Τσίπρας vs Γεωργιάδη

Να σηκώσει σε ανώτατο ηγετικό επίπεδο την κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Υγείας για τις τιμές των φαρμάκων αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζί με άλλα στελέχη του κόμματός του παραχωρούν την Τρίτη 26 Νοεμβρίου συνέντευξη σχετικά με την….
τροπολογία για το φάρμακο και τη φαρμακευτική πολιτική της χώρας.

Ήδη με μια μακροσκελή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει συνέχεια στην κόντρα του με τον Άδωνι Γεωργιάδη τον οποίο χαρακτηρίζει «ντίλερ των πολυεθνικών» και τον κατηγορεί για «αήθεις επιθέσεις» και «αποτυχημένους επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς». Η οξύτητα της σύγκρουσης του υπουργού Υγείας με την Κουμουνδούρου και ιδίως οι κατηγορίες σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή με τις φαρμακευτικές εταιρείες  στις οποίες επιμένει ο Άδωνις Γεωργιάδης έκαναν τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πάνω του την υπόθεση.

Στόχος της Κουμουνδούρου θα είναι η αποδόμηση και η επιστροφή των κατηγοριών στον υπουργό Υγείας επιδιώκοντας να στηρίξει την κίνησή της να καταψηφίσει την τροπολογία για τις τιμές των φαρμάκων . Όπως αναφέρεται μάλιστα στη σημερινή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου η τροπολογία Γεωργιάδη υπηρετεί «την άλωση της ελληνικής αγοράς από μεγάλες πολυεθνικές γενοσήμων, που θα ισοπεδώσουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία». Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει γενίκευση του θέματος συνολικά για την πολιτική της υγείας στη λογική του «Όταν το 28% των ασθενών αναγκάζεται να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή του λόγω οικονομικής αδυναμίας όταν η κυβέρνηση μεταφέρει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης στους ασθενείς (που έχει αυξηθεί από το 12% στο 24%), όταν έχει επιβάλει 25 ευρώ χαράτσι για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, είναι εξοργιστικό να εγκαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψηφίζει μια τροπολογία, με την οποία ευνοούνται επί της ουσίας μόνο οι πολυεθνικές και όχι οι πολίτες».

Σε κάθε περίπτωση η επίθεση Γεωργιάδη προς το ΣΥΡΙΖΑ και οι κατηγορίες που προσάπτει ο υπουργός υγείας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί διαπλοκής «υποχρεώνουν» τον Αλέξη Τσίπρα να σηκώσει στους ώμους του την κόντρα της αντιπολίτευσης με έναν υπουργό καθώς οι κατηγορίες περί διαπλοκής ακυρώνουν ένα βασικό αντιπολιτευτικό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτό του «πολέμου» με τα κατεστημένα συμφέροντα , του «τριγώνου της διαπλοκής» στις οποίες αναφέρεται συχνά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο προσδιορίζει ως τη σχέση τραπεζών-μίντια και κυβέρνησης.

Στα δικαστήρια πάει τον Άδωνι Γεωργιάδη ο ραδιοφωνικός σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο» προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του υπουργού Υγείας κατηγορώντας τον για συκοφαντικές δηλώσεις που πλήττουν την αξιοπιστία του ραδιοσταθμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «O ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο ανακοινώνει ότι μετά τις προκλητικά απαξιωτικές και συκοφαντικές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη στα Μ.Μ.Ε η διεύθυνση του ρ/σ, θέλοντας να διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπιστία των μεταδιδομένων του αλλά και των συνεργατών του, την αξιοπιστία του στην διαφημιστική αγορά καθώς και την πιθανότητα διαφυγόντων εσόδων, αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση και αγωγή προκειμένου να σταματήσει η υβριστική και στρεβλωτική πρακτική που ακολουθεί ο Υπουργός θέλοντας να επιβάλει τις απόψεις του στην κοινή γνώμη».

Κάλχας

http://www.antinews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *