυτά, και θα κάνεις το φύτεμα με ξένα βλαστήματα· 

11 την ημέρα θα κάνεις το φυτό σου να αυξηθεί, και το πρωί θα κάνεις τον σπόρο σου να ανθίσει· όμως, το καλοκαίρι θα διαρπαχθεί, στην ημέρα τού πόνου και της απελπισμένης θλίψης. 

12 Ουαί στο πλήθος πολλών λαών, που κάνουν ταραχή, σαν την ταραχή των θαλασσών· και στον θόρυβο των εθνών, που θορυβούν, σαν τον θόρυβο πολλών νερών. 

13 Τα έθνη θα θορυβήσουν, σαν τον θόρυβο πολλών νερών· ο Θεός, όμως, θα τα ελέγξει, και θα φύγουν μακρυά, και θα εκδιωχθούν, σαν το άχυρο των βουνών μπροστά στον άνεμο, και σαν σκόνη μπροστά στον ανεμοστρόβιλο. 

14 Προς την εσπέρα, δέστε, ταραχή· και πριν από την αυγή δεν υπάρχει. Αυτή είναι η μερίδα εκείνων που μας λεηλατούν, και ο κλήρος αυτών που μας διαρπάζουν.


Το 17ο όμως κεφάλαιο δίνει και άλλες λεπτομέρειες γύρω από την επικείμενη καταστροφή της Δαμασκού η οποία και θα σηματοδοτήσει και τη Δευτέρα Παρουσία, ενώ στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται πως κάποιοι συγκρίνουν την καταστροφή της Δαμασκού με τον Αρμαγεδδών.
Όλες αυτές οι προφητείες έχουν…. ενταθεί το τελευταίο διάστημα, λόγω της επικείμενης επίθεσης στη Συρία , ως απάντηση στην χρήση χημικών από τον Άσαντ όπως ισχυρίζεται η Ουάσινγκτον.

“Οι προφητείες δεν είναι κάτι το καινούργιο για την ομάδα μας, εξαίτιας του ότι κάνουμε μαθήματα για τη Βίβλο κάθε μέρα,την έχουμε δει αυτή την προφητεία, αλλά ένα από τα πράγματα που πρασπαθώ να μην κάνω, έιναι μεγάλες υποθέσεις”, λέει ο πάστορας Gary Cristofaro.

Οι προφητείες έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στον σχματισμό της αμερικανικής κοινής γνώμης, ακόμα και στην πολιτική.

Ένας καθηγητής από το Σαν Φρανσίσκο, πιστεύει, ότι η προφητεία για την Συρία, είναι το τελευταίο παράδειγμα για το ότι κάποιοι χριστιανοί στέφονται στις αρχαίες βιβλικές γραφές για νά έχει ένα νόημα ο σύγχρονος τρόπος ζωής τους”.

Πάντως γίνεται και αναφορά γι αυτόν που θα αντιμετωπίσει τον “Αντίχριστο”, για τον “Ιππότη” (φωτό)…

Εκτός όμως από τον ερχομό του Ιησού Χριστού πολλά είναι τα χριστιανικά ιστολόγια στα όποια γίνονται συζητήσεις γύρω από τις προφητείες της Βίβλου σε σχέση με την κρίση στην Συρία και το πιθανό ξέσπασμα του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα πάντως με σκαδημαϊκούς η προφητεία που είναι γραμμένη στη Βίβλο έχει εκπληρωθεί το 732 π.χ. όταν η Δαμασκός καταστράφηκε από τους Ασσύριους.

Δεν είναι όμως μόνο οι Χριστιανοί οι οποίοι αναμένουν την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Το ίδιο αναμένουν οι Μουσουλμάνοι οι σύμφωνα με το κείμενο Surat An-Nisa όπου αναφέρεται ότι ο Δεύτερος ερχομός του Χριστού και η ανάστασή του.

Σε ένα άλλο κείμενο, πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των αμερικανικών ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα στο βιβλίο 41 Sahih Muslim και στην λογοτεχνία του Χαντίθ 7015 αναφέρεται:

«Ο Αλλάχ θα στείλει τον Ιησού Χριστό τον υιό της Μαρίας και θα κατέλθει στον λευκό μιναρέ στην αριστερή πλευρά της Δαμασκού φορώντας δύο ελαφρά ενδύματα βαμμένα με σαφράν (κρόκος) και ακουμπώντας με τα χέρια του τα φτερά δύο αγγέλων».

Η μόνο διαφορά ανάμεσα στις χριστιανικές και τις μουσουλμανικές γραφές είναι πως στη μουσουλμανική παράδοση ο Ιησούς Χριστός αναφέρεται πως θα επιστρέψει πριν την καταστροφή της πόλης.
Ο Ιμάμης Abdullah Antepli καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Duke των ΗΠΑ αναφέρει στην Huffington Post πως αναφορικά με τις προφητείες το Ισλάμ έχει δύο διαφορετικές σχολές.

Ο ίδιος εξηγεί πως “υπάρχουν κάποιοι Μουσουλμάνοι οι οποίοι αντιλαμβάνονται τις προφητείες τόσο στο Χαντίθ όσο και στο Κοράνι ότι έχουν κυριολεκτική σημασία ενώ η άλλη σχολή δεν τις ερμηνεύουν με την κυριολεκτική έννοια των λεγομένων”.

Στην ερώτηση γύρω από την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού ο Antepli είπε πως για αυτόν η Δεύτερη Παρουσία «αντιπροσωπεύει την επικείμενη ειρήνη ανάμεσα στους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους».

«Μαζί θα εγκαταστήσουν ένα βασίλειο όπου η ειρήνη και η δικαιοσύνη θα κυριαρχήσουν στη Γη», αλλά ο Ιμάμης ανέφερε πως δεν πιστεύει με την κυριολεκτική έννοια του όρου στην επιστροφή του Ιησού.

Τέλος πολλοί είναι οι μελετητές της Βίβλου που πιστεύουν πως η αμερικανική επίθεση στη Συρία είναι ένα πρώιμο σημάδι του 3ου παγκοσμίου πολέμου και της έλευσης των εσχάτων ημερών.

Σε ότι αφορά τις πιο σύγχρονες προρήσεις σαφώς ξεχωρίζει του γέροντος Παΐσιου.
«Από την Συρία θα ξεκινήσει ο παγκόσμιος πόλεμος».


Για να δούμε τι θα ξημερώσει στον πλανήτη… 
 
usatoday.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *