Η εφημερίδα WASHINGTON POST αποκαλύπτει στο χθεσινό πρωτοσέλιδό της λεπτομέρειες του προϋπολογισμού για….

τις υπηρεσίες πληροφόριών και κατασκοπείας των ΗΠΑ, με τίτλο «Black budget revealed» (Ο μαύρος προϋπολογισμός αποκαλύπτεται) και υπότιτλο «Top-secret summary details US spy network’s successes, failures and objectives» (άκρως απόρρητη περίληψη δίνει λεπτομερώς επιτυχίες, αποτυχίες και στόχους).

ΠΗΓΗ: «http://mignatiou.com/»

Η εφημερίδα απέκτησε εμπιστευτική αναφορά για τον προϋπολογισμό ύψους 52,6 δις δολαρίων που η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από το Κογκρέσο για το έτος 2013 από τον πρώην πράκτοραEdward Snowden. Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και κατασκοπείας, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001 και έπειτα, έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο και γραφειοκρατικό δίκτυο υπηρεσιών, το οποίο δεν έχει γίνει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή 16 υπηρεσίες κατασκοπείας, ενώ απασχολούνται 107.035 εργαζόμενοι. Η απόρρητη αναφορά περιγράφει με λεπτομέρειες τους στόχους των υπηρεσιών αυτών, καθώς και τις επιτυχίες και αποτυχίες τους. Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι, σύμφωνα με την αναφορά, παρά το κολοσσιαίο αυτό δίκτυο, οι υπηρεσίες πληροφοριών και κατασκοπείας δεν έχουν καταφέρει να παράσχουν στον πρόεδρο πληροφορίες κρίσιμης σημασίας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *