“Σείστηκε” η Κόκκινη Πλατεία – Η μεγαλύτερη ρωσική παρέλαση που έγινε ποτέ! (εικόνες,vid)

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλαν σήμερα οι ρωσικές ΕΔ με την εντυπωσιακότερη παρέλαση όλων των χρόνων από την ίδρυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 1991, για πολλούς ακόμα και από το 1945 λόγω της προβολής ισχύος των νέων πρωτοεμφανιζόμενων οπλικών συστημάτων, παρουσία του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν και του Ρώσου ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοιγκού, αλλά και του Κινέζου προέδρου Ξι Ζιπίνγκ.
Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν μια πρωτοφανή επίδειξη προβολής ισχύος κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης που παγματοποιήθηκε σήμερα στη Μόσχα για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης

Υπό την διοίκηση του αρχηγού του ρωσικού Στρατού στρατηγού Oleg Salyukov στρατιωτικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 26 ρωσικές πόλεις

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ για τη συμβολή τους στη νίκη επί των ναζί.

“Ευχαριστώ τους λαούς της Βρετανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ για τη συμμετοχή τους στη νίκη. Ευχαριστώ τις διάφορες αντιφασιστικές χώρες που πήραν μέρος στις μάχες εναντίον των ναζί από τις τάξεις της αντίστασης και την παρανομία”, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος πριν τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου.

Ενώπιον πολλών εκατοντάδων χιλιάδων θεατών, οι ρώσοι στρατιωτικοί παρουσίασαν ένα αντίγραφο της σοβιετικής σημαίας που υψώθηκε τον Μάιο του 1945 στο Βερολίνο και στη συνέχεια ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επιθεώρησε τους περισσότερους από 16.000 στρατιώτες που συμμετέχουν στην παρέλαση. Ο υπουργός έφθασε στην Κόκκινη Πλατεία επιβαίνοντας σε ένα ανοιχτό Zil της σοβιετικής εποχής.

Στη Μόσχα, ο πρόεδρος Πούτιν υποδέχθηκε τους ηγέτες αναδυόμενων δυνάμεων όπως τους προέδρους της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και της Ινδίας Πρανάμπ Μουχέρτζι, τον αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι ή τον κουβανό πρόεδρο Ραουλ Κάστρο, καθώς και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.

Το νέο άρμα μάχης Armata, το νέο ερπυστριοφόρο ΤΟΜΑ Kurganets-25, το νέο εξοπλισμένο τροχοφόρο ΤΟΜΠ Bumerang, το νέο Α/Κ πυροβόλο 2S35 Koalitsija-SV πραγματοποίησαν την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους.

Η πρώτη δημόσια παρουσίαση του Armata καθώς και των υπολοίπων οχημάτων ήταν από τα πλέον καλά φυλαγμένα μυστικά της φετινής παρέλασης.

Το Armata είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο 2A82 των 125 χλστ., το 2S35 με πυροβόλο των 152 χλστ., το ΤΟΜΑ Kurganets με πυροβόλο των 2A42 των 30 χλστ. και συζυγές PKT των 7,62 χλστ. ενώ θα μεταφέρει και ένα τετραπλό εκτοξευτή Α/Τα πυραύλων Kornet.

Σε ό,τι αφορά το Bumerang ο οπλισμός του θα είναι εξίσου εντυπωσιακός για τροχοφόρο ΤΟΜΠ καθώς θα φέρει και αυτό το πυροβόλο 2A42 των 30 χλστ.

Να σημειωθεί πως το 2S35 διαθέτει διπλό σύστημα αυτόματης επαναγέμισης με ικανότητα βολής 16 βλημάτων το λεπτό, την ώρα που το πλέον σύγχρονο σύστημα της κατηγορίας του- το PzH-2000- μπορεί να βάλει 11 με 12 βλήματα το λεπτό.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατέια της Μόσχα. Ήταν η 70η από τότε που έγινε πρώτη φορά το 1945. Από το 1991 που η Ρωσία υπάρχει με την σημερινή της μορφή, ήταν μακράν η πιο λαμπρή.

Συνολικά 21 τύποι αεροσκαφών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται εν υπηρεσία συμμετείχαν: στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev-160, Tupolev 95MS και Tupolev22M3, καταδιωκτικά MiG-31, βομβαρδιστικά Sukhoi-24M και Sukhoi-34, μαχητικά-βομβαρδιστικά Sukhoi-25 SM , εκπαιδευτικά και τζετ Yakovlev-130, και διάφοροι τύποι ελικοπτέρων, όπως Kamov-52, Mi-28N και Mi-35, Mi-26 και Mi-8 AMTSH, Ansat-U
Στην παρέλαση συμμετείχαν 16.500 ένστολοι. Είναι μακράν η μεγαλύτερη ρωσική παρέλαση και για πολλούς, πιθανότατα ξεπέρασε και τις σοβιετικές.

H Victory Parade πραγματοποιήθηκε σε 26 πόλεις σε όλη τη Ρωσία.

 













 Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν αναμένεται στη Μόσχα παρά την επομένη των εορτασμών, για συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. 

 
























 
 
Ακολουθούν παρελάσεις από το 1945 μέχρι και σήμερα προς σύγκριση της εξέλιξης της ισχύος του “Κόκκινου Στρατού” στο βάθος των δεκαετιών, είτε με την πρόγονη σοβιετική εκδοχή του είτε με την σημερινή ρωσική ορθόδοξη μορφή.
 
Ομιλια Ζούκωφ το 1945
 
Η πρώτη παρέλαση του 1945
 
Η παρέλαση του Οκτώβρη 1965 
 
 
Η παρέλαση του Οκτώβρη του 1967
 
 
Παρέλαση του 1974
 
 
Η παρέλαση στο απόγειο του Ψυχρού Πολεμου επί Λεονίντ Μπρέζνιεφ το 1975
 
 
Παρέλαση του 1985
 
 
Παρέλαση του 1990. Η τελευταία με τον Μ.Γκορπαμτσόφ ως πρόεδρο της Σοβιετικής Ένωσης.
 
 
Aκόμα και στα σκοτεινά χρόνια του Μ.Γιέλτσι το 1995 η παρέλαση δεν στερούνταν λαμπρότητας.
 
 
Η περσινή παρέλαση του 2014
 
Aπόσπασμα από την φετινή παρέλαση του 2015
 
 
 
 
 
Και αυτό που όλοι περίμεναν ολόκληρη η Παρέλαση της Νίκης του 2015!
 
 
defencenet.gr
 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *