Ο Μαραβέλιας γραμματόσημο; Very good idea…!

του Αντώνη Κουρσ@ρου

Με επιτόπιο ρεπορτάζ που κάνουμε εδώ και αρκετό καιρό, πριν και κατά την διάρκεια των ΔΣ Χαϊδαρίου, βγάλαμε το συμπέρασμα, πως μέσα στο επόμενο διάστημα που απομένει ως τις δημοτικές εκλογές του 2014, ορισμένοι εκλεγμένοι της …..
παράταξης Μαραβέλια ,

αυτοί εν πάση περιπτώσει που τον κατηγορούν πριν από κάθε ΔΣ και κατά την διάρκεια τον αποθεώνουν, θα έχουν ίσως την ευκαιρία να τον σαλιώνουν ακόμα και μετά τις εκλογές που μπορεί πιθανών να μην είναι πάλι στην τοπική εξουσία ( κάποιοι λένε ότι θα πολιτευτή και θα αφήσει για πάντα τούτο τον μάταιο δήμο), πώς θα τον σαλιώνουν; Είναι πολύ πιθανό να γίνει «γραμματόσημο» !

Να ξεκαθαρίσω από την αρχή πως ο δήμαρχος, μου είναι πολύ συμπαθής και τον θεωρώ έναν πολύ καλό επαγγελματία δήμαρχο, ασχέτως αν οι υφιστάμενοι του κάνουν ο κάθε ένας ότι γουστάρει, από πίσω του τον «θάβουν» και μπροστά, του κάνουν κολοτούμπες και αναιρούν αυτά που έχουν πει προηγουμένως. Έχω πειστεί και για την αγάπη που έχει ο δήμαρχος για τον δήμο Χαϊδαρίου, αλλά και για την «υποχρεωτική» αγάπη που του έχουν οι άλλοι. Είναι προφανές πως ακόμη και αν ο ίδιος είχε αποφασίσει και είχε κινήσει κάποια νήματα προκειμένου να γίνει «γραμματόσημο», δεν θα μπορούσε κανένας σε αυτή την περίπτωση να του αποδώσει καμία ευθύνη για αυτή την φιλοδοξία του, επειδή όπως φαίνεται το επιθυμούν διακαώς και κάποιοι «φίλοι» του. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ο δήμαρχος.

Το πρόβλημα μάλλον είναι με αυτούς που θέλουν σώνει και καλά, «να γλείψουν η να φτύσουν» τον δήμαρχο και να ικανοποιήσουν ενδεχομένως μια φαντασίωση, ή ένα αξιακό σύστημα, που δεν είναι και απαραίτητο στην κοινωνία του Χαϊδαρίου, είναι για τους κυρίους και τις κυρίες του ΔΣ Χαϊδαρίου, που θέλοντας ίσως να εξασφαλίσουν τις δημόσιες σχέσεις τους, «γλύφουν» εκεί που άλλοι ενδεχομένως «φτύνουν» και δεν προσπαθούν να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα.

Η κοινωνία λοιπόν του Χαϊδαρίου, μέσα από την παραπληροφόρηση και τον λαϊκισμό, αντικατέστησε σταδιακά τους σημαντικούς με τους αναγνωρίσιμους και τους επαγγελματίες «γυμνοσάλιαγκες». Έμαθε πως η αναγνώριση που παρέχει η φωτογράφιση ενός «κλαρινογαμπρού» στα μπαράκια και η ανακύκλωση, είναι η ουσία και είναι το σημαντικό που πρέπει να διεκδικήσει για να λύσει τα προβλήματα του.

Στο Χαϊδάρι υπάρχουν γνωστοί και άγνωστοι δημότες που προάγουν τον πολιτισμό και αναδεικνύουν τα τοπικά προβλήματα, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες μέρες που ο πολιτισμός θεωρείται σχεδόν ποινικό αδίκημα και δυστυχώς αυτές οι φωνές δεν ακούγονται πουθενά και σε κανένα ΔΣ.

Θεωρώ πως πολλές αποφάσεις των ΔΣ, προκύπτουν από την επιπολαιότητα κάποιων και την αγωνιώδη προσπάθειά τους να κάνουν σύγχρονες δημόσιες σχέσεις και προκειμένου να «γλείψουν» κάποιους, η ματαιοδοξία τους και το βαθύ υποσυνείδητο τους, τους υπαγορεύει να προσπαθήσουν να βάλουν όλο το Χαϊδάρι, να τους «γλείφει»υπό την μορφή «γραμματοσήμου».

Δυστυχώς ο δήμος Χαϊδαρίου δεν έχει ανάγκη από ανησυχίες τύπου καρτ ποστάλ. Έχει ανάγκη από άξιους ανθρώπους και από φωνές αλήθειας.

pitsounicity.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *