Video: Το αυτόνομο λεωφορείο της Mercedes!

Weltpremiere: Mercedes-Benz Future Bus mit CityPilot – Meilenstein auf dem Weg zum autonom fahrenden StadtbusΤα εντυπωσιακά σχέδιά της για το αστικό λεωφορείο του κοντινού μέλλοντος παρουσίασε η Daimler στο Άμστερνταμ. Το Future Bus της Mercedes-Benz πραγματοποίησε δρομολόγιο στην πόλη της Ολλανδίας σε διαδρομή 20 km σε καθεστώς αυτόνομης οδήγησης.

Χωρίς δηλαδή ο οδηγός του να κρατά το τιμόνι, να πατά γκάζι ή φρένο!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το 12μετρο αυτόνομο λεωφορείο βασίζεται στο Citaro και φέρει τεχνολογία CityPilot που του επιτρέπει να κινείται σε αστικό περιβάλλον σε ταχύτητες έως 70 km/h. Το Future Bus κινείται στις αποκλειστικές λεωφορειολωρίδες, σταματά με ακρίβεια εκατοστού στις στάσεις, ρυθμίζει ανάλογα την ταχύτητά του όταν περνά από τούνελ, ανιχνεύει άλλα οχήματα και πεζούς, «επικοινωνεί» με τα φανάρια και την οδική σήμανση.

Στο φουτουριστικό του εσωτερικό που θυμίζει καθιστικό σύγχρονου διαμερίσματος, οι επιβάτες δεν μεταφέρονται απλά: έχουν στη διάθεσή τους μία σειρά από υπηρεσίες, όπως μεγάλες οθόνες για την προβολή χρήσιμων πληροφοριών, ασύρματη φόρτιση κινητών και wifi hotspot!

newsauto.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *