Μια άλλη ανάλυση της πρόσφατης έρευνας της VPRC

Διαβάσαμε στο διαδίκτυο μία πρόσφατη έρευνα για το πολιτικό σκηνικό που διεξήχθηκε μετά την “εξάρθρωση” της Χρυσής Αυγής από την συγκυβέρνηση. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας που διαφημίζεται από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ η Χρυσή Αυγή έπεσε από το 14,5% στο 8,5%, δηλαδή απώλεσε 6 ποσοστιαίες μονάδες…

Διευκρινίζω ότι βασίζομαι αυτούσια στα στοιχεία και υποθέτω ότι δεν είναι πειραγμένα ή διαφοροποιημένα ουσιαστικά από την πραγματικότητα.

Από την έρευνα προκύπτει ότι η συνολική πτώση κατά 6% της ΧΑ κατά το 1% πάει στη ΝΔ, κατά το 1% πάει στο ΣΥΡΙΖΑ, κατά το 1,5% πάει στη ΔΗΜΑΡ, κατά το 0,5% πάει στους ΑΝΕΛ και κατά 2% σε μη κατανομαζόμενο κόμμα.

Τα αποτελέσματα αυτά είναι κατ’ αρχήν περίεργα, γιατί δεν νομίζω ότι η ΔΗΜΑΡ είχε ποτέ πολιτικό προφίλ συγγενικό με την Χρυσή Αυγή.

Είναι πιθανό όμως να προέκυψαν σύνθετες μετακινήσεις στο πολιτικό φάσμα και το φαινόμενο να έχει άλλες ερμηνείες, πχ την προσπάθεια κάποιων να διατηρήσουν την ΔΗΜΑΡ εντός βουλής για λόγους πολιτικής συμπάθειας.

Ελπίζω η διατύπωση των ερωτήσεων της έρευνας να μην οδηγούσε τους ερωτηθέντες σε έκφραση συμπάθειας ή αντιπάθειας και το δείγμα να ήταν σωστά σταθμισμένο με βάση τα εισοδήματα ή την μόρφωση.

Από την έρευνα προκύπτει και ερμηνεύεται κατά 38% η αλλαγή στην προτίμηση των ψηφοφόρων της ΝΔ, κατά 32,5% του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 61,99% του ΠΑΣΟΚ, κατά 52,5% των ΑΝΕΛ, κατά 46% της Χρυσής Αυγής και κατά 68% της ΔΗΜΑΡ.

Σημειώνω εδώ ότι το 46% των μετακινούμενων “οπαδών” της Χρυσής Αυγής που δεν κατανέμεται σε κάποιο μεγάλο κόμμα δεν είναι συμβατό με το ότι 2% από το συνολικό 6% της έρευνας κατανέμεται σε μη κατονομαζόμενο κόμμα.

Οι οπαδοί της ΧΑ φέρονται να δηλώνουν ότι κατά 8,5% εκ των 46% των μετακινούμενων θα ψηφίσουν άλλο κόμμα. Αυτό οδηγεί σε ποσοστό 18,4% (=8,5/46).Το συνολικό ποσοστό όμως στο σύνολο της έρευνας είναι 33% (=2/6)

Είναι πιθανό κατά 14,6% (=33-18,4 ) οι ερωτηθέντες οπαδοί της Χ.Α. να ψεύδονται στην έρευνα.

Με βάση την υπόθεση αυτή η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει πιθανά 9,37% (=8,5 + 6*14,6/100) και μάλιστα μόνο από τους φανατικούς οπαδούς της. Με την ίδια λογική οι οπαδοί της ΝΔ δηλώνουν ότι το 2% εκ των 38% που φέρονται να μετακινήθηκαν θα ψηφίσουν άλλο κόμμα. Δηλαδή κατά 5% (=2/38). Το ποσοστό στο σύνολο της έρευνας είναι 33%.

Κατά συνέπεια 28% των ερωτηθέντων της ΝΔ ψεύδονται. Προσέξτε ότι το 28% του 29% (που φέρεται να επιτυγχάνει η ΝΔ στην έρευνα αυτή) είναι 8,12%, δηλαδή πολύ μεγαλύτερο από την φερόμενη ως πτώση της ΧΑ κατά την έρευνα .

Με την ίδια λογική εκ των 32,5% των φερόμενων ως οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ που μετακινούνται μόνο 3,5% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλα κόμματα, δηλαδή 10,7%. Κατά συνέπεια 22,3% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ψεύδονται.

Με δεδομένο ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ αντιπροσωπεύουν κατά 67% το εκλογικό σώμα με βάση την έρευνα (=29+29,5+8,5) και δεν είναι λογικό μία σημαντική τάση στο 67% του δείγματος να ανατρέπεται στο 100% του δείγματος (νόμος Bernoulli ) καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι ερωτηθέντες προσπαθούν να ξεγελάσουν το σύστημα για να γίνουν εκλογές:

Οι μεν Χρυσαυγίτες εμφανίζοντας δήθεν μικρή συσπείρωση (54%), οι νεοδημοκράτες δήθεν με μεγάλη συσπείρωση ( 62%) και οι Συριζαίοι με πολύ μεγάλη συσπείρωση (67,5%). H πραγματική πρόθεση κατά 28% των οπαδών της ΝΔ είναι να μην ψηφίσουν καθόλου ή να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή ή ΑΝΕΛ. (3% εκ των 38% γενικά μετακινούμενων οπαδών αντιστοιχεί σε 7,8% των μετακινούμενων προς ΧΑ και σε 7,8% προς ΑΝΕΛ)

Για τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ κατά 22,3% η πρόθεση τους είναι να μην ψηφίσουν ή να ψηφίσουν άλλα κόμματα χωρίς να αποκλείουν και την ΧΑ (!) με δεδομένο ότι κατά 2% εκ των 32,5% των μετακινούμενων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να το σκέφτονται σοβαρά (σχεδόν 6% των μετακινούμενων κινούνται προς ΧΑ).

Το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι αν γίνουν εκλογές και αυξηθεί η αποχή , όπως η προγενέστερη ανάλυση μας δείχνει, το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα και η ΝΔ θα έχει μαζικές απώλειες προς την ΧΑ και τους ΑΝΕΛ.

Τώρα μάλλον ξέρετε ότι η δίωξη της στη δικαιοσύνη ευνοεί την Χρυσή Αυγή εκλογικά. Αυτό προκύπτει από ανάλυση των ίδιων των ερευνών του συστήματος.

Πρέπει να σταματήσει επειγόντως η προκλητική στο μέγεθος της επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ ,που οδηγεί τον κόσμο μαζικά σε αποχή και σε κρυφές σκέψεις να υποστηρίξει την Χρυσή Αυγή ως αντίδραση στο σημερινό πολιτικό σύστημα.

Τους πολιτικούς εχθρούς τους τα κόμματα οφείλουν να τους αντιμετωπίζουν με εκλογές και ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΡΓΟΣΥΡΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ…

Son Ofeon – Ramnousia

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *