Οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα των υποκλοπών στην Βρετανία ξεκίνησαν από τον Χιού Γκράντ(video)

Οδηγούσε σε έναν επαρχιακό δρόμο του Kent όταν το αυτοκίνητό του χάλασε… Όταν είδε ένα αυτοκίνητο να σταματάει στην απέναντι πλευρά του δρόμου ήλπιζε ότι ήταν για να δώσει ένα χέρι βοήθειας. Όμως ο Hugh Grant είδε τον δημοσιογράφο Paul McMullen να βγαίνει από το όχημα και να τον….
φωτογραφίζει μανιωδώς. Ήταν η αρχή μιας ιστορίας που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σενάριο ταινίας…
Ο καλά πληροφορημένος συντάκτης της εφημερίδας News of the World έπιασε τελικά κουβέντα με τον ηθοποιό και δεν άργησε να αρχίσει να καυχιέται ότι υπέκλεπτε τα τηλεφωνήματα του Grant (και έτσι γνώριζε που βρισκόταν) και ότι μπορούσε να υποκλέπτει τα τηλεφωνήματα οποιουδήποτε. Μάλιστα δεν έκρυβε τη σχέση της εφημερίδας του με την Αστυνομία του Λονδίνου και πέντε Βρετανούς πρωθυπουργούς των τελευταίων ετών.

Όμως ο Hugh Grant δεν μπορούσε να ξεπεράσει την ωμότητα αυτών των αποκαλύψεων και έτσι αποφάσισε να επισκεφθεί τον δημοσιογράφο στην pub που διατηρούσε, αποφασισμένος να καταγράψει με τη βοήθεια ενός κοριού όλες αυτές τις βρώμικες αποκαλύψεις. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του συμπυκνώθηκαν σε ένα αποκαλυπτικό άρθρο που έγραψε για το έγκυρο περιοδικό «New Statesman»

Μιλώντας στο CNN ο Hugh Grant δήλωσε πως «όταν καταλάβεις πόση συμπαιγνία υπάρχει με την Αστυνομία, με τους κοινοβουλευτικούς μας και την κυβέρνησή μας, που έχουν ανάγκη τις ταμπλόιντ, ιδιαίτερα τα έντυπα του Rupert Murdoch, για να εκλεγούν, αρχίζεις να μην είσαι πια υπερήφανος για τη χώρα σου».

Δείτε την απολαυστική συνέντευξη του Hugh Grant στο BBC απέναντι στον πρώην δημοσιογράφο της News Of The World τον οποίο παγίδευσε…

Πλέον ο Hugh Grant έχει περάσει στην αντεπίθεση, ξεκινώντας την εκστρατεία Hacked Off («Αηδιασμένος»), ζητώντας να διεξαχθεί δημόσια έρευνα για τις υποκλοπές. Παράλληλα προσπαθεί να αφυπνίσει την κοινή γνώμη με συνεντεύξεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις, απευθυνόμενος ιδίως στους Αμερικανούς, ώστε να συνειδητοποιήσουν την ολέθρια επιρροή του Rupert Murdoch και στα δικά τους μέσα ενημέρωσης.

Το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές για λογαριασμό της εφημερίδας News Of The World σαρώνει την Μεγάλη Βρετανία, φτάνοντας μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο και τον επικεφαλής της Σκότλαντ Γιάρντ. Όπως αποκαλύφθηκε καταγράφονταν οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα celebrities όπως οι Mick Jagger, ο Eric Clapton, η Gwyneth Paltrow, αλλά και ο βοηθός του πρίγκιπα William. Παράλληλα όμως παρακολουθούνταν και τα τηλέφωνα «καθημερινών ανθρώπων», όπως η εξαφανισμένη δεκατριάχρονη Milly Dowler, συγγενείς στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους σε Ιράκ και Αφγανιστάν, αλλά και συγγενείς θυμάτων της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο σάλος από τις αποκαλύψεις οδήγησε στο κλείσιμο της εφημερίδας News Of The World, βάζοντας τέλος σε μια ιστορία 168 ετών.

http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *