Ο Σαμαράς για το εμπάργκο σε Πρετεντέρη και Άδωνι (video)

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί και ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις, προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία στη Βουλή, το βράδυ της Παρασκευής.
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για εμπάργκο σε δημοσιογράφους, όπως ο Γιάννης Πρετεντέρης, αλλά και στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Κατηγορείτε ανθρώπους, προσπαθείτε να τους απομονώσετε. Και δημοσιογράφους… όπως τον Πρετεντέρη”, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρούν έντονα και τον πρωθυπουργό να τους απαντάει: “Να μάθετε να ακούτε, όπως πρέπει”.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη: “Κι εμένα μου έχει ασκήσει την πιο σκληρή κριτική και πολλές φορές ένιωσα ότι με αδίκησε. Αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να ζητήσω εμπάργκο εναντίον δημοσιογράφου. Γιατί εμείς πιστεύουμε στη Δημοκρατία και το εννοούμε”.

Αμέσως μετά, αναφέρθηκε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Άδωνι Γεωργιάδη: “Τώρα βάλατε εμπάργκο και σε βουλευτές που δεν σας πάνε. Όπως στον κ. Γεωργιάδη, Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του. Με γεια σας και χαρά σας. Αλλά αποσυνάγωγο της δημόσιας ζωής, δεν μπορείτε να τον κάνετε και δεν έχετε δικαίωμα να τον κάνετε. Δεν έχτε δικαίωμα να στιγματίζετε ανθρώπους για τη στάση τους”, τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

(ΣχόλιοΠροσωπικά, δεν θυμάμαι κανέναν άλλον πρωθυπουργό να σπεύδει ονομαστικά προς υπεράσπιση δημοσιογράφου στη Βουλή. Το εκλαμβάνω ως μια ειλικρινή αποκάλυψη της εξάρτησης του πρωθυπουργού μας από συγκεκριμένα ΜΜΕ.)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *