Ο Μαντέλα βγήκε στην τηλεόραση για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο (video)

Η δημόσια τηλεόραση της Νότιας Αφρικής SABC μετέδωσε σήμερα ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται, για πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο, ο πρώην…

πρόεδρος της χώρας Νέλσον Μαντέλα, 94 ετών, τρεις εβδομάδες μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με πνευμονία.

Στο βίντεο αυτό, που γυρίστηκε σήμερα το πρωί και διαρκεί 20 δευτερόλεπτα, διακρίνεται ο Μαντέλα καθισμένος σε μια πολυθρόνα, με τα πόδια σκεπασμένα με ένα κουβερτάκι. Το πρόσωπό του μοιάζει κέρινο και δεν εκφράζει κανένα συναίσθημα ενώ οι επισκέπτες του αστειεύονται μεταξύ τους. Κάποια στιγμή, φαίνεται σαν να λέει μια λέξη.

Γύρω του, ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ANC ποζάρουν χαμογελαστοί για την τηλεόραση. Μεταξύ άλλων διακρίνεται ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα καθισμένος οκλαδόν δίπλα στον εθνικό ήρωα της χώρας, ο οποίος του μιλάει. Κατόπιν ποζάρουν με τον Μαντέλα οι θεράποντες γιατροί του.

“Οι γιατροί μας εξέθεσαν την κατάσταση και φυσικά τον είδαμε. Φαίνεται καλά, είναι σε καλή κατάσταση, συζητήσαμε μαζί του, ανταλλάξαμε χειραψία, εκείνος χαμογελούσε (…) Είμαστε ευτυχείς, πιστεύουμε ότι πάει καλά” είπε ο Ζούμα.

Μετά την επίσκεψη αυτή το κόμμα ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο Μαντέλα “είναι σε καλή κατάσταση και έχει υψηλό ηθικό”.

Ο Νέλσον Μαντέλα εισήχθη σε νοσοκομείο με πνευμονική λοίμωξη στις 27 Μαρτίου και πήρε εξιτήριο στις 6 Απριλίου. Ο “Μαντίμπα”, όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά οι συμπατριώτες του, έχει αποσυρθεί πλήρως από την πολιτική ζωή και σπανίως εμφανίζεται δημόσια. Η τελευταία φορά που είχαν μεταδοθεί εικόνες του από την τηλεόραση ήταν τον Αύγουστου του 2012, όταν η τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον τον επισκέφθηκε στο χωριό του, το Κούνου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *