Η φυλακή αναβαθμίζεται – η εξωτερική φρουρά υποβαθμίζεται(video)

Η φυλακή Δομοκού αναβαθμίζεται αλλά η εξωτερική φρουρά υποβαθμίζεται σύμφωνα με το…

νομοσχέδιο που δόθηκε στην δημοσιότητα. Το σωφρονιστικό κατάστημα αναμένεται να μετατραπεί και σύμφωνα μάλιστα με τις εξαγγελίες σε σύντομο χρονικό διάστημα σε φυλακή τύπου Γ’.

Την εξωτερική και περιμετρική φρούρηση όμως αναλαμβάνει η ελληνική αστυνομία και οι εξωτερικοί φρουροί θα ασκούν καθήκοντα επέμβασης εντός του καταστήματος κράτησης, φύλαξης και επιφυλακής χωρίς όπλο.

Η είδηση προκαλεί απογοήτευση αλλά και ερωτηματικά στους εξωτερικούς φρουρούς αφού το υπουργείο παραβλέπει την επί 14 χρόνια εμπειρία τους και σκοπεύει όπως λένε να παραχωρήσει το δύσκολο και επικίνδυνο έργο τους σε άπειρους ειδικούς φρουρούς.

Οι εξωτερικοί φρουροί το τελευταίο διάστημα αναδεικνύουν το θέμα με υπομνήματα τόσο προς το αρμόδιο υπουργείο δικαιοσύνης αλλά και προς όλους τους βουλευτές του νομού.

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές προκειμένου να αποτρέψουν την διάλυση της εξωτερικής φρουράς.

Σύμφωνα με Αθηναϊκά δημοσιεύματα οι φυλακές αναμένεται να είναι έτοιμες στα μέσα τους επόμενου μήνα και θα φιλοξενούν κρατούμενους και υπόδικους για τρομοκρατία, εσχάτη προδοσία, ανθρωποκτονία χωρίς ελαφρυντικά, εκβίαση και ληστεία στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης και όσοι χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια και έχουν καταδικαστεί σε ισόβια ή τουλάχιστον 10 χρόνια κάθειρξη.

Το νομοσχέδιο καθορίζει επίσης ότι οι υπόδικοι-κατάδικοι που θα μεταφερθούν εκεί εξαιρούνται από το καθεστώς άδειας, δηλαδή δεν θα παίρνουν καθόλου άδειες.

Ωστόσο όπως βλέπεται και στα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του Star που βρέθηκε στις φυλακές Δομοκού την Πέμπτη καμία εργασία δεν έχει ξεκινήσει για την μετατροπή της φυλακής σε Αλκατράζ.

LAMIASTARGR

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *